A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №7 «Про роботу Центру надання соціальних послуг»

Кількість переглядів: 82
Скликання: 8 скликання
Сесія: 1
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 13.01.2022
Номер документу: 7
Назва документу: Про роботу Центру надання соціальних послуг
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.04 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

                                                                            ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ   Р І Ш Е Н Н Я

 

від  20  січня  2022 р.                                                                         №

 

 

Про роботу Центру надання соціальних послуг           

                  

Заслухавши  та обговоривши інформацію Носової Т.М., завідувача Центру надання соціальних послуг (ЦНСП) Семенівської сільської ради,  «Про роботу Центру надання соціальних послуг», яка ознайомила присутніх з його діяльністю, виконком   Семенівської сільської  ради відмічає, що роботу ЦНСП організовано відповідно до вимог Закону України «Про соціальні послуги», з урахуванням Постанов Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 "Про організацію надання соціальних послуг», від 03.05.2020 року «Деякі питання діяльності центрів надання соціальних послуг», наказу Міністерства соціальної політики в Україні № 760 від 13.11.2013 року «Про затвердження Державного стандарту догляду вдома» та п.2 ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Рішенням сесії VIII скликання від 26.05.2021 року № 220 внесено зміни до Положення про Центр надання соціальних послуг відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 року № 2229-VIII. При ЦНСП створено спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, введено посаду психолога.

 

Згідно з Положенням у новій редакції у структурі ЦНСП 14 штатних одиниць: 3 (три) фахівця з соціальної роботи, 9 соціальних робітників, 1 (один) психолог.

Станом на 01.01.2022 року соціальними робітниками обслуговується 89 одиноких осіб. З них: 60 – жінки, громадяни віком від 80-ти років і старші – 40 осіб, 20 людей з інвалідністю, три особи – постраждалі від аварії на ЧАЕС. Працює у відділенні 9 соціальних робітників з орієнтовним навантаженням по 10 громадян на одного працівника. Станом на 01.01.2022 року отримували соціальні послуги на платній основі 18 осіб, від яких отримано кошти в сумі 14138,38 грн. за 792 соціальні послуги.

Під соціальним супроводом перебуває 18 сімей, в яких виховується 50 дітей. За 2021 рік було знято з обліку п’ять сімей  у зв’язку з покращенням життєвих обставин або з виповненням повнолітнього віку дітей; поставлено на облік три нових сім’ї з сіл: Терехове, Красівка.

      Згідно статистичних даних за цей період було охоплено роботою 101 сім’я, в яких було складено акти обстеження умов проживання. Серед них:

- 42 акти на сімї, які опинилися у складних життєвих обставинах;

- 5 актів на дітей-сиріт, які перебувли на квартирному обліку;

- 5 актів по випадкам домашнього насильства;

- 20 актів по запитам державних органів та  установ;

- 3 акти для оформлення одиноких людей в геріатричний інтернат;

- 1 акт на сім’ю, члени якої перебувають у конфлікті із законом;

- 2 акти на сімї, в які поверталися діти з інтернатних закладів;

- 21 акт на сімї, в яких є ризик соціального сирітства і які перебувають на контролі;

- 2 акти на сімї, в яких виховуються діти під опікою.

     Системно відбувається допомога та підтримка малозахищених верств населення шляхом гуманітарної допомоги від релігійних та благодійних організацій.

Всі соціальні працівники забезпечуються засобами захисту: маски, гумові рукавички, антисептичні серветки, миючі засоби тощо.

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» ЦНСП Семенівської сільської ради продовжує розвиватися і працює над впровадженням інноваційних соціальних послуг:

- облаштовано кімнату психо-емоційного розвантаження, яка функціонує в адміністративному приміщенні с. Семенівка;

- створено спеціалізовану консультаційну службу для потерпілих від домашнього насильства, приміщення якої обладнано в будинку культури с. Семенівка;

- запроваджено мобільну кризову службу допомоги потерпілим від насилля, для якої придбано автомобіль;

- функціонує група взаємопідтримки в с. Іванківці для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Всі інноваційні соціальні послуги реалізовувались завдяки залученню позабюджетних коштів.

З метою системності проведення роботи  Центр співпрацює зі службою у справах дітей, поліцією, управлінням праці та соціального захисту населення, закладами охорони здоров’я, центром пробації, безоплатною вторинною правовою допомогою, громадськими організаціями.

Враховуючи вищевказане, виконком  сільської  ради

 В И Р І Ш И В:

     1. Вважати  роботу Центру надання соціальних послуг Семенівської сільської ради задовільною.

     2. Завідувачу Центру надання соціальних послуг Носовій Т.М.:

2.1. вести системний облік громадян, які обслуговуються соціальними робітниками на території сільської ради та громадян, які потребують обслуговування з метою покращення або відтворення життєдіяльності, соціальної адаптації та повернення до повноцінного життя;

2.2. забезпечити своєчасне виявлення, облік, проведення соціального інспектування та соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах;

2.3. надавати комплексну соціальну допомогу сім’ям з дітьми (отримання державної соціальної допомоги, здійснення юридичного захисту тощо);

2.4. брати участь у комплексних профілактичних рейдах «Діти вулиці», «Урок» з метою запобігання безпритульності, бездоглядності та правовпорушень серед неповнолітніх;

2.5. координувати діяльність мобільної кризової служби з протидії домашнього насильства, запровадити профілактичну роботу з кривдниками.

3. Соціальним робітникам Шамрай Валентині Biктopiвні, Коломiець Галині Петрiвні, Чучавіній Олександрі Степанiвні, Антонь  Свiтлані Володимирiвні, Шевчук Тетяні Василiвні, Бойко Тетяні Віталіївні, Кулачок Валентині Миколаївні, Крижбі Альоні Петрівні, Коваль Валентині Олексіївні:

3.1. своєчасно подавати завідувачу Центру місячні звіти з обслуговування громадян вдома, поновляти документи в особових справах згідно графіку;

3.2. надавати платні соціальні послуги відповідно до Положення про умови та порядок надання платних соціальних послуг, затвердженого рішенням виконавчого комітету Семенівської сільської ради  від  20.07.2017 року № 49.

4. Фахівцям з соціальної роботи Мисик Оксані Іванівні, Чумак Ользі Володимирівні, Апатовій Єлізаветі Ігорівні:

4.1. здійснювати системне інспектування сімей, які стоять на обліку в сільській раді спільно з предстаниками органів місцевого самоврядування, ювенальною превенцією Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області; складати акти обстеження  матеріально-побутових умов проживання, робити оцінку потреб сімей;

4.2забезпечити проведення профілактично-просвітницької роботи серед  дітей, схильних до правопорушень і бродяжництва та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах для попередження жорстокого поводження, насильства, протидії торгівлі людьми;

4.3. впроваджувати нові технології соціального  супроводу згідно з вимогами Закону України «Про соціальні послуги», системно підвищувати свій професійний рівень та кваліфікаційні навички.

5. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

Сільський голова                                                              Наталія СЕМЕНЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь