A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №18 «Про затвердження положення про преміювання та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування»

Кількість переглядів: 213
Скликання: 8 скликання
Сесія: 2
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 11.12.2020
Номер документу: 18
Назва документу: Про затвердження положення про преміювання та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)

          

Україна

             СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

     БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

     ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 ПРОЕКТ  Р І Ш Е Н Н Я

 

Друга сесія                                                                  VΙΙІ скликання

 

від 11 грудня 2020 року                                                                       №

 

Про  затвердження  положення  

про преміювання  та виплати

матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок

 робітникам, зайнятих  обслуговуванням

органів місцевого самоврядування

 

          Керуючись Законом України «Про оплату праці», наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 № 77 «Про умови оплати праці працівників зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування» зі змінами та доповненнями,  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» із внесеними до нього змінами та з метою забезпечення стимулювання відповідального та професійного ставлення  працівників до виконання ними обов’язків та завдань, шляхом урахування їх особистого внеску в загальні результати роботи сільської ради, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити   положення  про  преміювання  та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування (додається).

2.  Положення  про  преміювання  та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування затверджене цим рішенням застосовується з моменту прийняття сільською радою та   діє  протягом усього її скликання.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально – економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                      Н.В.Семенюк

 

 

                                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО:

рішенням дванадцятої сесії

Семенівської сільської ради

від             2020 р. №

 

ПОЛОЖЕННЯ

про преміювання та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок  робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого

самоврядування

 

            Положення про  преміювання  та виплати матеріальної допомоги, інших доплат та надбавок робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування  розроблено на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  у відповідності до наказу  Міністерства праці України від 02.10.1996 року № 77 «Про умови оплати праці робітників зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» зі змінами та доповненнями та у відповідності до інших нормативно-правових актів України.

 

  1. Надбавки та доплати

 

1.1. Надати право сільському голові в межах установлених фондів оплати праці:

а) установлювати доплати робітникам, зайнятим на роботах з важкими і шкідливими умовами праці, у розмірі до 12 відсотків, за роботу в особливо шкідливих умовах - до 24 відсотків тарифної ставки (посадового окладу);

б) установлювати диференційовані надбавки до тарифних ставок за високу професійну майстерність для робітників III розряду в розмірі 12 відсотків, IV розряду - до 16, V розряду - до 20 і VI розряду - до 24 відсотків відповідної тарифної ставки. Надбавки встановлюються робітникам, які стабільно забезпечують високу якість виконуваних робіт. Зазначені надбавки не виплачуються за той місяць, в якому виявлено зниження якості виконуваних робіт. При неякісному виконанні робіт, невиконанні установлених норм трудових витрат надбавки за професійну майстерність відміняються повністю;

г) установлювати доплати за суміщення професій (посад), розширення зони обслуговування або збільшення обсягів виконуваних робіт без обмежень розмірів цих доплат, за рахунок і в межах економії фонду оплати праці, утвореного по тарифних ставках (посадових окладах) вивільнюваних працівників;

ґ) установлювати надбавки робітникам за складність, напруженість у роботі в розмірі до 50 відсотків тарифної ставки (місячного окладу);

д) установлювати доплати робітникам за роботу у нічний час у розмірі до 35 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за кожну годину роботи з 22 до 6 години ранку.

2.2. Надбавки та доплати робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування встановлюються розпорядженням сільського голови.

 

2.ПРЕМІЮВАННЯ

 

           Преміювання робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування, здійснюється в межах фонду преміювання, фонду оплати праці та економії фонду оплати праці.

           У разі економії фонду оплати праці на кінець поточного року, з урахуванням особистого внеску, робітникам, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування  може бути виплачена одноразова премія у розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату.

 

   ПОКАЗНИКИ ПРЕМІЮВАННЯ І РОЗМІР ПРЕМІЇ

           За результатами роботи за місяць розмір премії визначається за такими показниками:

           - виконавська дисципліна (своєчасне, якісне і точне виконання доручень керівництва);

           -  трудова дисципліна (дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку).

          

            Преміювання  робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування,  здійснюється щомісячно за результатами роботи за  відповідний місяць у відсотках до посадового окладу або в конкретних визначених сумах, встановленого розпорядженням сільського голови, в межах фонду заробітної  плати та економії по ньому.

 

            Премії не виплачують за час відпусток, тимчасової непрацездатності, протягом дії дисциплінарного стягнення, а також в інших випадках, коли згідно з чинним законодавством виплати проводяться виходячи із середньої заробітної плати.

 

          Працівникам, які звільнилися з роботи в місяці за який провадиться преміювання, премії не виплачуються, за винятком працівників, які  звільнені:

          - у зв’язку з виходом на пенсію;

          - за станом здоров’я;

          - у зв’язку з переведенням на іншу роботу;

          - у  зв’язку з скороченням чисельності (штату).

 

            У разі невиконання або несвоєчасного виконання завдань, порушень трудової дисципліни, розмір визначеної премії зменшується, або працівник позбавляється премії в повному розмірі за розпорядженням сільського голови.

 

           У разі невиконання у встановлені терміни завдань з причин, що не залежать від виконавця, розмір премії не зменшується. Підставою, для визнання причин поважними, є відповідні довідки, інші документи, показання свідків, а також інші аргументовані і підтверджені  фактами пояснення виконавця, викладені у пояснюючій записці.

           Премія за поточний місяць виплачується разом із заробітною  платою поточного місяця.

 

 

             3. НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

 

           Надавати  у межах фонду оплати праці робітникам, зайнятим обслуговуванням ради:

          - матеріальну  допомогу на оздоровлення у розмірі середньомісячної заробітної плати один раз на рік при отриманні  щорічної  відпустки.

 

 

           4. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

           

Даний Порядок  діє на протязі усього її скликання.

 

 

 

 

 

        Секретар сільської  ради                                                О.М. Гортовлюк

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь