A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Кампанія декларування доходів, отриманих у минулому році, триває до 01 липня 2020 року

Дата: 25.06.2020 16:57
Кількість переглядів: 418

Кампанія декларування доходів, отриманих у минулому році, триває до 01 липня 2020 року

         Бердичівське управління ГУ ДПС у Житомирській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році. Громадяни, які отримали доходи не від податкових агентів, іноземні доходи, або інші доходи, які не оподатковувались під час їх виплати, повинні подати  річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - Декларація) за 2019 рік.

         У зв’язку з запровадженням на території України карантину, направленого на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, термін подання Декларації за 2019 рік  подовжено до 01 липня 2020 року. 

        Фізичні особи мають самостійно  до 01 жовтня 2020 року сплатити суму податкових зобов’язань, зазначених у поданих  ними Деклараціях за 2019 рік.

         Згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України  (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання  Декларації в таких випадках:

а) незалежно від виду та суми отриманих доходів платниками податку, які:    

- є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року;

 б) в інших випадках, визначених розд. IV ПКУ.

         Відповідно до п. 179.2 ст. 179 ПКУ обов’язок платника податку щодо подання Декларації вважається виконаним і Декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:
- від податкових агентів, які згідно з розд. IV ПКУ не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розд. IV ПКУ;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до розд. IV ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до розд. IV ПКУ;

-  у вигляді об’єктів спадщини, які відповідно до розд. IV ПКУ оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

 

Бердичівське управління  ГУ ДПС у Житомирській області

 

 

Виявлено три випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій працівниками ГУ ДПС у Житомирській області

 

Одним з основних завдань відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Житомирській області відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є перевірка подання працівниками декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та повідомлення Національного агентства про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції проведено аналіз декларацій всіх працівників ГУ ДПС на предмет своєчасності подання та встановлено, що трьома працівниками не забезпечено подання щорічної декларації за 2019 рік у встановлені Законом терміни. В зв’язку з порушенням статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», до Національного агентства з питань запобігання корупції направлені Повідомлення про факт неподання чи несвоєчасного подання декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадуємо, що повідомлення про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» можливо подати до відділу з питань запобігання та виявлення корупції через окрему поштову скриньку gu0608puls@tax.gov.ua, засобами телефонного зв’язку за номером (0412) 418-004 особисто або засобами поштового зв’язку на адресу:10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника 7.

 

 

Відділ з питань

запобігання та виявлення корупції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь