A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Бердичівське управління  ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє...

Дата: 30.06.2020 15:48
Кількість переглядів: 443

Податкові зміни: квартальний звітний період для звітності з ПДВ скасовується.

           Бердичівське управління  ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що Законом України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466) внесено зміни до статті 202 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі - ПКУ), відповідно до яких встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників податку на додану вартість, який дорівнює календарному місяцю.

          Отже, для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що передбачає реєстрацію платником податку на додану вартість квартальний звітний період для податкової звітності з ПДВ скасовується. Останнім звітним періодом для платників податку, які подавали звітність з ПДВ щоквартально, є ІІ-й квартал 2020 року.

          Починаючи з липня 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, мають подавати податкову декларацію щомісячно.

          При цьому від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, обчислене платниками податку в податкових деклараціях з ПДВ за ІІ-й квартал 2020 року, переноситься до декларації за липень 2020 року.

         Платники податку, які до внесення змін Законом № 466-ІХ подавали звітність щоквартально та до скасування квартального звітного періоду не подали звітність (квартальну) у визначені ПКУ терміни, після переходу на місячний звітний період подають за такі попередні звітні періоди, які дорівнюють календарному кварталу, квартальну звітність.

          Уточнюючі декларації з ПДВ за звітні періоди, за які платники податку до внесення змін Законом № 466 подавали квартальну звітність з ПДВ, також подаються за звітний період, який дорівнює календарному кварталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь