A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Чому споживачі газу отримують дві квитанції за газ?

Дата: 17.03.2021 10:33
Кількість переглядів: 313

Чому споживачі газу отримують дві квитанції за газ?

Уже більше року усі побутові споживачі природного газу отримують дві різні платіжки – за газ (як товар) та за доставку блакитного палива. Чому клієнти ТОВ «Житомиргаз Збут» з січня 2020 року отримують відокремлені квитанції – читайте у роз’ясненнях нижче.

По-перше, розділення рахунків, відображене у кожній квитанції, необхідне, адже продаж газу та його транспортування здійснюють дві різні компанії. Тому відповідно платіжні реквізити різняться. І споживачам потрібно бути уважними при оплаті своїх «газових» рахунків, аби правильно розраховуватися за отримані послуги. Гроші за спожиті кубометри клієнти платять постачальнику газу ТОВ «Житомиргаз Збут», а за доставку блакитного палива – газорозподільній компанії (оператор ГРМ).

По-друге, розмежування квитанцій – ініціатива держави та національного енергетичного регулятора, а постачальник газу (ТОВ «Житомиргаз Збут» та оператори ГРМ дотримуються вимог урядових установ. За рішенням Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, з 2020 року розподіл блакитного палива оплачується окремо від вартості спожитого газу як продукту. Це один з етапів реформування енергетичного ринку нашої держави.

По-третє, розділення квитанцій жодним чином не відобразилося на гаманцях клієнтів компанії. Це не додатковий платіж, адже споживачі і раніше сплачували за доставку газу - вартість цієї послуги була включена до єдиної платіжки.

Важливо розуміти, що послугу з транспортування блакитного палива здійснює оператор ГРМ. Сплачуючи за розподіл, споживач розраховується за доставку газу, обслуговування газових труб, утримування в них тиску, ремонт, роботу аварійної служби. ТОВ «Житомиргаз Збут» продає газ як товар та дбає про те, аби усі клієнти були безперебійно забезпечені енергоресурсом. Компанія з 2015 року є надійним постачальником природного газу для промислових і бюджетних установ, релігійних організацій та понад 360 тисяч побутових споживачів.

Нагадаємо, що розділення платежів відбулося у рамках процедури анбандлінга – відокремлення оператора газорозподільних мереж (АТ «Житомиргаз») та постачальника блакитного палива (ТОВ «Житомиргаз Збут»).

ТОВ «Житомиргаз Збут» дякує всім своїм клієнтам за вчасний розрахунок за спожитий газ. Зважаючи на непросту епідемічну ситуацію в Житомирській області закликаємо наших клієнтів  уникати місць масового скупчення людей та оплачувати рахунки за газ дистанційно та вчасно щомісяця до 25 числа. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь