A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Засідання постійної комісії з питань земельних відносин

Дата: 05.04.2021 12:30
Кількість переглядів: 260

 

 

 

 

Якщо проаналізувати кількість проектів рішень, які попередньо розглядаються постійними комісіями Семенівської сільської ради, то з'ясується, що комісія з питань земельних відносин працює найпродуктивніше. Воно й не дивно. Адже чимало жителів громади звертається до місцевої ради з метою оформлення земельних ділянок.

????Нагадаємо, що законодавством передбачено, що громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів с/г підприємств, розташованих на території місцевої ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території місцевої ради розташовано декілька с/г підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності с/г підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району; б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара; в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара; г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара; ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара; д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.

?чи вистачить на усіх землі ????

????Сьогодні, під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин, депутати попередньо розглянули 26 проектів рішень, які вже незабаром будуть винесені на пленарне засідання сесії сільської ради. Варто відмітити, що станом на сьогоднішній день кількість заяв з якими звернулись громадяни та учасники бойових дій вже майже втричі перевищує кількість вільних земельних ділянок. Чи не щодня надходять відповідні заяви. Не виключенням став й сьогоднішній день, протягом якого надійшло ще дві заяви.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь