A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

До уваги платників податків!!! Програмні РРО: прозоре та простіше ведення бізнесу

Дата: 20.03.2021 19:19
Кількість переглядів: 398

                                                                                            

 

До уваги платників податків!!!

Програмні РРО: прозоре та простіше ведення бізнесу

 

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що на сьогодні, поряд з традиційними РРО можна застосовувати програмні РРО.

Нагадаємо, що програмний РРО – це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. Отже, програмний РРО – це програма, яка може бути встановлена на будь-який гаджет (смартфон, планшет, ноутбук тощо).

Класичний  РРО - пристрій, або програмно-технічний комплекс, в якому реалізовані фіскальні функції і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів. До класичних РРО відносяться:  електронний контрольно-касовий апарат,  електронний контрольно-касовий реєстратор, вбудований електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система, електронний таксометр, автомат з продажу товарів (послуг) тощо. Тобто, класичний (апаратний) РРО - це пристрій.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Крім того, на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО.

Для реєстрації ПРРО, рекомендуємо скористатися інформаційним розділом на вебпорталі Державної податкової служби "Програмні РРО". Також у банері «Програмні РРО», можна ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/  та

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

 

 

 

                                                           Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь