A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Відбулась консультаційна зустріч з польськими колегами

Дата: 20.10.2021 14:45
Кількість переглядів: 836

 

Фото без опису Фото без опису

Семенівська громада продовжує впровадження Проєкту «Вчасно зреагуй – життя врятуй!» в рамках якого розробляються нові інструменти і механізми на вирішення питання подолання домашнього насильства.

????????? Вчора відбулась консультаційна зустріч з польськими колегами: Мірославом Ольчаком (на фото), експертом проекту "Соціальні послуги в громадах" Представництво фонду міжнародної солідарності в Україні; Монікою Олув, старшим спеціалістом фонду міжнародної солідарності; Йоанною Чеслік (на фото), директоркою Центру соціального захисту м. Пшасниш.

???? Мирослав Ольчак наголосив, що соціальний захист необхідно розглядати ширше, ніж матеріальна підтримка. Експерт розповів про те, яким досвідом вони поділяться з українськими колегами.

???? «Наприклад, у Польщі, якщо 100 людей охоплено соціальною допомогою, то 50-60 з них отримують виплату грошових коштів, а з рештою проводиться лише соціальна робота, яка не менш важлива, тому що мета соціальної допомоги, насамперед – заходи, які допомагають вийти з бідності і складних життєвих ситуацій. У нас зараз активно акцентують на проблемі, що часто у родинах «вивчена безпорадність» передається з покоління в покоління. Також ми звертаємо увагу на попередження будь-яких проявів насильства», – розповів експерт.

???? Окрім того, в рамках конкультаційної зустрічі, польські колеги розповіли про те, що планується розробка збірки кращих практик у сфері надання послуг соціального захисту, програм соцзахисту для обраних громад, реєстру відповідних послуг для населення, моделювання системи надання послуг соціального захисту та інше.

????????? Методична підтримка, що надана працівникам Центру надання соціальних послуг Семенівської громади: керівниці Тетяні Носовій (Татьяна Носова) та фахівчині з соціальної роботи Єлізаветі Апатовій була надзвичайно корисною та стала гарним поштовхом до подальшого впровадженн Проекту в Семенівській громаді.

***

???????? Нагадаємо, що діяльність проводиться завдяки підтримці Фонду міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL in UkraineSolidarity Fund PL) та передбачає вдосконалення системи надання послуг соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах.

#сильні_разом ?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь