A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №14 «Про затвердження Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік»

Кількість переглядів: 62
Скликання: 8 скликання
Сесія: 17
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 13.07.2022
Номер документу: 14
Назва документу: Про затвердження Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.08 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

   П Р О Є К Т  Р І Ш Е Н Н Я

 

Сімнадцята сесія                                                                       VΙІΙ скликання

 

від 13 липня 2022 р.                                                                     № _____

 

 

Про затвердження Програми надання

підтримки внутрішньо переміщеним

та/або евакуйованим особам на території

Семенівської сільської ради у зв’язку із

введенням воєнного стану на 2022 рік

 

З метою створення належних умов для забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, у зв’язку із введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.02.2022 р. №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 р. №252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік згідно з додатком.

 

2. Контроль  за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                                               Наталія СЕМЕНЮК

 

 

Додаток

до рішення сільської ради

від 13.07.2022 р. № ______

 

 

 

ПРОГРАМА

 надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території Семенівської сільської ради у зв’язку із

введенням воєнного стану на 2022 рік

 

І. Паспорт Програми

надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік (далі – Програма)

 

1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): Семенівська сільська рада.

2. Розробник Програми: Сектор соціального захисту Семенівської сільської ради, Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради

3. Термін реалізації  Програми:  1 рік

4. Етапи фінансування  Програми: 2022 рік

5. Очікувані обсяги фінансування Програми: 

 

 

Рік

Обсяги фінансування

 

Всього,

(тис. грн.)

в т.ч. за джерелами фінансування

 

Бюджет громади,

(тис. грн.)

Кошти освітньої субвенції,

(тис. грн.)

2022

В межах фінансових можливостей

В межах фінансових можливостей

В межах фінансових можливостей

 

 

6. Очікувані результати виконання Програми:

- забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у звязку із введенням воєнного стану;

- задоволення продовольчих потреб внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам;

- надання підтримки для внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам;

- створення належних умов для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам.

7. Термін проведення звітності: щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом.

 

ІІ.  Загальні положення Програми

На виконання Указу Президента України від 24.02.2022 р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.04.2022 р. №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 р. №252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану» та відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виникає необхідність у комплексному підході до розвязання проблем щодо надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у розв’язані їх нагальних проблем, які виникають при переміщені в інші місця для тимчасового проживання.

Програма визначає загальні принципи, головні напрями та основний зміст підтримки для внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим осіб. Ці заходи повинні забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на їх захист.

Досягнення зазначеної мети вбачається в комплексному та системному підході до підтримки внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб шляхом координації їх дій для вирішення виникаючих проблем.

Основними принципами Програми мають стати заходи щодо забезпечення першочергового задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, а саме:

  • евакуацію (вивезення) переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця;
  • оплату транспортних послуг,
  • облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування,
  • оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

 

ПІ. Обґрунтування доцільності розроблення Програми

Програма надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території  Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік розроблена з  метою забезпечення підтримки внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб; зниження рівня соціальної напруженості в суспільстві та забезпечення на місцевому рівні неконфліктну інтеграцію переселених громадян у суспільстві; забезпечити інтеграцію переселених громадян до складу сільської територіальної громади та забезпечення належних умов тимчасового проживання.

 

ІV. Завдання Програми

Основними завданнями Програми є зниження рівня соціальної напруженості серед внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб  в суспільстві; сприяння інтеграції та соціальній адаптації таких осіб за новим місцем проживання; допомога в забезпеченні створення належних умов для життєдіяльності, прав та реалізації потенціалу; забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки.

Метою Програми є здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб у зв’язку  із веденням воєнного стану, забезпечення їх харчуванням, товарами першої необхідності, здійснення евакуації та перевезення, оплати інших послуг, пов’язаних з підтримкою внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

 

V. Шляхи і способи виконання Програми

Затвердження Програми забезпечить ефективне розв’язання соціальних проблем, які виникають у внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, у зв’язку з тим що в більшості випадків відбувається переміщення  сімей з дітьми, громадян похилого віку або інвалідів, внаслідок чого це вимагає забезпечення  системності та адресності, координації взаємодії відділів та структурних підрозділів сільської ради, бюджетних установ, організацій.

Програма реалізується шляхом здійснення заходів за напрямками:

  • створення належних умов для тимчасового проживання ВПО та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану;
  • задоволення продовольчих потреб – закупівлю продуктів харчування, у тому числі дитячого харчування, питної води та їх доставку до місць призначення; приготування гарячого харчування;
  • забезпечення товарами першої необхідності, гігієнічними засобами;
  • евакуацію/вивезення/переміщення ВПО (оплата транспортних послуг, придбання паливно-мастильних матеріалів);
  • облаштування місць розміщення ВПО (придбання матеріалів, інвентарю, білизни (зокрема постільної), рушників, матраців тощо);
  • оплату інших заходів, спрямованих на підтримку ВПО (додаток №1).

 

VІ. Термін виконання Програми

Програма надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території  Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік розрахована на один бюджетний рік.

 

VІI. Обсяги та джерела фінансування Програми

Реалізація заходів Програми протягом 2022 року здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету сільської територіальної громади та за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що склався станом на 01.01.2022 року. Також, джерелом фінансування заходів, передбачених цією Програмою, можуть бути надходження загального та спеціального фондів (в тому числі бюджету розвитку) бюджету громади, кошти Державного бюджету України, інших місцевих бюджетів у вигляді міжбюджетних трансфертів (субвенцій, дотацій тощо), іноземних інвестицій, грантів.

 

 

VІII. Очікувані результати від реалізації Програми

Результатом успішного виконання заходів Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території  Семенівської сільської ради у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік буде надання всебічної допомоги внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам щодо забезпечення належних умов проживання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар ради                                              Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

                        Додаток № 1

до Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам на території  Семенівської сільської ради у звязку із введенням воєнного стану на 2022 рік    

 

 

Перелік заходів фінансування Програми

Назва замовника: Семенівська сільська рада

 

№ з/п

Найменування заходу

Виконавці

Термін викона-ння

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн)

Очікувані результати

Роки

Всього

джерела фінансування

державний бюджет

обласний бюджет

 бюджет громади

інші джерела

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Здійснення превентивних заходів щодо створення належних умов для тимчасового проживання  внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб (в тому числі проведення поточного ремонту будівель, п


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь