A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №15 «Про затвердження Програми забезпечення заходів з територіальної оборони на території Семенівської сільської ради на 2022 рік»

Кількість переглядів: 283
Скликання: 8 скликання
Сесія: 17
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 13.07.2022
Номер документу: 15
Назва документу: Про затвердження Програми забезпечення заходів з територіальної оборони на території Семенівської сільської ради на 2022 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.1 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

   П Р О Є К Т  Р І Ш Е Н Н Я

 

Сімнадцята сесія                                                                       VΙІΙ скликання

 

від липня 2022 р.                                                                     № _____

 

 

Про затвердження Програми

забезпечення заходів з територіальної

оборони на території Семенівської

сільської ради на 2022 рік

 

З метою забезпечення заходів територіальної оборони, оперативного реагування на надзвичайні, кризові ситуації, організації управління та взаємодії, відповідно до Конституції України, Цивільного Кодексу України, Закону України «Про критичну інфраструктуру», ст. 14 Закону України «Про основи національного спротиву», п. 5 ст. 4 Постанови Кабінет Міністрів України «Про затвердження Порядку організації, забезпечення та проведення підготовки добровільних формувань територіальних громад до виконання завдань територіальної оборони», Постанови Кабінет Міністрів України «Про затвердження Положення про добровольчі формування територіальних громад», ст. 15 та ст. 18 Закону України «Про оборону України», з метою забезпечення виконання першочергових заходів з організації, підготовки та ведення територіальної оборони на території Семенівської сільської ради, ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

          1. Затвердити Програму забезпечення заходів з територіальної оборони на території Семенівської сільської ради на 2022 рік згідно з додатком.

2. Контроль  за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                                               Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

                                                                                                         Додаток

до рішення сільської ради

від 13.07.2022 р. № ______

 

ПРОГРАМА

забезпечення заходів з територіальної оборони

на території Семенівської сільської ради на 2022 рік (далі – Програма)

 

І. ПАСПОРТ Програми

1.

Ініціатор розроблення

Програми

Семенівська сільська рада

2.

Розробник Програми

Семенівська сільська рада

3.

Відповідальний виконавець

Семенівська сільська рада

4.

Учасники Програми

Відділ фінансів Семенівської сільської ради

5.

Терміни реалізації програми

2022 рік

6.

Кошти задіяні на виконання

Програми

Бюджет Семенівської сільської ради

7.

Загальний обсяг фінансових  ресурсів, необхідних для

реалізації Програми

В межах потреби та фінансового ресурсу

 

ІІ. Загальні положення

Програма забезпечення заходів з територіальної оборони на території Семенівської сільської ради на 2022 рік розроблена на виконання статтей  15, 18 Закону України «Про оборону України», пункту 2 статті 14 Закону України «Про основи національного спротиву», пункту 17 статті 91 Бюджетного кодексу України, статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Територіальна оборона - система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій.

Складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

 

ІІІ. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма

Сьогодні Україна протистоїть найсерйознішому за роки своєї незалежності виклику у сфері забезпечення державної безпеки - ускладненням внутрішньополітичної обстановки, зростанням соціальної напруги в країні та зростанням зовнішніх загроз щодо захоплення територій України, руйнування та пошкодження численних підприємств, у тому числі стратегічно важливих, інфраструктурних об'єктів, втрата новітніх технологій.

До повноважень та завдань органів місцевого самоврядування, як місцевого рівня управління у сфері територіальної оборони та підтримки критичної інфраструктури на випадок військової агресії, належить організація та участь у здійсненні заходів:

  • пов'язаних з мобілізаційною підготовкою та цивільним захистом, підготовкою і виконанням завдань територіальної оборони;
  • щодо підготовки населення України до участі в русі національного спротиву та участь в організації їх виконання;
  • підвищення стійкості територіальних громад до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій на відповідній території.

З метою сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву, підвищення стійкості територіальних громад до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій та для забезпечення виконання першочергових заходів з організації, підготовки та ведення територіальної оборони на території Семенівської сільської ради, розроблена  дана Програма, яка включає заходи із забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, взаємодії суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури, а також відновлення функціонування об’єктів критичної інфраструктури, заходи національного спротиву місцевого значення та підготовки громадян України до національного спротиву.

Прийняття Програми направлене на підготовку до ведення територіальної оборони на території громади, забезпечення виконання основних завдань територіальної оборони щодо охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, території і населення громади, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також, підтримання безпеки і правопорядку.

В основу реалізації Програми покладено принципи об’єднання зусиль громадськості, їх об’єднань, суб’єктів господарювання, органів, на які покладається формування та/або реалізація державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури, органів військового управління, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

IV. Мета та завдання Програми

Метою Програми є підвищення рівня готовності у сфері реагування на надзвичайні ситуації, виконання заходів з територіальної оборони та підтримки критичної інфраструктури, запобігання проявам несанкціонованого втручання в їх функціонування, прогнозування та запобігання кризовим ситуаціям на об’єктах критичної інфраструктури на випадок військової агресії на території Семенівської територіальної громади.

Досягнення мети Програми здійснюється шляхом виконання основних завдань:

- сприяння підготовці територіальної громади та відповідної території до національного спротиву;

- участь у підготовці та виконанні завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період;

- взаємодія з питань територіальної оборони з органами державної влади, органами управління, сили і засоби яких залучаються до виконання завдань територіальної оборони у територіальній громаді;

- сприяння реалізації заходів національного спротиву;

- сприяння створенню добровольчих формувань територіальних громад;

- підготовка громадян України до національного спротиву;

- сприяння популяризації участі в заходах національного спротиву;

- забезпечення життєдіяльність населення і функціонування об’єктів інфраструктури у межах територіальної громади;

- підвищення комплексних знань, навичок і умінь посадових осіб, персоналу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки об’єктів критичної інфраструктури, з питань реагування на кризові ситуації на таких об’єктах;

- забезпечення необхідного запасу паливно-мастильних матріалів та технічних рідин для безперебійної роботи в автономному режимі для генераторів, автотранспорту комунальних закладів;

- розроблення та відпрацювання алгоритму дій у випадку відключення мобільного зв’язку та інтернету;

- обстеження стану захисних споруд цивільного захисту, а саме сховища та споруди подвійного призначення, підвальних та напівпідвальних приміщень в будинках;

- створення реєстру захисних споруд цивільного захисту, сховищ та споруд подвійного призначення, незалежно від форм власті, здійснення заходів на підтримку їх життєдіяльності;

- розроблення та впровадження локальної системи оповіщення населення;

- організація системи оповіщення населення та суб’єктів господарювання про інциденти та кризові ситуації на об’єктах критичної інфраструктури;

- забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, взаємодії суб’єктів національної системи її захисту, а також відновлення функціонування об’єктів.

 

V. Заходи та механізми реалізації Програми

 

з/п

Найменування заходу

Відповідалні

виконавці

Термін виконання

1.

Забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури, суб’єктів господарювання, об’єктів комунальної власності на випадок військової агресії, зокрема, створення спеціального фонду для забезпечення:

  • паливно-мастильними матеріалами та  технічними рідинами;
  • наявності дизель (бензинових) генераторів необхідної потужності;
  • системами оповіщення/гучномовцями тощо;
  • інформаційними матеріалами щодо дій

на випадок військової агресії та надзвичайних ситуацій

Керівники об’єктів

Постійно

2.

Відпрацювання алгоритму дій у випадку

відключення мобільного зв’язку та інтернету

Виконком Семенівської сільської ради

Постійно

3.

Обстеження стану захисних споруд цивільного захисту, а саме сховища та споруди подвійного призначення, підвальних та напівпідвальних

приміщень в будинках та створення реєстру захисних споруд цивільного захисту, сховищ та споруд подвійного призначення, незалежно від форм власності

Виконком Семенівської сільської ради

Постійно

4.

Приведення у відповідність до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту комунальної власності

Виконком Семенівської сільської ради

2022 рік

5.

Проведення навчань посадових осіб, персоналу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки об’єктів

критичної інфраструктури, з питань реагування на кризові ситуації на таких об’єктах

Виконком Семенівської сільської ради

Постійно

6.

Підготовка населення громади до національного спротиву

Виконком Семенівської сільської ради

Постійно

7.

Підготовка території Семенівської сільської ради до оборони у випадку військової агресії:

  • облаштування опорних пунктів на ймовірних напрямкам просування агресора;

забезпечення матеріалів для облаштування опорних пунктів (брус, цвяхи, колючий дріт тощо)

Виконком Семенівської сільської ради

На період дії

8.

Поліпшення матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади предметами обмундирування та екіпірування,

наметами, системами опалення для наметів, предметами гігієни,

модульними всесезонними спальними системами, килимами спальними польовими ізоляційними, комплектами польового індивідуального посуду, продуктове, промислове та медичне


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь