Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №3 «Про підготовку проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік»

Кількість переглядів: 97
Скликання: 8 скликання
Сесія: 14
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 18.08.2022
Номер документу: 3
Назва документу: Про підготовку проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

   ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від _серпня 2022 р.                                                                    № 

 

 

Про підготовку проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік

         

З метою забезпечення своєчасного та якісного складання проєкту бюджету сільської територіальної громади  на 2023 рік та відповідно до статті 75-77 Бюджетного кодексу України, керуючись ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Створити робочу групу з питання підготовки проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік у складі згідно з додатком 1 та затвердити Положення згідно з додатком 2.

 

2. Начальнику відділу фінансів Семенівської сільської ради Олені Баценюк:

2.1. Забезпечити організацію роботи та дотримання порядку з формування проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства та інших нормативно-правових актів, які стосуються бюджету.

2.2. Опрацювати з робочою групою попередні розрахунки, подані головними розпорядниками бюджетних коштів до проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік.

2.3. Провести аналіз бюджетних запитів, поданих головними розпорядниками бюджетних коштів до бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік, дотримуючись принципів на яких ґрунтується бюджетна система, а саме обґрунтованості, збалансованості, ефективності, результативності та цільового призначення та підготувати пропозиції щодо їх включення до проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік.

 

3. При розрахунку показників видатків та кредитування до проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік головним розпорядникам бюджетних коштів, які фінансуються з бюджету громади, необхідно враховувати особливості складання проєктів місцевих бюджетів, підвищення розмірів державних соціальних стандартів та забезпечити подання відділу фінансів в установлені ним терміни:

3.1. Попередніх обґрунтованих розрахунків потреби обсягів видатків та кредитування у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами та за типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів та кодами економічної класифікації видатків (або за напрямками, визначеними планом використання бюджетних коштів) з поясненням по кожному коду (напрямку), а по спеціальному фонду – ще й у розрізі видів надходжень.

3.2. Проєктів сільських програм та змін до існуючих програм у термін до 01 листопада 2022 року.

3.3. Комунальному підприємству «Семенівське-2021» Семенівської сільської ради спільно з старостами старостинських округів пропозицій щодо переліку об’єктів, будівництво яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку та за рахунок видатків на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг та розрахунків потреби в коштах на виконання робіт по благоустрою сіл.

 

4. Головним розпорядникам бюджетних коштів подати до відділу фінансів у визначені ним терміни бюджетні запити за доведеними формами та з урахуванням вимог Інструкції з їх підготовки, до яких додати розрахунки, аргументовані пояснення та аналіз обсягів видатків з обґрунтуванням необхідності додаткової потреби у них.

4.1. Під час підготовчої роботи зі складання бюджетних запитів на          2023 рік:

4.1.1. Здійснити оптимізацію витрат шляхом виключення непріоритетних та неефективних витрат, виходячи з необхідності забезпечення фінансовими ресурсами тільки тих видатків, що забезпечують здійснення основних функцій і завдань відповідних головних розпорядників бюджетних коштів, з тим щоб формування бюджетних запитів відповідно до ст..75 Бюджетного кодексу України забезпечити в межах прогнозованих обсягів видатків, доведених відділом фінансів Семенівської сільської ради.

4.1.2. Організувати роботу з розроблення заходів оптимізації видатків, у тому числі шляхом зменшення непершочергових видатків, виконання яких з бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік не мають чіткої законодавчої і нормативної регламентації.

4.1.3. Опрацьовувати запити, звернення, пропозиції щодо виділення коштів з  бюджету сільської територіальної громади, і враховувати їх у разі доцільності та можливості реалізації за рахунок коштів бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік (виходячи з реальних фінансових можливостей сільського бюджету та за умови, що вирішення порушених питань належить до компетенції органів місцевого самоврядування та видаткових повноважень сільського бюджету, визначених Бюджетним кодексом України).

4.1.4. Врахувати вимоги ст..91 Бюджетного кодексу України, для планування в проєкті бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік видатків, фінансування яких здійснюється відповідно до  Програм, затверджених сільською радою, термін яких завершується в 2022 році, розробити ті винести на затвердження сільської ради проекти вищезазначених Програм на 2023 та наступні роки. Обґрунтувати доцільність продовження терміну виконання сільських програм та провести оцінку їх ефективності.

4.1.5. Забезпечити неухильне дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України.

4.1.6. Забезпечити виконання програми енергозбереження та енергоефективності в бюджетній сфері, максимальної економії головними розпорядниками бюджетних коштів витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

4.1.7. Здійснити заходи щодо удосконалення мережі бюджетних установ, які утримуються або отримують фінансову підтримку за рахунок коштів бюджету сільської територіальної громади .

 

5. У разі внесення змін до Податкового кодексу України та Бюджетного кодексу України забезпечити перегляд та приведення головними розпорядниками, які приймають участь у складанні проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік, розрахунків відповідно до чинного законодавства.

 

6. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на начальника відділу фінансів Семенівської сільської ради  Баценюк О.С.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                        Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                                            до рішення виконавчого комітету

від   .2022

                                                                                                                                                                                   

Склад

робочої групи з питання підготовки

проєкту  бюджету

Семенівської сільської територіальної громади

 

Баценюк

Олена Сергіївна

 

 

Царапаєва

Марина Олегівна

 

 

Петяк Ірина

Іванівна

 

 

 

 

Балюк Юрій Васильович

 

Ващенко

Микола Миколайович

 

 Білик

Анатолій Антонович

 

Апатов

Ігор Адольфович

 

Мамчур Тетяна Анатоліївна

 

Слюсар Юрій Володимирович

 

-

Начальник відділу фінансів Семенівської сільської ради, керівник робочої групи

 

 

Заступник начальника відділу фінансів  Семенівської сільської ради, заступник керівника робочої групи

 

-Головний спеціаліст відділу фінансів, секретар робочої групи

 

 

Члени робочої групи

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради;

 

староста  Закутинецького старостинського округу

 

староста Великонизгірецького старостинського округу

староста Красівського  старостинського округу

 

 

староста Терехівського старостинського округу

 

в.о. медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради

 

Попова Людмила Іванівна

-

спеціаліст відділу організаційно-кадрової, правової роботи та з питань діловодства Семенівської сільської ради

 

Чубенко

Наталія Володимирівна

 

Луцюк Василь Володимирович

 

 

Швець Марія Леонідівна

 

Сергійчук Олександр Григорович

 

Кучевський Андрій Степанович

-

начальник відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення-головний бухгалтер Семенівської сільської ради

 

-староста Хажинського старостинського округу;

 

 

староста Іванковецького старостинського округу;

 

староста сіл Садки та Великі Гадомці;

 

директор КП «Семенівське-2021»

 

 

 

 

 

Начальник відділу фінансів                                  Олена БАЦЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

                                                            до рішення виконкому сільської ради

від   08.2022р. №

 

ПОЛОЖЕННЯ

про робочу групу з питань підготовки

проєкту бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік 

 

    1. Загальні положення
    1. Робоча група з питань підготовки проєкту  бюджету сільської територіальної громади на 2023 рік (далі – Робоча група) утворюється з метою координації дій, пов’язаних з складанням проєкту бюджету Семенівської сільської  територіальної громади на 2023 рік.
    2. Робоча група в своїй діяльності керується Бюджетним кодексом України, чинним бюджетним законодавством України, Бюджетним регламентом Семенівської сільської ради та іншими нормативно-правовими актами сільської ради, а також даним Положенням.
    3. Персональний склад Робочої групи затверджує виконавчий комітет сільської ради.

 

    1. Завдання Робочої групи
    1. Основними завданнями Робочої групи є:
      1. Розгляд депутатських запитів, запитань, звернень, пов’язаних із складанням проєкту бюджету Семенівської сільської територіальної громади на 2023 рік, які надійдуть до Робочої групи від депутатів сільської ради;
      2. Направлення депутатських запитів та звернень відповідним головним розпорядникам коштів для опрацювання та врахування їх по можливості при формуванні бюджетних запитів на 2023 – 2025 роки.

 

    1. Повноваження Робочої групи

3.1. Робоча група має право залучати до роботи спеціалістів відповідних виконавчих органів ради, керівників  відділів, структурних підрозділів, комунальних підприємств сільської ради.

 

    1. Склад Робочої групи

4.1. Робоча група утворюється у складі керівника Робочої групи, заступника, секретаря та членів Робочої групи. Персональний склад Робочої групи та зміни до нього затверджуються рішенням виконавчого комітету сільської ради.

 

    1. Регламент діяльності Робочої групи
    1. Формою роботи Робочої групи є засідання, які проводяться по мірі необхідності.
    2. Повідомлення про скликання засідань Робочої групи доводяться секретарем Робочої групи до відома кожного її члена не пізніше двох робочих днів до їх початку.
    3. Засідання Робочої групи веде керівник Робочої групи, а у разі його відсутності – заступник керівника Робочої групи.
    4. Підготовку документів, необхідних для розгляду на засіданні Робочої групи, здійснює секретар Робочої групи.
    5. Засідання Робочої групи є правомочним, якщо на ньому присутні більше половини представників її кількісного складу.
    6. При прийнятті Робочою групою рішень у разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні Робочої групи.
    7. Кожне засідання Робочої групи оформляється протоколом, який підписується головою Робочої групи та секретарем.

Протоколи засідань Робочої групи є обов’язковими до врахування при підготовці проєкту рішення сільської ради про бюджет Семенівської сільської  територіальної громади на 2023 рік та додатків до нього в межах реальних можливостей бюджету.

    1. Всі спірні питання, які виникають протягом роботи Робочої групи, вирішуються колегіально Робочою групою шляхом відкритого голосування.

 

 

 

 

Начальник відділу фінансів                      Олена БАЦЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь