Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №5 «Про затвердження Програми по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік»

Кількість переглядів: 33
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 21
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 13.01.2023
Номер документу: 5
Назва документу: Про затвердження Програми по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.06 МБ)

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

     П Р О Є К Т Р І Ш Е Н Н Я

 

Двадцять перша сесія                                                               VIІΙ скликання

 

від  січня 2023 р.                                                                       № ______

 

Про затвердження Програми по відшкодуванню

коштів за перевезення пільгових категорій

населення Семенівської сільської ради

залізничним транспортом на 2023 рік

 

Розглянувши лист виробничого підрозділу «Козятинської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця» №655 від 14.12.2022 року, та відповідно до Бюджетного кодексу України, на виконання Законів України „Про Державний бюджет України на 2023 рік”, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2009 р. № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян» та керуючись ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік (додаток № 1).

2.Затвердити Порядок відшкодування втрат за надані послуги по перевезенню пільгових категорій громадян Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік (додаток № 1 до Програми по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік).

3.Доручити сільському голові Наталії Семенюк заключити відповідний договір з виробничим підрозділом «Козятинська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця».

4.Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.

          5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

Сільський голова                                                    Наталія СЕМЕНЮК

                                                                                            Додаток № 1

                                                                                        до рішення сільської ради

                                                                                   від 24.02.2023 р. № _____

 

Програма

по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік

 

І. Паспорт Програми

 

1.Ініціатор розроблення Програми

Семенівська сільська рада

2. Підстава для виконання Програми

Закони України „Про Державний бюджет України на 2023 рік», Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2009 р. № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян»

3. Розробник Програми

Семенівська сільська рада

4. Співрозробники Програми

-

5. Головний розпорядник коштів

Семенівська сільська рада

6. Учасники Програми

Семенівська сільська рада, виробничий підрозділ «Козятинської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця»

7. Строк виконання Програми

2023 рік

8. Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Місцевий бюджет

9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

В межах фінансових можливостей

 

ІІ. Загальні положення

 

          Програма по відшкодуванню коштів за перевезення пільгових категорій населення Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік  (далі - Програма) направлена на організацію пільгового проїзду окремих категорій громадян на залізничному транспорті та забезпечення відшкодування перевізникові втрат від  пільгових перевезень  окремих категорій громадян на приміських маршрутах загального користування. 

          Відшкодування втрат перевізнику, який здійснює  пільгове перевезення  окремих категорій громадян залізничним транспортом, здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

При прийнятті Закону України „Про Державний бюджет України на 2023 рік”  ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремим категоріям громадян із покриттям цих видатків за рахунок коштів державного бюджету. Разом з цим в Законі України „Про Державний бюджет України на 2023 рік”  відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені. Ситуація, що склалася, потребує термінового врегулювання, оскільки мешканці Семенівської сільської ради фактично позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники несуть фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

З метою забезпечення потреб мешканців сіл громади в наданні якісних послуг у сфері перевезень залізничним транспортом та розв'язання соціально важливих проблем перевезення пільгових категорій громадян у Семенівській сільській раді розроблено дану Програму на 2023 рік.

У ході реалізації Програми можливі зміни та доповнення до її змісту в залежності від внесення змін до чинного законодавства.

 

ІІІ. Визначення проблем, на розв'язання яких спрямована Програма

 

          На території Семенівської сільської ради проживає 940 громадян, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом на приміських маршрутах загального користування відповідно до Законів України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, „Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист”, „Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист”, „Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», „Про охорону дитинства”, „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993        № 354 „Про безоплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування”, в тому числі:

          - інваліди війни – 21 особа;

          - учасники бойових дій – 136 осіб;

          - інваліди 1-2 групи – 111 осіб;

          - діти з інвалідністю – 15 осіб;

          - ветерани військової служби та МВС  - 16 осіб;

          - постраждалі від аварії на ЧАЕС 1-2 категорії – 10 осіб;

          - діти з багатодітних сімей – 106 осіб;

          - пенсіонери – 525 осіб.

          Дана Програма забезпечить право на пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом на приміських маршрутах загального користування.

          Програму передбачається виконати протягом 2023 року.

 

ІV. Мета Програми

 

Метою Програми є реалізація прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд залізничним транспортом та відшкодування втрат за кошти місцевого бюджету, які відповідно до чинного законодавства станом на 01.01.2023 року мають право на безкоштовний проїзд на залізничному транспорті  в кількості 940 осіб.

 

V. Обсяги та джерела фінансування

 

Джералами фінансування Програми є кошти місцевого бюджету із врахуванням розрахунку виробничого підрозділу «Козятинської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця», а саме:

- відшкодування вартості за пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування залізничним транспортом в межах фінансових можливостей.

 

VІ. Перелік завдань і заходів Програми

 

Відшкодування витрат за надані послуги по перевезенню пільгових категорій громадян залізничним транспортом здійснюється відповідно до Порядку (додатку № 1 до Програми).

 

VІІ. Контроль та координація ходу виконання Програми

 

Загальний контроль за виконанням Програми здійснюється Семенівською сільською радою.

Організаційне супроводження виконання Програми здійснюватиме Відділ фінансів Семенівської  сільської ради.

Виконання Програми здійснює Виробничий підрозділ «Козятинська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західної залізниці».

Виконавець щомісячно надає розрахунки виплат за надані послуги за встановленою формою.

Семенівська сільська рада щомісячно, після отримання розрахунків, здійснює відшкодування суми за надані пільги.

          Контроль за використанням коштів здійснюється постійною комісією сільської ради з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

Секретар ради                                           Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Додаток № 1

                                                                       до Програми по відшкодуванню

                                                                        коштів за перевезення пільгових

                                                                       категорій населення Семенівської 

                                                                         сільської ради залізничним

                                                                        транспортом на 2023 рік

 

ПОРЯДОК

відшкодування втрат за надані послуги по перевезенню пільгових категорій громадян Семенівської сільської ради залізничним транспортом на 2023 рік

 

  1. Даний порядок є нормативно – правовим актом, який регламентує проведення відшкодування витрат за надані послуги по перевезенню пільгових категорій громадян залізничним транспортом, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2009 р. №1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян».
  2. Порядок визначає механізм здійснення видатків з бюджету сільської ради на відшкодування вартості проїзду залізничним транспортом окремих категорій громадян у відповідності до чинного законодавства.
  3. Фінансування здійснюється згідно укладеного Договору між ПАТ «Українська залізниця» та Семенівською сільською радою в межах бюджетних асигнувань.
  4. Для отримання компенсацій перевізник щомісяця, не пізніше 10 числа повинен надавати до Відділу фінансів Семенівської  сільської ради розрахунки відшкодування витрат.
  5. Сектор соціального захисту населення Семенівської сільської ради аналізує надіслані розрахунки та супроводжує здійснення відповідних розрахунків у п’ятиденний термін.

 

 

 

 

 

Секретар ради                                           Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь