Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №12 «Про затвердження Програми «Поліцейський офіцер громади на 2023 - 2025 роки»»

Кількість переглядів: 83
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 21
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 13.01.2023
Номер документу: 12
Назва документу: Про затвердження Програми «Поліцейський офіцер громади на 2023 - 2025 роки»
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

     П Р О Є К Т Р І Ш Е Н Н Я

 

Двадцять перша сесія                                                               VIІΙ скликання

 

від    січня 2023 р.                                                               № ______

 

 

Про затвердження Програми «Поліцейський

офіцер громади на 2023 - 2025 роки»

 

 

З метою виконання завдань по здійсненню заходів з охорони прав, свобод і законних інтересів жителів Семенівської сільської територіальної громади, підтримання безпеки та порядку, а також здійснення заходів по захисту власності від злочинних посягань, та з метою оптимізації використання бюджетних коштів, керуючись ч. 1 ст. 59, п. 22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 105 Закону України «Про Національну поліцію», сільська рада

 

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму «Поліцейський офіцер громади на 2023 - 2025 роки» (додаток № 1).
  2. Відділу фінансів Семенівської сільської ради в межах фінансових можливостей бюджету враховувати потребу коштів на виконання заходів Програми при внесенні змін до бюджету сільської територіальної громади.
  3. Бердичівському відділу поліції ГУНП в Житомирській області інформувати Семенівську сільську раду про хід виконання даної Програми щорічно до 15 лютого за попередній рік.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                                    Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

                                                                                            Додаток № 1

                                                                                        до рішення сільської ради

                                                                                   від --.--.2023 р. № _____

 

 

 

ПРОГРАМА

«Поліцейський офіцер громади на 2023 - 2025 роки»

 

  1. Паспорт Програми «Поліцейський офіцер громади

на 2023 – 2025 роки»

1.

Ініціатор розроблення Програми

Семенівська сільська рада Бердичівського району

2.

Розробник Програми

Відділ фінансів Семенівської сільської ради

Бердичівський відділ поліції ГУНП в Житомирській області

3.

Співрозробники Програми

Бердичівський відділ поліції ГУНП в Житомирській області

4.

Відповідальний виконавець Програми

Семенівська сільська рада

5.

Термін реалізації програми

2023 - 2025 роки

 

6.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Місцевий бюджет Семенівської сільської ради та інші джерела фінансування не заборонені чинним законодавством

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для

реалізації Програми, всього:

 

В межах фінансових можливостей бюджету

у тому числі:

 

7.1.

коштів місцевого бюджету (тис. грн.)

в межах фінансових можливостей бюджету

7.2.

коштів інших джерел

в межах фінансових можливостей бюджету

 

І. Загальні положення та визначення проблеми, на розв’язання якої вона спрямована

Програма «Поліцейський офіцер громади на 2023 – 2025 роки» (надалі – Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про Національну поліцію», «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента «Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності» та покликана сприяти реалізації Всеукраїнського проекту «Поліцейський офіцер громади».

Впроваджується новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та органами місцевого самоврядування, підзвітність та додаткові функції (більший акцент на попередженні правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи).

Програмою передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності поліцейських офіцерів громади.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт із мешканцями, щодня забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Поліцейський офіцер громади – це співробітник Національної поліції, який отримує заробітну плату, має право на соціальні гарантії та пільги, як і решта поліцейських. Крім того, Національна поліція України забезпечує його одностроєм, табельною зброєю, спеціальними засобами, нагрудною камерою тощо.

Поліцейський офіцер громади має бути зорієнтований на оперативне вирішення проблем щодо забезпечення належної безпеки саме своєї територіальної громади. Поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський, він залишається у штаті місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки. Для постійної присутності поліцейського офіцера громади на території громади облаштовується поліцейська станція (адміністративне приміщення), що належить громаді.

За основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності.

 

2. Мета Програми

Метою Програми є запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захист життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань шляхом забезпечення співпраці Семенівської сільської ради та Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області на засадах партнерства, спрямованої на підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території громади, а також координація зусиль та діяльність для досягнення загальної мети, що здійснюється шляхом підготовки та реалізації спільних заходів на умовах та в межах, установлених цією Програмою та законодавством.

Метою роботи поліцейських офіцерів громади буде, в першу чергу, попередження правопорушень в інтересах громади. Офіцери поліції будуть більш самостійними у своїй діяльності та виконувати основні завдання поліції у партнерстві з керівництвом територіальної громади.

Поліцейський офіцер громади - частина громади:

– знає мешканців на території обслуговування;

– доступний для населення;

– знає проблеми мешканців;

– чуйний у питаннях вирішення потреб громади;

– вирішує питання публічної безпеки із залученням мешканців;

– звітує перед громадою.

Поліцейські офіцери громади не муніципальний поліцейський, а залишається у складі місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас, він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки.

Забезпечення ефективної підтримки органом місцевого  самоврядування та населенням діяльності органів внутрішніх справ на території Семенівської сільської ради спрямоване на підвищення загального рівня правопорядку в населених пунктах громади, захист життя, здоров’я, честі і гідності населення, профілактичну роботу по попередженню злочинності та забезпечення комплексного підходу до розв’язання проблем, пов’язаних з  питаннями безпеки.

 

3. Завдання Програми

Завданнями Програми є спільна діяльність Семенівської сільської ради та Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області за  напрямами:

- узгодження позиції щодо розв’язання у межах компетенції найбільш гострих та актуальних проблем, що виникають в територіальній громаді та людей, що проживають на її території;

- проведення практичної підготовки та навчання поліцейських із залученням представників місцевого самоврядування та інших заінтересованих і компетентних сторін з питань, що відповідають меті цієї Програми;

- узгодження спільних дій щодо покращення взаємодії з органами місцевого самоврядування та підвищення якості надання поліцейських послуг на відповідних територіях громади;

- організація і проведення спільних заходів (тематичних зустрічей, круглих столів, тематичних програмах і проектів), залучення інших заінтересованих сторін, створення спільних планів роботи тощо;

- обмін позитивним досвідом та запровадження нових форм і методів щодо забезпечення безпеки людей, які проживають на її території, та створення захищеного комфортного життєвого простору;

- сприяння інтеграції поліції в суспільство;

- задоволення безпекових потреб громадян;

- ефективне та консолідоване  вирішення локальних проблем громади.

Громада повідомляє поліцейських офіцерів громади про проблеми у  сфері безпеки та сприяє:

- попередженню правопорушень шляхом створення таких умов, які є некомфортними та небезпечними для правопорушників;

- застосуванню сучасних технологій для зниження кількості правопорушень;

- створенню безпечного дорожнього середовища в громаді та протидії порушенням правил дорожнього руху;

- допомозі людям похилого віку та попередженню правопорушень щодо них;

- створенню маршрутів патрулювання з урахуванням думки громади;

- протидії негативним соціальним явищам (алкоголізм, наркоманія);

- популяризації здорового способу життя;

- профілактиці правопорушень у сфері благоустрою;

- правовій освіті дітей та дорослих;

- протидії жорстокому поводженню з тваринами;

- розшуку зниклих дітей, дорослих, які заблукали.

- будь-які інші види співпраці в межах чинного законодавства України.

Важливою складовою ефективної діяльності поліцейських офіцерів громади є їх матеріально-технічне забезпечення. Семенівська сільська рада в рамках Програми забезпечує:

3.1. придбання оргтехніки для роботи поліцейського офіцера громади;

3.2. облаштування кабінетів меблями;

3.3. придбання канцтоварів, доступ до мережі Інтернет;

3.4. придбання службового автомобіля ;

  3.5. придбання паливно-мастильних матеріалів для службового автотранспорту поліцейського офіцера громади, проведення ремонту автомобілю та придбання запчастин, матеріалів до нього.

Спільна реалізація проєктів, спрямованих на протидію правопорушенням, негативним явищам та забезпечення безпеки громади.

 

  1. Фінансування Програми

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Семенівської сільської територіальної громади, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Фінансування здійснюється шляхом перерахунку субвенції з бюджету сільської територіальної громади державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів на рахунки Головного управління Національної поліції в Житомирській області згідно затверджених кошторисних показників.

 

 

5. Очікувані результати

Виконання Програми призведе до:

-  істотного зниження рівня злочинності;

- ослаблення суспільної напруги викликаної її впливом;

- посилення взаємодії правоохоронних органів та органу місцевого самоврядування щодо питань охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території Семенівської сільської ради;

- зменшення корупційних проявів, створення прозорої системи прийняття і виконання управлінських рішень,

- істотне підвищення рівня участі широких верств населення у правоохоронній діяльності;

- захисту економічних відносин від злочинних посягань, витіснення з економічної сфери кримінального елементу, скорочення обсягів «тіньової» економіки,

- поліпшення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громадян,

- створення безпечних умов життя на території громади,

- мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність,

- поліпшення стану матеріально-технічного та соціально-побутового забезпечення працівників поліції, які працюють для громади;

- підтримання правопорядку та безпеки громадян на максимально високому рівні.

Секретар ради                                           Олена ГОРТОВЛЮК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь