Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №18 «Про затвердження типового договору про координацію позашкільної  освіти та творчу співпрацю»

Кількість переглядів: 6
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 25
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 02.08.2023
Номер документу: 18
Назва документу: Про затвердження типового договору про координацію позашкільної  освіти та творчу співпрацю
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    

    ПРОЄКТ РІШЕННЯ

Двадцять п'ята сесія                                                              VIII скликання

 

від ________________2023 р.                                                   №___

Про затвердження типового договору

про координацію позашкільної  освіти

та творчу співпрацю

Відповідно до статтей 46, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», керуючись Закону України «Про освіту» та «Про позашкільну освіту», статтею 137 Господарського кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна», з метою охоплення більш широкого загалу дітей, підлітків та молоді Семенівської територіальної громади позашкільною освітою, сільська рада

ВИРІШИЛА:

        1. Затвердити типовий договір про координацію позашкільної освіти та творчу співпрацю між комунальним закладом «Центр позашкільної освіти» та закладами освіти Семенівської сільської ради (Додаток 1). 

       2. Надати дозвіл на безоплатне користування нежитловими приміщеннями КЗ «Центру позашкільної освіти», які належать на праві власності закладам освіти Семенівської сільської ради.

       3. Доручити директору КЗ «Центру позашкільної освіти» (Ларисі Солом’яній) укласти договори із закладами освіти на безоплатне користування нежитловим приміщенням, що перебуває у їх власності.

       4. Координацію роботи покласти на Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради.

       5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Семенівської сільської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності та гуманітарних питань (освіти, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціального захисту).

 

Сільський голова                                                                    Наталія СЕМЕНЮК

                     

 

Додаток

до рішення

сесії Семенівської сільської ради

від _________2023р. №___

 

Договір

Про координацію позашкільної освіти та творчу співпрацю

 

I. Загальні положення

          Комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Семенівської сільської ради (далі за текстом Центр) відповідно до: статей 2 ч.3; 3 ч.3; 4 ч. 1 п.1,2; 6 ч.1 п. 4,8,9,15,18,21,26,31,33,36; 8 ч. 3; 10 ч. 1 п. 1,3; 14 ч. 1,2,3,6; 22 ч. 4,5; 25 ч. 2,3; 26; 27 Закону України «Про освіту»; статей 5; 6 ч. 2; 18 ч. 1; 27 ч. 1 Закону України «Про позашкільну освіту»; та Постанови Кабінету Міністрів України № 433 від 06.05.2001 року «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад» та п. 2.3 свого Статуту може організовувати роботу своїх гуртків (інших творчих об’єднань) та проводити заняття на базі закладів навчально, навчально-виховних об’єднань з дошкільними, загальноосвітніми, вищими та іншими закладами освіти.

         _________________________________________________________________,

                                                               (повна назва закладу освіти)

відповідно до статей 2 ч.3; 3 ч.3; 4 ч. 1 п.1,2; 6 ч.1 п. 4,8,9,15,18,21,26,31,33,36; 8 ч. 3; 10 ч. 1 п. 1,3; 14 ч. 1,2,3,6; 22 ч. 4,5; 25 ч. 2,3; 26; 27 Закону України «Про освіту»; статей 5; 6 ч. 2; 18 ч. 1; 27 ч. 1 Закону України «Про позашкільну освіту»; та Постанови Кабінету Міністрів України № 433 від 06.05.2001 року «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад» та свого Статуту має право реалізовувати в освітньо-виховному процесі позашкільну та позакласну роботу, створювати позашкільний структурний підрозділ, впроваджувати у свою роботу інноваційну діяльність та заключати договори про творчу співпрацю з іншими закладами освіти тощо.

        На підставі вищеназваних документів Комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Семенівської сільської ради (далі за текстом Центр) з однієї сторони та _____________________________________________________________

                                                                (повна назва закладу освіти)

(далі за текстом Заклад освіти) домовляються про координацію позашкільної освіти та творчу співпрацю, спільну навчально-виховну роботу з учнівською молоддю в художньо-естетичному, туристсько-краєзнавчому, науково-технічному, дослідницько-експериментальному, військово-патріотичному, соціально-реабілітаційному, оздоровчому та гуманітарному напрямках.

 

II. Мета договору

         Метою договору є спільна педагогічна робота освітньо-виховна, спрямована на гармонійний розвиток особливості учнівської молоді, шляхом залучення їх до позашкільної освіти в сферах художньо-естетичного, туристсько-краєзнавчого, науково-технічного, дослідницько-експериментального, військово-патріотичного,

соціально-реабілітаційного, оздоровчого та гуманітарного напрямів.

 

III. Предмет договору

        Спільна освітньо-виховна (педагогічна) робота (діяльність) Центру і Закладу освіти за напрямом позашкільної і позакласної роботи шляхом надання освітніх послуг учнівській молоді Закладу освіти в гуртках та творчих об’єднаннях Центру, які будуть проводитись на базі Закладу освіти.

        Пошук, підтримка та сприяння розвитку обдарованої молоді на заняттях в гуртках та творчих об’єднаннях.

       Участь в міжнародних, всеукраїнських, регіональних та обласних навчально-дослідних проєктах, науково-практичних конференціях; семінарах; олімпіадах тощо, а також в екологічних, природоохоронних, спортивних, військово-патріотичних та інших конкурсах, оглядах, акціях, інших масових заходах, та інше.

      Надання методичної допомоги різним категоріям педагогічних працівників щодо пропаганди здорового способу життя, особистої гігієни, подолання негативних проявів поведінки в молодіжному середовищі, організації змістовного дозвілля в природі, роботі на екологічній стежці тощо.

      Проведення спільних педагогічних та методичних рад з актуальних питань формування екологічної (біологічної) культури та соціальної відповідальності з питань охорони довкілля, організації роботи дитячих громадських екологічних організацій тощо.

 

IV. Форми співпраці

      Робота гуртків та інших творчих об’єднань Центру здійснюється на базі Закладу освіти.

      Проведення семінарів, конференцій, круглих столів та інших заходів педагогів та учнівської молоді Закладу освіти.

      Спільна участь педагогів, учнів і вихованців Центру і Закладу освіти в науково-дослідницьких проєктах (педагогічних експериментах).

      Створення сучасної матеріально-технічної бази для роботи гуртків та інших творчих об’єднань, які працюють на базі Закладу освіти для подальшого її використання в навчально-виховному процесі, у художньо-естетичному, туристсько-краєзнавчому, науково-технічному, дослідницько-експериментальному, військово-патріотичному, соціально-реабілітаційному, оздоровчому та гуманітарному напрямах.

 

V. Зобов’язання сторін.

 

Центр:

       Надає організаційно-методичну допомогу Закладу освіти з питань позакласної та позашкільної роботи з учнівською молоддю.

       Надає повну та своєчасну інформацію про всі заходи з учнівською молоддю в рамках своєї компетенції.

      Виходячи з можливостей Закладу освіти та за його згодою, відповідно до Договору, відкриває на його базі гуртки та інші творчі об’єднання, які входять до структурного підрозділу Центру, як його складова частина.

      Висвітлює досвід спільної діяльності Центру і Закладу освіти на своєму сайті та в соціальних мережах.

      Залучає учнів та педагогічних працівників Закладу освіти до позакласної та позашкільної роботи.

      Використовує різні форми заохочення активних учнів та вихованців, педагогічних працівників (відзначення, нагородження, участь в експедиціях, зборах тощо).

      Бере участь в організації і проведенні спільних з Закладом освіти заходах.

      Надає свого педагогічного працівника, або приймає на роботу (зовнішнє сумісництво) працівника закладу освіти, для організації роботи гуртків (творчих об’єднань) від Центру та забезпечує оплату праці відповідно до чинного законодавства через централізовану бухгалтерію Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради.

      Узгоджує з Закладом освіти розклад занять гуртків (творчих об’єднань), терміни проведення, екскурсій та інших заходів, у т. ч. за межами Закладу освіти тощо.

      Сприяє Закладу освіти в написанні проєктів, отриманні грантів та допомоги для покращання діяльності гуртків (творчих об’єднань) та напрямом роботи.

 

Заклад освіти:

     Виділяє для роботи гуртків (творчих об’єднань) Центру приміщення.

     Створює санітарно-гігієнічні умови для проведення занять в них.

     Допомагає керівникам гуртків (творчих об’єднань) в залученні учнів до роботи в них,  проведені заходів тощо.

     Вносить у плани роботи Закладу освіти розклад роботи відповідних гуртків (творчих об’єднань) та погоджує їх з Центром (Додаток № 1).

     Здійснює спільно з Центром контроль за роботою гуртків (творчих об’єднань), які працюють на базі Закладу освіти.

      Сприяє участі учнів Закладу освіти в спортивних та інших заходах, науково-дослідницьких проєктах тощо.

     Бере участь в організації і проведенні спільних з Центром педагогічних, дослідницьких та масових заходів тощо.

     Висвітлює досвід співпраці у спеціальних виданнях, на своєму сайті та соціальних мережах.

 

VI. Строк дії договору, порядок внесення змін, умови припинення та інші умови.

     Договір вступає в дію з моменту його підписання протягом навчального року та, в разі необхідності, на період літніх канікул.

     Всі необхідні додатки складаються протягом місяця після підписання Договору.

    У разі необхідності (потреби), зміни та доповнення до цього Договору вносяться за згодою Сторін за погодженням Семенівської сільської ради шляхом підписання додатків, які є невід’ємною частиною до цього Договору.

    Договір може бути продовжений на подальші навчальні роки (на період дії договору на безоплатне користування належними приміщеннями).

    Договір припиняється (розривається) з підстав:

    - по закінченню строку дії;

    - за згодою сторін;

    - у разі неможливості виконання Сторонами своїх зобов’язань у зв’язку з прийняттям нормативно-правових актів, що змінили умови, встановлені цим Договором, і незгоди будь-якої із Сторін зміни до цього Договору;

     - у  разі ліквідації однієї з Сторін цього Договору як юридичної особи, якщо не визначений правонаступник;

     - за рішенням суду в разі порушення або невиконання однією із сторін умов цього Договору.

     Взаємовідносини Сторін, що не врегульовані цим Договором, регламентуються чинним законодавством України, рішеннями органу місцевого самоврядування Семенівської територіальної громади в рамках його повноважень.

     Договір складений українською мовою у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу.

 

 

VII. Місце знаходження та реквізити сторін

 

 

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

__________________________                                __________________________

 

 

Секретар ради                                                  Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

Додаток № 1

                                                                                    до Договору про координацію

                                                                 позашкільної  освіти та творчу співпрацю

 

 

     Розклад0гуртка ______________________________________________________

                                                              (назва гуртка (творчого об’єднання)

комунального закладу «Центру позашкільної освіти» Семенівської сільської ради на 20__/20__ навчальний рік, який працює на базі ___________________________________________________________________

                                                                                               (назва закладу освіти; № кабінету/класу)

 

 

I півріччя

Дні проведення занять: _______________           _________________

Час проведення занять:_______________           __________________

Керівник гуртка:           _______________           __________________

                                                  (підпис)                                                              (Ім’я прізвище)

                                                                

                                                          Від Центру:

 

«__»_____________ 20__р.           ______________            __________________

М.п                                                                                                         (підпис)                                                          (ім’я прізвище)

 

 

Від Закладу освіти:

 

«__»_____________ 20__р.           ______________            __________________

М.п                                                                                                         (підпис)                                                          (ім’я прізвище)

 

 

II півріччя

Дні проведення занять: _______________           _________________

Час проведення занять:_______________           __________________

Керівник гуртка:           _______________           __________________

                                                  (підпис)                                                              (Ім’я прізвище)

                                                                

                                                          Від Центру:

 

«__»_____________ 20__р.           ______________            __________________

М.п                                                                                                         (підпис)                                                          (ім’я прізвище)

 

Від Закладу освіти:

 

«__»_____________ 20__р.           ______________            __________________

М.п                                                                                                         (підпис)                                                          (ім’я прізвище)

 

 

Секретар ради                                                                                  Олена ГОРТОВЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь