Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №20 «Про архітектурно-містобудівну раду при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради»

Кількість переглядів: 8
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 25
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 02.08.2023
Номер документу: 20
Назва документу: Про архітектурно-містобудівну раду при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

                                              ПРОЕКТ    Р І Ш Е Н Н Я

 

Двадцять п'ята сесія                                                              VΙΙІ скликання

 

від ___ _______2023 р.                                                    №

                             

Про архітектурно-містобудівну раду при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради

 

            Відповідно до статті 20 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», статті 31, статті 51  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07 липня 2011 року № 108 «Про затвердження Типового положення про архітектурно-містобудівні ради», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22 липня 2011 року № 903/19641, сільська рада

 

ВИРІШИЛА: 

 

             1.Затвердити положення про утворення архітектурно-містобудівної ради при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради (додаток 1).

  1. Затвердити склад архітектурно-містобудівної ради при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради (додаток 2).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, будівництва  та екології    Семенівської сільської ради.

 

 

Сільський голова                                                            Наталія СЕМЕНЮК

 

 

Додаток 1

до рішення
Семенівської сільської ради

                                                                                                                         від              №    

 

ПОЛОЖЕННЯ

про архітектурно-містобудівну раду

при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Архітектурно-містобудівна рада при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради (надалі – архітектурно-містобудівна рада) утворюється для професійного колегіального розгляду і обговорення містобудівних, архітектурних та інженерних проектних рішень об’єктів архітектури і містобудування, а також основних положень архітектурно-планувальних завдань та програм на розробку значних об’єктів архітектури і містобудування.

1.2. Архітектурно-містобудівна рада здійснює свою діяльність згідно з вимогами чинного законодавства України та Типового положення про архітектурно-містобудівні ради, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 108.

1.3. Архітектурно-містобудівна рада розглядає містобудівні та архітектурні рішення передпроектної та проектної документації, яка розробляється на замовлення юридичних і фізичних осіб, незалежно від відомчої належності та форм власності, на території Семенівської територіальної громади.

2. Основні завдання архітектурно-містобудівної ради

2.1. Архітектурно-містобудівна рада згідно з наданими чинним законодавством України повноваженнями у сфері містобудування та архітектури розглядає містобудівну і проектну документацію та надає сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради рекомендації з питань планування, забудови та іншого використання територій, а саме:

2.1.1. Визначення державних інтересів у проектах містобудівної документації; генерального плану; детальних планів територій, проектів зонування територій, а також історико-архітектурних опорних планів.

2.1.2. Будівництва об’єктів (будинків і споруд житлового, громадського, комунального, промислового та іншого призначення, об’єктів садово-паркової та ландшафтної архітектури, монументального і монументально-декоративного мистецтва, а також об’єктів реставрації, пристосування пам’яток архітектури та містобудування).

2.2. При розгляді містобудівної та проектної документації рекомендації надаються на підставі їх оцінки відповідно до вимог законодавства, державних будівельних норм, особливостей містобудівної ситуації (архітектурно-планувальних рішень, техніко-економічних показників та архітектурної виразності).

2.3. Результати розгляду архітектурно-містобудівною радою проектів містобудівної документації враховуються під час подальшого доопрацювання та затвердження таких проектів.

2.4. Результати розгляду архітектурно-містобудівною радою проектів будівництва мають виключно рекомендаційний характер і не можуть вимагатися під час погодження та затвердження таких проектів.

2.5. Архітектурно-містобудівна рада надає рекомендації з питань планування, забудови та іншого використання територій у межах історичних ареалів населених місць і зон охорони пам’яток архітектури та містобудування з врахуванням рішень консультативних рад з питань охорони культурної спадщини.

3. Склад і структура архітектурно-містобудівної ради

3.1. Архітектурно-містобудівна рада утворюється у складі голови ради, його заступника, секретаря та членів ради – фахівців у сфері будівництва, містобудування та архітектури, які мають відповідну вищу освіту та досвід роботи у цій сфері, представників відповідних органів виконавчої влади, творчих спілок (за згодою).

3.2. Головою архітектурно-містобудівної ради є завідувач сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради – головний архітектор.

3.3. Склад архітектурно-містобудівної ради формується з найбільш авторитетних і висококваліфікованих фахівців у сфері будівництва, містобудування та архітектури, які становлять не менше половини загальної кількості членів ради, а також інженерів, будівельників, науковців, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників місцевих органів державного контролю, творчих спілок та інших професійних організацій.

3.4. При архітектурно-містобудівній раді можуть бути створені професійні секції (експертні групи) як з членів архітектурно-містобудівної ради, так і інженерів, будівельників, науковців, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників місцевих органів державного контролю, творчих спілок та інших професійних організацій за напрямками містобудівної та архітектурної діяльності. Склад і керівники секцій (експертних груп) затверджуються наказом завідувача сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради.

3.5. На засідання архітектурно-містобудівної ради чи її секцій (експертних груп), у разі потреби, крім замовника та розробників проекту, можуть бути також запрошені (без права голосування) представники зацікавлених державних та недержавних установ, проектних, науково-дослідних і громадських організацій, експертизи, преси тощо.

3.6. Для попереднього рецензування проектів, які розглядає архітектурно-містобудівна рада, можуть залучатися не тільки члени ради, а й інші висококваліфіковані фахівці.

4. Права архітектурно-містобудівної ради

4.1. Архітектурно-містобудівна рада має право:

4.1.1. Розглядати і схвалювати містобудівні, архітектурні та інженерні проектні рішення, розроблені відповідно до чинного законодавства України, державних будівельних стандартів, норм і затвердженої містобудівної документації та надавати рекомендації і висновки сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради, замовникам та розробникам містобудівної, проектно-кошторисної документації щодо їх погодження чи доопрацювання.

4.1.2. При розгляді містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки подавати сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради щодо доцільності внесення необхідних додаткових вимог або рекомендувати проведення конкурсу на планування і забудову окремої ділянки чи окремого об’єкта архітектури.

4.1.3. Готувати і передавати для публікації у пресі та офіційному сайті Семенівської сільської ради матеріали, які розглянуті на засіданнях архітектурно-містобудівної ради.

4.1.4. Надавати виконавчим органам Семенівської сільської ради, замовникам рекомендації щодо здійснення у необхідних випадках передпроектних робіт та інших заходів з охорони пам’яток історії та культури, у тому числі містобудування, архітектури та історичної забудови.

4.2. Члени архітектурно-містобудівної ради повинні бути присутніми на її засіданнях, брати активну участь в обговоренні питань, які розглядаються, сприяти виконанню рекомендацій і висновків архітектурно-містобудівної ради, якісно та вчасно виконувати доручення щодо підготовки питань для обговорення на засіданнях.

4.3.Члени Ради мають право:

   4.3.1. заздалегідь бути  поінформованими  про  план   роботи   Ради,
порядок денний засідань та про питання,  запропоновані до розгляду
на засіданні Ради;

4.3.2 брати участь у розгляді питань, включених до порядку денного,
обговорювати  містобудівні,  архітектурно-технічні  та   інженерні
проектні рішення, висловлювати свої зауваження та пропозиції.
   4.3.3. При  розгляді  містобудівної  та  проектної документації
члени Ради зобов'язані керуватися вимогами чинного  законодавства,
державних будівельних норм, стандартів і правил.
     4.4. Голова Ради,  його заступник,  секретар,  члени не мають
права  брати  участь  в  обговоренні  на  засіданнях  питань  щодо
проектування  об'єктів  містобудування,  у  розробленні  яких вони
брали участь.
     4.5. Члени Ради  не  можуть  брати  участь  в  обговоренні  і
голосуванні  щодо проектів,  авторами яких є їх близькі родичі,  а
також  у  випадках,  коли   проекти   розробляються   працівниками
проектної установи, у якій вони працюють.

4.4. Голова архітектурно-містобудівної ради (заступник), якщо він є автором проекту, право на розробку якого здобуте у результаті конкурсу і який розглядається, не має права вести засідання.

4.5. Члени ради в аналогічному випадку не мають права голосувати за свій авторський проект.

4.6. Члени архітектурно-містобудівної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

5. Організація роботи архітектурно-містобудівної ради

5.1. Формою роботи архітектурно-містобудівної ради є засідання, що проводяться згідно з планом та порядком денним, які складає її секретар та затверджує голова архітектурно-містобудівної ради. Позачергові засідання архітектурно-містобудівної ради скликаються за рішенням голови архітектурно-містобудівної ради. Засідання архітектурно-містобудівної ради є відкритими. Архітектурно-містобудівна рада розглядає питання, включені до порядку денного за поданням замовника проекту. Порядок денний формується за зверненнями замовників.

Подання архітектурно-містобудівній раді проектних та демонстраційних матеріалів для розгляду та їх технічний супровід здійснює замовник або за його дорученням автор-розробник (тиражування, копіювання, інформаційні та довідкові матеріали тощо).

Склад матеріалів повинен відповідати вимогам державних будівельних норм щодо проектної документації відповідної стадії проектування.

5.2. Засідання архітектурно-містобудівної ради веде голова, а за його відсутності – заступник голови. Підготовку матеріалів для розгляду на засіданнях забезпечує секретар архітектурно-містобудівної ради.

Засідання архітектурно-містобудівної ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні більш як половина його членів.

5.3. Організаційне забезпечення роботи архітектурно-містобудівної ради покладається на сектор архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради.

5.4. Архітектурно-містобудівна рада розглядає матеріали проекту, подані за десять робочих днів до її засідання.

5.5. Сектор архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради, при якому функціонує архітектурно-містобудівна рада, за 20 робочих днів до розгляду на засіданні ради проекту містобудівної документації на місцевому рівні письмово інформує про дату та місце такого розгляду органи державної влади, які відповідно до закону мають повноваження щодо розгляду проекту містобудівної документації, та забезпечує можливість ознайомлення з її розділами (за відповідним напрямом). За результатами розгляду зазначені органи подають уповноваженому органові містобудування та архітектури свої висновки. Письмові висновки додаються до матеріалів засідання архітектурно-містобудівної ради.

У разі ненадання письмових висновків до проекту містобудівної документації місцевого рівня протягом 20 днів з дня надходження інформації про розгляд містобудівної документації такий проект вважається погодженим.

5.6. На засіданні архітектурно-містобудівної ради доповідає автор проекту (замовник, або уповноважена ним особа).

5.7. На проекти містобудівної документації та проекти будівництва IV, V категорій складності готується рецензія (на замовлення замовника проектною організацією, яку замовник обирає самостійно). Рецензія подається у письмовому вигляді.

5.8. Розгляд на засіданні архітектурно-містобудівної ради проектів реконструкції об’єктів будівництва, щодо яких діють майнові права автора, проводиться за участю автора або колективу авторів відповідно до Закону України “Про авторське право і суміжні права“.

5.9. Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більш як половина присутніх на засіданні членів архітектурно-містобудівної ради.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

5.10. За результатами розгляду та обговорення питань секретар складає протокол, який підписує головуючий на засіданні та секретар.

5.11. Протокол містить:

5.11.1. Поіменний перелік присутніх членів архітектурно-містобудівної ради та запрошених осіб.

5.11.2. Питання, які розглядаються на засіданні.

5.11.3. Відомості про замовника.

5.11.4. Дані щодо автора-розробника передпроектної та проектної документації, доповідача, рецензента та тих, хто виступає.

5.11.5. У разі необхідності: основні характеристики об’єкта, перелік вихідних даних (основних), рішення про відведення земельної ділянки (для об'єктів будівництва), особливі умови, основні висновки щодо відповідності вихідним даним, стислий зміст обговорень з відображенням позицій, висловлювань щодо питання та остаточними рекомендаціями архітектурно-містобудівної ради.

5.12. Протокол складається протягом 10 робочих днів з дня проведення відповідного засідання архітектурно-містобудівної ради.

5.13. Член архітектурно-містобудівної ради, який не підтримує пропозиції (рекомендації), може викласти у письмовій формі свою окрему думку, яка додається до протоколу засідання.

 

Секретар ради                                                      Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

Додаток 2

до рішення
Семенівської сільської ради

                                                                                                                         від              №    

Склад

архітектурно-містобудівної ради

при секторі архітектури, містобудування, екології та комунальної власності Семенівської сільської ради

Повійчук Олег Миколайович

завідувач сектору архітектури, містобудування, екології та комунальної власності, головний архітектор, голова ради

Андрійчук Ігор Анатолійович

заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, заступник голови ради

Кошеля Лідія Євстахівна

завідувач сектору земельних відносин, секретар ради

Члени ради

Мединський Віктор Христофорович

заступник директора департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА – начальник управління регіонального розвитку та містобудівного кадастру департаменту

Морозова Людмила Володимирівна

архітектор (за згодою)

Негребецький Валентин Юліанович

депутат Семенівської сільської ради (за згодою)

Попова Людмила Іванівна

спеціаліст юрисконсульт відділу організаційно-кадрової, правової роботи та з питань діловодства

Рожок Володимир Андрійович

заступник начальника відділу запобігання НС Бердичівського районного управління Головного управління ДСНС України в Житомирській області (за згодою)

Рибченко Альвіна Григорівна

архітектор (за згодою)

Рибченко Олег Васильович

архітектор (за згодою)

Царапаєва Марина Олегівна

заступник начальника відділу фінансів Семенівської сільської ради

Секретар ради                                                      Олена ГОРТОВЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь