A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №6 «Про затвердження Порядку передачі на території Семенівської сільської територіальної громади  гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні»

Кількість переглядів: 8
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 12
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 11.09.2023
Номер документу: 6
Назва документу: Про затвердження Порядку передачі на території Семенівської сільської територіальної громади  гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ  Р І Ш Е Н Н Я

 

від   вересня 2023 р.                                                                         №

 

Про затвердження Порядку передачі

на території Семенівської сільської територіальної громади  гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні

 

З метою впорядкування питання передачі гуманітарної допомоги, наданої органу місцевого самоврядування Семенівській територіальній громаді донорами та благодійниками, в умовах воєнного стану в Україні, введеного указами Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 р. «Про введення воєнного стану в Україні», зі змінами, затвердженими в установленому порядку Верховною Радою України, відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу», постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 202 «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити Порядок передачі на території Семенівської сільської територіальної громади гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні, що додається.

   2.Рішення виконавчого комітету Семенівської сільської ради від 22.07.2022р. №60 «Про затвердження Порядку передачі на території Семенівської сільської територіальної громади  гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні» вважати таким, що втратило чинність.

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігор Андрійчук.

Сільський голова                                                        Наталія СЕМЕНЮК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету  Семенівської сільської ради від  21.09.2023 р. № __

Порядок

передачі на території Семенівської сільської

територіальної громади гуманітарної допомоги, наданої донорами, благодійниками в умовах воєнного стану в Україні

(далі по тексту – Порядок)

        1.Цей Порядок визначає механізм передачі на території Семенівської сільської територіальної громади гуманітарної допомоги, наданої донорами та благодійниками в умовах воєнного стану в Україні (далі по тексту – гуманітарна допомога).

        2.У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України «Про гуманітарну допомогу», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», «Про громадські об’єднання» та інших законодавчих актах щодо надання благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів та дарунків тощо.

        3.Гуманітарна допомога в контексті цього Порядку характеризується:

    • безкорисливістю з боку надавача і отримувача, що свідчить про надання допомоги на благо інших без будь якої вигоди;
    • добровільністю – діяльність, яку проводять за вільним волевиявленням благодійника, без будь якого примусу та втручання з боку суб’єктів владних повноважень;
    • цільовою спрямованістю – наявність конкретної мети, в межах напрямів і порядку, встановлених Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

           4.До складу гуманітарної допомоги, яка надається, належать:

- продукти харчування;

- засоби гігієни;

- підгузки;

- дитяче харчування;

- лікарські0засоби,0медичні0вироби,0витратні0матеріали,0медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, аптечки, турнікети та інші мед засоби,

- паливо-мастильні матеріали,

- одяг (новий та вживаний);

- вироби з текстилю (нові та вживані);

- інші речі та засоби, які надійшли від донорів та є у наявності.

4.1.Набори гуманітарної допомоги комплектуються працівниками виконавчого комітету Семенівської сільської ради з наявних продуктів, засобів тощо.

4.2.У разі надходження технічних засобів, пристроїв, обладнання, транспортних засобів, інших товарів, які сприятимуть ефективності роботи Семенівської сільської ради, вони безпосередньо від донорів передаються для належного виконання функцій та завдань Семенівській сільській раді,

 

подальшим обов’язковим проведенням у встановленому законодавством порядку відповідного обліку.

4.3.У випадку забезпеченості підприємств вищевказаними категоріями отриманої гуманітарної допомоги, вона може бути передана, іншим юридичним або фізичним особам, які її потребують, за напрямками, визначеними у п. 5 цього Порядку.

            5.Гуманітарна допомога спрямовується за такими напрямками:

    • забезпечення підрозділів Збройних Сил України, правоохоронних органів, служб з питань надзвичайних ситуацій, територіальної оборони, добровольчого формування Семенівської територіальної громади, особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та населеним пунктам України, які потребують гуманітарної допомоги на територіях України, де ведуться бойові дії або тих територіях, які перебувають на межі гуманітарної катастрофи;
    • забезпечення цивільного населення на території України, де ведуться бойові дії або тих територіях, які перебувають на межі гуманітарної катастрофи;
    • задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб або інших категорій осіб, які потребують допомоги (багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування, дитячі будинки сімейного типу, одиноко- пристарілі громадяни, інваліди, пенсіонери, малозабезпечені громадяни, особи, які приймають участь в охороні громадського порядку на території громади та інші) та проживають у населених пунктах Семенівської сільської ради;
    • формування матеріального резерву для потреб Семенівської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні та мирного часу з числа отриманої гуманітарної допомоги.

         5.1.Координує роботу за отримання, передачі гуманітарної допомоги за видами та напрямками, визначеними цим Порядком – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Семенівської сільської ради Андрійчук І.А. Для отримання гуманітарної допомоги, проведення відповідного обліку, опрацювання та виконання заявок та видачі гуманітарної допомоги здійснюють відповідальні особи, а саме:

5.1.1.В старостинських округах –старости старостинських округів,

В селі Семенівка-

- завідувач Центру надання соціальних послуг –Носова Тетяна Миколаївна,

- начальник Служби у справах дітей Рижко Олена Людвигівна,

 - по медичному забезпеченню (лікарські засоби, медичні вироби, витратні матеріали, медичне обладнання, засоби індивідуального захисту  тощо):

1) Глущенко Тетяна Миколаївна – директор КНП «Центр ПМСД» Семенівської сільської ради.

  • по військовому забезпеченню та спорядженню:

1) Андрійчук Ігор Анатолійович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Семенівської сільської ради,

        5.2.Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 №202 «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги», враховуючи спрощення процедури перетину митного кордону, яке не потребує деталізації документації гуманітарної допомоги, яка ввозиться на територію України з інших держав, а також оскільки, отримана під час воєнного стану гуманітарна допомога від донорів та благодійників, не використовується задля організації основної діяльності органів місцевого самоврядування Семенівської територіальної громади, їх посадових осіб, ними не ведеться її облік в розумінні положень Бюджетного кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік».

        5.3.При наявності супроводжуючих документів, передані донорами, благодійниками або перевізниками, які забезпечили доставлення гуманітарної допомоги, зберігаються у встановленому законодавством порядку у відповідальних осіб.

        6.Передача наданої гуманітарної допомоги здійснюється на підставі письмових заяв та усних звернень (довільної форми), від нижче зазначених осіб, які задовольняються в порядку такої черговості:

        6.1.Уповноважених представників військових адміністрацій, підрозділів Збройних Сил України, правоохоронних органів, служб з питань надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування,

        6.2.Уповноважених представників добровольчих формувань, які створені та легалізовані в порядку визначеному законодавством, на території Семенівської територіальної громади.

       6.3.Депутатів, старост та членів виконкому Семенівської сільської ради.

       6.4.Уповноважених осіб підприємств, установ, організацій, закладів, де розміщуються внутрішньо переміщені особи.

         6.5.Жителів Семенівської громади, які потребують допомоги, зазначивши основні причини в необхідності отримання гуманітарної допомоги.

         6.6.Начальників відділів Семенівської сільської ради, а саме: служби у справах дітей, соціального захисту населення та Центру надання соціальних послуг  Семенівської сільської ради.

         7.Звернення на отримання гуманітарної допомоги, що надійшли, опрацьовуються та задовольняються (у разі наявності визначених у п.4 цього Порядку видів гуманітарної допомоги) протягом не більше десяти робочих днів.

         8.Отримання гуманітарної допомоги за напрямами здійснюється само вивозом без доставки за місцем знаходження (перебування, проживання).

         9.Звіт про використання гуманітарної допомоги затверджується рішенням виконавчого комітету Семенівської сільської ради, за підсумками її видачі на підставі актів.

 

 

Сільський голова                                                                 Наталія СЕМЕНЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь