Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №1 «Про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню»

Кількість переглядів: 3
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 14
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 06.11.2023
Номер документу: 1
Назва документу: Про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

  ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від  листопада 2023 р.                                                             №

 

Про стан профілактики дитячих захворювань

та медичної допомоги дитячому населенню

 

   Відповідно до ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про охорону материнства», «Основи законодавства про охорону здоров’я в Україні» заслухавши та обговоривши інформацію в.о. медичного директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області  Юрія Слюсаря про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню на території Семенівської сільської ради, виконавчий комітет сільської ради,

ВИРІШИВ:

1. Інформацію по медичному обслуговуванню дитячого населення прийняти до відома, що додається.

2. В.о. медичного директора  комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради  Бердичівського району Житомирської області Юрію Слюсарю:

1) забезпечити якісне та своєчасне проведення санітарно-просвітницької діяльності з профілактики травматизму, розповсюдженості соціально небезпечних інфекційних хвороб серед дітей.

2) забезпечити своєчасне, за показниками, направлення дітей на вторинний та третинний рівні надання медичної допомоги;

3) при виявленні патології під час проведення профілактичних оглядів дітей дошкільного та шкільного віку своєчасно скеровувати пацієнтів до профільних фахівців.

Термін: постійно

3. Начальнику відділу фінансів Семенівської сільської ради  Олені БАЦЕНЮК та в.о. медичного директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області Юрію СЛЮСАРЮ, забезпечити фінансування та на виконання затвердженої сільської програми з питання придбання туберкуліну – за потреби.

Термін: постійно

4. Зобов’язати  в.о. медичного директора  комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради  Бердичівського району Житомирської області Юрія СЛЮСАРЯ забезпечити:

1) надання лікувально-діагностичної,  медичної допомоги дітям та молоді, у т.ч. тим, які опинились в складних життєвих обставинах;

2) впровадження нових технологій профілактики, діагностики, лікування та реабілітації дітей та молоді;

3) здійснення профілактичної роботи щодо попередження інфекцій, що передаються статевим шляхом, у тому числі ВІЛ/СНІД;

4) проводити інформаційно-просвітницьку роботу з дітьми, молоддю, батьками та педагогами з питань збереження репродуктивного здоров’я, попередження захворювань, що передаються статевим шляхом, ВІЛ/СНІД, туберкульозу тощо.

Термін: постійно

5. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту Юрію БАЛЮКУ  продовжити роботу з оздоровлення дітей під час оздоровчої компанії літа 2024 року та здійснювати:

- новаторські зміни у діяльності пришкільних дитячих таборів;

- посилити санітарно-просвітницьку роботу в закладах освіти у питанні протидії: туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, алкоголізму та наркоманії, тощо.

Термін: протягом 2024р.

6. Контроль за виконанням  рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігоря Андрійчука.

 

 

Сільський голова                                                 Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                       

ЗВІТ

Про стан профілактики дитячих захворювань

на території Семенівської сільської ради протягом 2023 року

 

На території Семенівської сільської ради надається первинна медична допомога, а також консультативна психологічна допомога як спрямована на збереження та зміцнення здоров’я як дорослого та дитячого населення громади. Первинну медичну допомогу надає заклад охорони здоров’я –  КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради в складі якого входить: Амбулаторія загальної практики –  сімейної медицини та 11 медичних пунктів тимчасового базування.

 

Станом на 01.11.2023 року кількість задекларованого дитячого населення  складає 623 дітей, з них діти віком від 0 до 14 років – 469, від 15 до 18 років –142 дитини, а також 12 дітей ВПО.

 

З 1.06.2023р. по 01.11.2023р. КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради приймав участь в загальнонаціональній кампанії з вакцинації дітей проти кору – Catch-up кампанія (далі «наздоганяюча» кампанія), яка стартувала для визначення вакцинального статусу дітей та виявлення «недощеплених» дітей вакциною КПК, в тому числі серед дітей ВПО. В рамках «наздоганяючої» кампанії було виявлено 19 дітей, в яких були відсутні щеплення, з них 1 дитина перебувала за кордоном і 1 дитина ВПО. Станом на 01.11.2023 року показник виконання «наздоганяючої» кампанії у закладі становить 94,7%.

     

КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради проводить активну рутинну вакцинальну кампанію, для охоплення задекларованих дітей та ВПО плановими щепленнями згідно Національного календаря. Станом на початок листопада 2023р. заклад вийшов на такі показники (показники рутинної вакцинації вказані відповідно до Електронної системи охорони здоров’я):

      

Вакцина

Ціль на рік

Виконано по віку

Виконано по віку в %

Відмови

Відмова у %

 

 

Гемофільна інфекція

173

119

68,79%

0

0,00%

 

 

Гепатит В

174

157

90,23%

0

0,00%

 

 

Дифтерія, Правець

173

147

84,97%

0

0,00%

 

 

Кашлюк

173

157

90,75%

0

0,00%

 

 

Кір, краснуха, паротит

152

141

92,76%

1

0,66%

 

 

Поліомієліт

173

149

86,13%

3

1,73%

 

 

Туберкульоз

174

167

95,98%

0

0,00%

 

 

 

Дані показники рутинної вакцинації вцілому вищі за середні показники по Житомирській області.

 

Дуже активно проводиться вакцинація серед дітей віком 5-12 років від коронавірусної хвороби (COVID-19). Протягом 2023 року 43 дитини віком від 5-18 років отримали дане щеплення.

Сімейними лікарями ведеться спостереження за дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, дітьми з багатодітних родин, дітьми під опікою. В сім’ях постійно ведеться робота по посиленню відповідальності батьків за здоров’я дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь