A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №3 «Про роботу медичних установ»

Кількість переглядів: 14
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 16
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 07.12.2023
Номер документу: 3
Назва документу: Про роботу медичних установ
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від   грудня 2023 р.                                                                       №

 

Про роботу медичних установ

 

Заслухавши інформацію директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області Тетяну ГЛУЩЕНКО, керуючись п.3 ст. 29  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради 

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію  про роботу  медичних установ прийняти до відома, що додається.

 

2. Директору комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області  Тетяні ГЛУЩЕНКО:

2.1. покращити профілактичну роботу серед населення громади по попередженню інфекційних захворювань;

2.2. особливу увагу приділяти питанню виявлення та надання медичної допомоги хворим на туберкульоз;

2.3. провести профілактичну роботу по попередженню захворювань на гострі респіраторні інфекції та правила поведінки при виявленні захворюваності;

2.4. забезпечити надання первинної медичної допомоги, скеровування на консультації до вузьких спеціалістів (за призначенням) та проведення щеплень проти коронавірусної інфекції COVID-19 особам без укладання декларацій про медичне обслуговування, а саме внутрішньо переміщеним особам (далі – ВПО), які зареєстровані на території громади.

2.5. планувати та видавати гуманітарну допомогу жителям громади та ВПО згідно потреб та призначення сімейних лікарів центру первинної медико-санітарної допомоги;

2.6. при формуванні бюджету територіальної громади передбачати кошти на виконання програм у сфері охорони здоров’я на оновлення медичного обладнання, спеціалізованого санітарного транспорту, фінансової підтримки на стимулюючі виплати та навчання медичних працівників згідно вимог договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг за напрямом «Первинна медична допомога».

2.7. Продовжувати впровадження пріоритетних форм надання невідкладної медичної допомоги.

3. Контроль за виконанням даного рішення  залишаю за собою.

 

 

 

Сільський голова                                                            Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток                                                   до рішення                         виконкому сільської ради        від  2023 р. № 

ЗВІТ

про роботу КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради

за 2023 рік

КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради (далі – заклад охорони здоров’я) у 2023 році підписав основний договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ) за пакетом «Первинна медична допомога». Відповідно до медичних послуг заклад охорони здоров’я  забезпечує безперервне надання первинної медичної допомоги пацієнтам протягом усього їхнього життя, з урахуванням усіх їхніх проблем зі здоров’ям. Проведення лабораторної діагностики відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, зокрема: 

  • загальний аналіз крові; 
  • загальний аналіз сечі;
  • глюкоза в цільній крові;
  • холестерин загальний;
  • швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити В і С, SARS-CoV-2.

На протязі січня – березня 2023 року 2 лікаря загальної практики – сімейної медицини та 12 сестер медичних пройшли курс створений за підтримки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я для неспеціалістів у сфері психічного здоров’я. Матеріали курсу, які побудовані на основі програми mhGAP, дозволили отримати знання про прояви, оцінювання і лікування поширених психічних та неврологічних розладів. Після отримання медичними працівниками сертифікатів про навчання, КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради, з квітня 2023 року підписав договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій  за новим пакетом №51 «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» та увійшов в 20 перших закладів охорони здоров’я по Житомирській області з підписання даного пакету.

Щоб відповідати умовам закупівлі медичних послуг та вимогам, що ставить НСЗУ до закладів охорони здоров’я для підписання договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради у 2023 році створив відділ інфекційного контролю (далі – ВІК). Цей відділ спрямований на попередження, виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб, пов'язаних з наданням медичної допомоги, що базується на результатах епідеміологічного нагляду. Для функціонування ВІК було закуплено медичне обладнання, вироби медичного призначення та засоби індивідуального захисту, також впроваджено локальні документи, зокрема розроблено стандарти операційних процедур із запобіганням інфекціям, пов’язаних із надання медичної допомоги.  

З 1.06.2023р. по 01.11.2023р. наш заклад приймав участь в загальнонаціональній кампанії з вакцинації дітей проти кору – Catch-up кампанія («наздоганяюча» кампанія), яка стартувала для визначення вакцинального статусу дітей та виявлення «недощеплених» дітей вакциною КПК, в тому числі серед дітей ВПО. В рамках «наздоганяючої» кампанії було виявлено 19 дітей, в яких були відсутні щеплення, з них 1 дитина перебувала за кордоном і 1 дитина ВПО. Станом на 01.11.2023 року показник виконання Catch-up кампанія у закладі становить 94,7%.

На виконання наказу Департаменту охорони здоров’я ЖОДА від 16.02.2022 року № 261 «Про продовження проведення Програми зовнішньої оцінки якості «Експрес тестування на ВІЛ» в медичних закладах Житомирської області» та листа Департаменту охорони здоров’я від 07.02.2023 року №594 працівники КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради прийняли участь в програмі зовнішньої оцінки якості лабораторних досліджень з виявлення маркерів ВІЛ із застосування швидких тестів, використовуючи сухі зразки сироватки крові людини, виготовлені в лабораторних умовах на базі лабораторії КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» ЖОР. На протязі червня – жовтня 2023 року 2 лікаря і 4 медичні сестри виконували процедури дослідження отриманих контрольних зразків, після перевірки точності результатів заклад отримав 18 балів, що становить 100%-вий ступінь точності виконання програми. Результати участі медичного закладу у програмі зовнішньої оцінки якості підлягають офіційному визнанню та беруться до уваги при проведенні акредитації закладу охорони здоров’я.

Також на виконання вимог до спеціалістів, які працюють на посадах у закладі, працівники повинні відповідати кваліфікаційним вимогам до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, випуск 78 «Охорона здоров’я». Тому у 2023 році працівники пройшли навчання та отримали спеціалізацію «Медсестри  загальної практики – сімейної медицини». За кошти сільської ради провчилися 7 сестер медичних (в т.ч. брат медичний) та 4 сестри медичні скористалися унікальною можливістю отримали ваучер на безкоштовне навчання за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Хочемо ще повідомити, що сімейні лікарі працюють по програмі реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки». «Доступні ліки» — це урядова програма, що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів з бюджетних коштів. Вона поширюється на лікування захворювань, які добре лікуються амбулаторно. Посилання на оновлений перелік ліків, затверджений наказом МОЗ «Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року» від 21.08.2023 № 1495 є на нашій фейсбук сторінці або на офіційному сайті МОЗ.

Протягом 2023 року заклад безоплатно отримував, використовував та передавав гуманітарну допомогу у вигляді лікарських засобів та медичних виробів всьому населенню громади, в тому числі внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям.

Станом на 01 грудня 2023 року кількість задекларованого населення на 2 сімейних лікаря становить 3832 пацієнта, що на 232 пацієнта більше затвердженої норми НСЗУ. Понад нормою згідно віку:

від 6 до 17 років – 3 пацієнта;

від 18 до 39 років – 75 пацієнтів;

від 40 до 64 років – 94 пацієнтів;

від 65 років і старше – 60 пацієнтів.

Також сімейні лікарі громади надають медичну допомогу як внутрішньо переміщеним особам так і всім жителям Семенівської громади.

Враховуючи вище сказане, КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради має нагальну потребу ще у одному лікарі.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь