A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №8 «Про схвалення проекту    рішення сільської ради  «Про бюджет Семенівської сільської   територіальної громади на 2024 рік»»

Кількість переглядів: 82
Скликання: 8 скликання 2023 року
Сесія: 16
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 07.12.2023
Номер документу: 8
Назва документу: Про схвалення проекту    рішення сільської ради  «Про бюджет Семенівської сільської   територіальної громади на 2024 рік»
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

                                          ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від   грудня  2023 р.                                                              №

 

Про схвалення проекту    рішення сільської ради  «Про бюджет Семенівської сільської   територіальної громади на 2024 рік»

 

      Відповідно до статей 75, 76, 77 Бюджетного кодексу України та ст.. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення головних розпорядників коштів, виконавчий комітет сільської ради

 

ВИРІШИВ: 

 

          1. Схвалити проект рішення сільської ради «Про  бюджет Семенівської сільської  територіальної громади на 2024 рік» та подати його на розгляд та затвердження сільської ради, що додається.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу фінансів Cеменівської сільської ради  Олену Баценюк.

 

 

Сільський голова                                        Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПРОЕКТ   Р І Ш Е Н Н Я

 

Двадцять дев'ята сесія                                                          VIΙІ скликання                                    

 

від  __ грудня 2023 р.                                                            №

 

 

Про   бюджет

Семенівської  сільської

територіальної громади

на 2024 рік

(0652900000)

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”,   сільська  рада   

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Визначити на 2024 рік:
  1. Доходи  бюджету сільської територіальної громади у сумі 66 001 400,00 гривень, у тому числі доходи  загального фонду бюджету сільської територіальної громади – 65 601 400,00 гривень та доходи спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади – 400 000,00 гривень  згідно з додатком 1 до цього рішення.

Затвердити інші субвенції з місцевих бюджетів  до бюджету Семенівської сільської територіальної громади на 2024 рік згідно з додатком 1.1.

  1.  Видатки бюджету сільської територіальної громади у сумі  66 001 400,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету сільської територіальної громади – 65 601 400,00 гривень та видатки спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади – 400 000,00 гривень, згідно з додатком 3 до цього рішення.
  2. Оборотний залишок бюджетних коштів бюджету сільської територіальної громади у розмірі 50 000,00 гривень, що становить 0,08 відсотка видатків загального фонду бюджету сільської територіальної громади, визначених підпунктом 2 цього пункту та згідно з додатком 2 до цього рішення.

 

  1. Резервний фонд бюджету сільської територіальної громади у розмірі 100000,00 гривень, що становить 0,15 відсотка видатків загального фонду бюджету сільської територіальної громади, визначених підпунктом 2 цього пункту.

      2.Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету сільської територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, згідно з додатком 3 до цього рішення.

     3.Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4     до цього рішення.

Затвердити інші субвенції з  бюджету Семенівської сільської територіальної громади місцевим бюджетам на 2024 рік згідно з додатком 4.1.

Вважати затвердженими підписані сільським головою договори про надання субвенцій  згідно з додатками 4, 4.1 до цього рішення.

      4.Затвердити розподіл витрат бюджету сільської територіальної громади на реалізацію місцевих регіональних  програм у сумі  27 571 600,00  гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.

     5.Установити, що до джерел формування  загального фонду бюджету сільської територіальної громади на 2024 рік належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України.

     6.Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади на 2024 рік у частині доходів є надходження, визначені ч.1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтею 101 Бюджетного кодексу України.

      7.Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади згідно з відповідними пунктами статті 69-1 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених статтями 89,91 Бюджетного кодексу України.

      8. Визначити на 2024 рік, відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України, захищеними  видатками бюджету сільської територіальної громади видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів  та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

соціальне забезпечення;

поточні трансферти місцевим бюджетам.

9. Надати право  відділу фінансів Семенівської сільської ради в особі начальника відділу отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету сільської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах, без нарахування відсотків за користування цими коштами, з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду, у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1204 «Про затвердження Порядку покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів» (зі змінами) та відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України.

10. Головним розпорядникам коштів бюджету сільської територіальної громади  забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3)забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

 здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

 оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) взяття бюджетних зобов'язань та здійснення витрат бюджету;

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну і теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

11.Надати право виконавчому комітету Семенівської сільської ради приймати рішення щодо передачі бюджетних призначень на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, від одного розпорядника бюджетних коштів до іншого, за погодженням з постійною комісією з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку, відповідно до частини 6 статті 23 Бюджетного кодексу України, у порядку встановленому Кабінету Міністрів України.

12.Надати право виконавчому комітету Семенівської сільської ради приймати рішення у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів, щодо перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції, а також збільшення обсягів видатків розвитку за рахунок зменшення обсягу інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету), за погодженням з постійною комісією з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку, відповідно до частини 8 статті 23 Бюджетного кодексу України, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

13.Дозволити відділу фінансів Семенівської сільської ради в процесі виконання бюджету сільської територіальної громади за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів бюджету сільської територіальної громади здійснювати перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах загального обсягу його бюджетних призначень по загальному та спеціальному (за винятком власних надходжень бюджетних установ) фондах.

14.Рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.

15.Додатки 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

  16.Виконавчому комітету Семенівської сільської ради опублікувати дане рішення в міськрайонній газеті «Земля Бердичівська» та на офіційному сайті сільської ради (semenivsca-gromada.gov.ua) не пізніше ніж у десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

   17.Контроль  за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

 

Сільський   голова                                                                 Наталія СЕМЕНЮК

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь