A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №6 «Про затвердження Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, яким виповнилось 18 років, на 2024 рік»

Кількість переглядів: 30
Скликання: 8 скликання 2024 року
Сесія: 30
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 22.01.2024
Номер документу: 6
Назва документу: Про затвердження Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, яким виповнилось 18 років, на 2024 рік
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ  

   

                                             ПРОЄКТ   РІШЕННЯ                        

 

Тридцята сесія                                                                 ΙІ скликання

 

від                2024 р.                                                                    №                     

 

Про затвердження Програми надання

одноразової допомоги дітям-сиротам,

позбавленим батьківського піклування,

яким виповнилось 18 років, на 2024 рік

 

           Керуючись п. 22 ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів від 25 серпня 2005 року № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» (із змінами) та з метою надання державної соціальної допомоги дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, яким виповнилось 18 років, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму надання одноразової допомоги дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, яким у 2024 році виповнюється 18 років.
  2. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту забезпечити виконання заходів Програми.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності, та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський   голова                                            Наталія СЕМЕНЮК

 

 

Додаток

до рішення сесії сільської ради

від         №

 

ПРОГРАМА

надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям,

 позбавленим батьківського піклування,

яким виповнилось 18 років на 2024 рік

 

Загальні положення

 

          Програма  надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, яким у 2024 році виповнилось 18 років, розроблена відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку»
(із змінами), з метою організації повного і своєчасного надання одноразової допомоги після досягнення 18-річного віку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (надалі – допомога).

 

Мета і завдання Програми

 

          Метою цієї Програми є забезпечення повного і своєчасного надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, яким у 2024 році виповнилось 18 років.

 

         Завдання Програми є встановлення чіткого порядку надання допомоги, зокрема визначення кола осіб, що мають на неї право, строків і спосіб, у який такі особи можуть звернутися до уповноважених органів для отримання допомоги, розмір допомоги в порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» (із змінами).

 

          Перелік осіб, на яких розповсюджується дія цієї Програми щорічно надається Службою у справах дітей Семенівської сільської ради.

 

Порядок і строки виконання Програми

 

          Програма діє з 01 січня 2024 року по 31 грудня 2024 року.

 

          Програма направлена на надання одноразової допомоги особам, яким у 2024 році виповнюється 18 років. Допомога надається протягом дії Програми, але у тому році, в якому дитині виповнюється 18 років.

 

            У разі неотримання з будь-яких причин дитиною одноразової допомоги у строк дії Програми, цю допомогу може бути виплачено протягом трьох років. Допомога надається на підставі наданої до відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради заяви та паспорта отримувача цієї допомоги.

 

          Право на отримання одноразової допомоги для недієздатної особи має піклувальник, призначений в установленому порядку.

 

          У разі перебування особи, яка має право на отримання одноразової допомоги, в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань така допомога призначається і виплачується шляхом перерахування на відкритий у банку вкладний (депозитний) рахунок особи на підставі звернення адміністрації слідчого ізолятора або установи виконання покарань до відділу освіти за умови наявної інформації про дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, в єдиному електронному банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Джерела та обсяг фінансування заходів Програми

 

          Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів бюджету сільської територіальної громади

 

          Обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань цієї Програми, передбачити в розмірі 1810,00 грн. для кожної дитини, що передбачено в частині 2 постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року      № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» (зі змінами).

 

          Обсяг річного фінансування може переглядатися на підставі відповідних рішень сесії Семенівської сільської ради.

 

Очікувані результати Програми

 

          Реалізація Програми надасть можливість забезпечити повне і своєчасне надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, яким у 2024 році виповнюється 18 років, що проживають в межах населених пунктів, що входять до складу Семенівської територіальної громади.

 

 

 

 

Організація контролю за ходом виконання Програми

 

          Головним розпорядником коштів Програми є відділ освіти, молоді та спорту, який звітує про виконання Програми на сесії Семенівської сільської ради.

 

Секретар ради                                    Олена  ГОРТОВЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь