A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №7 «Про внесення змін до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами)»

Кількість переглядів: 7
Скликання: 8 скликання 2024 року
Сесія: 30
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 22.01.2024
Номер документу: 7
Назва документу: Про внесення змін до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами)
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

   П Р О Є К Т  Р І Ш Е Н Н Я

 

Тридцята сесія                                                                         ΙІ скликання

 

 від  _____________2024 р.                                                        № 

 

 

Про внесення змін до рішення

сільської ради від 24.12.2020 р. № 80

«Про затвердження Програми «Турбота»

по поліпшенню соціального захисту

громадян Семенівської сільської ради

на 2021-2025 роки» (зі змінами)

                                                             

            З метою узгодження виплат для жителів Семенівської громади, які потрапили в тривалу екстремальну ситуацію, а також для забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

          1. Внести зміни до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту  громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами), а саме:

1.1. Додаток № 2 «Положення про надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які потрапили в тривалу екстремальну ситуацію» викласти в новій редакції.

 

          2. Затвердити зміни до Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки (зі змінами).

 

3. Всі інші розділи залишити без змін.

 

          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії сільської ради.

 

Сільський голова                                                               Наталія СЕМЕНЮК

 

 

                                                                                           Додаток № 2 до Програми «Турбота»

                                                                                            по поліпшенню соціального захисту

                                                                                           громадян Семенівської сільської ради

                                                                                           на 2021-2025 роки

 

Положення

про надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які потрапили в тривалу екстремальну ситуацію (нова редакція)

1. Дане положення  визначає  порядок надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які потрапили в тяжку життєву (екстремальну ситуацію).

2. До визначення „екстремальна ситуація” підлягає :

- пожежа та інше стихійне лихо, внаслідок якого заподіяно шкоди майну постраждалих чи їх здоров’ю;

- нещасні випадки, внаслідок яких заподіяно шкоду здоров’ю, зокрема від одержання поранення, травми, у тому числі внаслідок тілесних ушкоджень, гострого захворювання, опіку, обмороження, а також у разі утоплення, ураження електричним струмом, блискавкою та іонізуючим випромінюванням, одержання інших ушкоджень внаслідок аварії, пожежі, стихійного лиха (землетрусу, зсуву, повені, урагану тощо).

- смерть працездатної особи з приводу нещасного випадку (або інше), яка не мала постійного доходу з поважної причини);

- участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил;

- поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії;

- смерть під час участі у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії;

- забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії військовослужбовцями, які проходять службу в 139 батальйоні Територіальної оборони-мешканцями Семенівської громади, на придбання речового майна та тактичного військового спорядження.  

3. Для розгляду питання про надання одноразової адресної грошової допомоги надаються слідуючі документи:

- особиста заява (або заява від члена сім’ї);

- довідка про склад сім’ї або Витяг № про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті);

- копія паспорта громадянина України;

- ВИТЯГ З РЕЄСТРУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ;

- посвідчення учасника бойових дій, а члени сімей загиблих осіб – копію посвідчення члена сім'ї загиблого;                                      

- копія свідоцтва про шлюб (при потребі);

- копія свідоцтва про смерть  (для членів сім’ї загиблих, померлих);

- інформацію про рахунок у банківській установі.

Крім того, для розгляду питання  про надання одноразової адресної грошової допомоги на :

  • лікування чи операцію – виписка/заключення від лікаря;
  • на відшкодування шкоди, яка заподіяна пожежею – акт пожежної частини про пожежу, яка сталася.

У випадку звернення щодо забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії військовослужбовцями, які проходять службу в 139 батальйоні Територіальної оборони-мешканцями Семенівської громади, заяву подає один із членів сім’ї такого військовослужбовця. До заяви додаються наступні документи:

1) Копія наказу про призначення до військового формування (139 батальйону ТРО) або копія військового квитка (по можливості).

2) Копія паспорта громадянина України (хто подає і хто проходить службу).

3) Копія ідентифікаційного коду (хто подає і хто проходить службу).

4) Витяг з реєстру територіальної громади щодо адреси місця проживання.               5) Витяг № про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.

6) Виписка з банківського рахунку.

7) Копії документів, які підтверджують сімейні стосунки військового з заявником (батькам- свідоцтво про народження, дружинам/ чоловікам- свідоцтво про одруження, дітям-свідоцтво про народження).

 

4. Розмір допомоги визначається виходячи з обставин, які склалися, та фінансових можливостей бюджету.

При прийнятті рішення про розмір одноразової грошової допомоги приймається до уваги рівень забезпеченості сім’ї, але в межах наступних граничних розмірів:

  • пожежа, нещасний випадок та інше стихійне лихо, внаслідок якого заподіяно значної шкоди майну постраждалих чи їх здоров’ю ( не більше 5 000,00 грн);
  • смерть працездатної особи з приводу нещасного випадку, або інше, яка не мала постійного доходу ( не більше 6 000,00 грн);
  • участь в антитерористичній операцій, операції об′єднаних сил, учасники бойових дій ( не більше 500,00 грн) – виплачується один раз на рік;
  • смерть під час участі у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії (не більше 50 000,00 грн);
  • забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії військовослужбовцями, які проходять службу в 139 батальйоні Територіальної оборони-мешканцями Семенівської громади, на придбання речового майна та тактичного військового спорядження.   (не більше 50 000 гривень);
  • інші обставини ( не більше 300,00 грн).

5. На підставі поданих документів приймається  рішення виконавчим комітетом з подальшим затвердженням на сесії або на сесії сільської ради що є підставою для виплати одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які потрапили в тривалу екстремальну ситуацію.

6. Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування на картку заявника у відповідній установі банку.

 

Секретар ради                                                         Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                             Додаток № 8 до Програми «Турбота»

                                                                                            по поліпшенню соціального захисту

                                                                                           громадян Семенівської сільської ради

                                                                                           на 2021-2025 роки

 

 

 

Порядок виплати разової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника для загиблого або померлого військовослужбовця, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в боях проти повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну

 

1. Порядок виплати разової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника для загиблого або померлого військовослужбовця, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в боях проти повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну (далі – Положення) визначає умови вирішення питання щодо виплати разової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника для загиблого або померлого військовослужбовця.

2. Разова компенсація за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника для загиблого або померлого одинокого військовослужбовця, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в боях проти повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну (далі – Компенсація), надається особі, яка бере на себе зобов’язання по встановленню надмогильного пам’ятника померлому військовослужбовцю, який був зареєстрований на території Семенівської громади при наявності відповідного фінансового ресурсу та відповідних бюджетних призначень.

3. Підставою для розгляду питання щодо Компенсації є заява громадянина (особа, яка бере на себе зобов’язання по встановленню надмогильного пам’ятника) про виплату разової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника для загиблого або померлого військовослужбовця, на ім’я сільського голови.

4. До заяви додаються наступні документи:

- копія паспорта громадянина України заявника з пред’явленням оригіналу та Витягу з реєстру територіальної громади щодо адреси місця проживання.

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, або копія сторінки паспорта з відміткою про відмову громадянина від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через свої релігійні переконання;

- копія свідоцтва про смерть загиблого (померлого) ветерана війни з пред’явленням оригіналу;

- копія рахунку-фактури/накладної/акту виконаних робіт про вартість робіт на встановлення надмогильного пам’ятника;

- довідка про реквізити рахунку з банку.

          5. Розмір Компенсації визначений і становить суму, що не перевищує 25 000 грн.

6. Компенсація виплачується одноразово.

          7.Після опрацювання звернення сільською радою, заяви з підтверджуючими документами надаються на засідання виконавчого комітету або на засідання сесії Семенівської сільської ради.

8. Компенсація виплачується на підставі рішення виконавчого комітету з подальшим затвердженням на сесії або на сесії сільської ради.

9. У наданні Компенсації може бути відмовлено у випадках:

- повторного безпідставного звернення;

- за відсутності документів, які зазначені у п. 4 цього Порядку;

- за відсутності затверджених бюджетних призначень на відповідну мету.

 

 

 

Секретар ради                                                         Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь