Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №32 «Про затвердження умов продажу права оренди земельної ділянки»

Кількість переглядів: 5
Скликання: 8 скликання 2024 року
Сесія: 31
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 19.04.2024
Номер документу: 32
Назва документу: Про затвердження умов продажу права оренди земельної ділянки
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   П Р О Є К Т     Р І Ш Е Н Н Я

 

Тридцять перша сесія                                                              VΙΙІ  скликання

 

від                                 2024 р.                                                  № ____         

 

Про затвердження умов продажу

права оренди земельної ділянки

 

З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду в ринкових умовах та поповнення  бюджету сільської ради, виконання завдань по наповненню бюджету, враховуючи інвестиційну привабливість земельної ділянки та звернення громадян, відповідно до статей 12, 83, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, Закону «Про оренду землі», Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись п. 34 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», вимог щодо підготовки до проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису), затверджених постановою КМУ 22.09.2021 р. за №1013, сільська рада

 

ВИРІШИЛА :

 

1.  Провести земельні торги з продажу права оренди земельної ділянки, площею 9,0652га, кадастровий номер 1820882101:15:008:0039, цільове призначення Для рибогосподарських потреб(Код класифікації видів цільового призначення земель – 10.07, ) що знаходиться на території Семенівської сільської ради в межах населеного пункту с. Закутинці Бердичівського району Житомирської області.

1.1. Затвердити умови продажу права оренди земельної ділянки, зазначеної в п.1 цього рішення, на конкурентних засадах (земельних торгах), встановивши наступне:

1.1.1. Стартовий розмір річної орендної плати становить 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

1.1.2. Строк оренди становить  10 (десять) років.

1.1.3. Реєстраційний внесок за лотом встановлюється у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому оприлюднюється оголошення про проведення земельних торгів.

 Гарантійний внесок становить 30 відсотків стартового розміру річної орендної плати, але не може бути більше 2500 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому проводяться земельні торги.

Реєстраційний та гарантійний внески сплачуються особою, яка бажає взяти участь у земельних торгах, на відкриті у банку окремі рахунки оператора електронного майданчика, з якого така особа бажає взяти участь в земельних торгах.

Розмір мінімального кроку торгів становить 1 відсоток стартової ціни лота.

Сплачені суми реєстраційних внесків поверненню не підлягають, крім випадку, встановленого частиною третьою статті 138 ЗКУ.

Гарантійні внески не повертаються та перераховуються оператором електронного майданчика на рахунки організатора земельних торгів, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика з гарантійного внеску переможця):

- усім учасникам, якщо жоден з них не зробив кроку аукціону (торгів) на підвищення стартової ціни, крім випадку, встановленого абз.3 ч.5 ст. 138 ЗКУ;

- переможцю, якщо ним в установлений строк не підписано протокол про результати земельних торгів, договір за результатами проведення земельних торгів, не сплачено належної суми за придбаний лот та суми витрат на підготовку лота до продажу;

- переможцю, якщо він не відповідає визначеним ЗКУ вимогам до особи, яка може набувати земельну ділянку або права на неї, не подав документи або відомості, обов’язковість подання яких встановлена ЗКУ, подав неправдиві відомості про себе.

- переможець земельних торгів у формі електронного аукціону відшкодовує витрати, здійснені на підготовку лота до продажу, згідно з виставленими рахунками.

Гарантійний внесок, сплачений переможцем земельних торгів до початку торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика, через який учасник став переможцем електронних земельних торгів), зараховується до ціни продажу лота.

1.1.4. Земельні торги проводяться не раніше 30 днів та не пізніше 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення земельних торгів.

1.1.5. Протокол про результати земельних торгів та договір оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів підписуються організатором та переможцем торгів шляхом накладення кваліфікованих електронних підписів.

Переможець земельних торгів підписує протокол про результати земельних торгів протягом трьох робочих днів з дня, наступного за днем його формування електронною торговою системою. Організатор земельних торгів підписує протокол про результати земельних торгів протягом шести робочих днів з дня, наступного за днем його формування електронною торговою системою.

Протягом п’ятнадцяти робочих днів з дня, що настає за днем формування протоколу про результати земельних торгів, переможець земельних торгів зобов’язаний здійснити забезпечувальний платіж як забезпечення виконання зобов’язання сплати належної суми за придбаний лот в розмірі запропонованої ним цінової пропозиції (з урахуванням різниці між розміром сплаченого гарантійного внеску і розміром винагороди оператора електронного майданчика) та суми витрат підготовки лота до продажу на рахунок оператора електронного майданчика, через який таким переможцем подано заяву для участі в земельних торгах.

1.1.6. Договір оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів укладається між організатором та переможцем земельних торгів протягом 20 робочих днів з дня, наступного за днем формування протоколу про результати земельних торгів.

1.1.7. Протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів, переможець сплачує на рахунки, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів, ціну продажу та витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу у сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів.

1.1.8. Уповноважити Сільського голову Семенюк Наталію (або іншу уповноважену особу) підписати протоколи про результати земельних торгів та укласти (підписати) договори оренди за результатами земельних торгів.

1.1.9. Затвердити проект договору оренди земельної ділянки, який пропонується укласти з переможцем земельних торгів, згідно з додатком 2 до цього рішення.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, будівництва та екології.

 

 

 

Сільський голова                                       Наталія СЕМЕНЮК                                    

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення сесії Семенівської сільської ради

 від    .    .2024 р. №  

 

     

Інформація про земельні ділянки земель водного фонду

комунальної власності, які включено до переліку земельних ділянок,

права на які буде виставлено на земельних торгах

Семенівською сільською радою Бердичівського району Житомирської області

 

 

 

 

 

№ з/п

Місце розташування земельної ділянки       

Площа
земельної
ділянки, га

Цільове призначення (функціональне використання)

Кадастровий номер земельної ділянки

1

2

3

4

5

 

 1

 Семенівська  сільська рада

     9,0652

 (10.07) Для рибогосподарських потреб

1820882101:15:008:0039

 

Всього:

9,0652

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар ради                                                             О.М.Гортовлюк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення сесії Семенівської сільської ради

 від    .    .2024 р. №  

 

ПРОЕКТ

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 червня 2021 р. № 572

ТИПОВИЙ ДОГОВІР №
оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

__с. Семенівка____________                                                                        __ ___________ 2024р.

   (місце укладення)                                                                                                          (дата укладення)

Орендодавець–Семенівська сільська рада Бердичівського району Житомирської області в особі сільського голови Семенюк Наталії Володимирівни,
                                               (посада, прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності)

що діє на підставі: Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Семенівської сільської ради від   /   /202   року №    «Про проведення земельних торгів на право оренди земельної ділянки водного фонду» та відповідно до протоколу про результати земельних торгів №        -   -              -            , з однієї сторони,

та орендар –____________________________________________________________________

 (для фізичної особи -прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності),серія (за наявності) та номер паспорта, ким і коли виданий;

 з другої сторони, уклали цей договір про таке.

Предмет договору

1. Орендодавець надає, а орендар приймає у строкове платне користування земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

Ставок площею водного дзеркала 7,0650 га, розташований в межах с. Закутинці  Бердичівського району Житомирської області

                                                                                        (назва водного об’єкта)

для цілей рибогосподарських потреб

(рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, лікувальних)

2. В оренду передається земельна ділянка в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом з загальною площею 9,0652 га, у тому числі земельна ділянка під водним об’єктом 7,0650 га, 010.00 землі які використовуються для технічної інфраструктури 0,1880га.,002.02 пасовища 1.6582 га, 004.00 чагарникова рослинність природного походження 0,1540га.

(площа, якісні характеристики земель, зокрема меліорованих,за їх складом та видами угідь)

з кадастровим номером 1820882101:15:008:0039,

цільове призначення земельної ділянки  для рибогосподарських потреб (код 10.07),

яка розташована струмок без назви, ліва притока р.Гуйва, басейн р.Тетерів, на території Семенівської сільської ради в межах с. Закутинці, Бердичівського району Житомирської області,

 

та водний об’єкт (водний простір), у тому числі рибогосподарська технологічна водойма площа водного дзеркала 7,0650га, об’ємом 72,00 тис.м3

(площа та об’єм)

Рибогосподарська технологічна водойма згідно з цим договором надається в оренду з урахуванням вимог Закону України “Про аквакультуру”.

Гребля глуха,однорідна, земляна. Довжина 180,0м, ширина по гребеню 8,0м, максимальна висота 3,0 м. Закладення укосів: верхового – 1:1,5 низового – 1:3м. водовипуск шлюз-регулятор з металевим штиром, матеріал бетон. Вхідний оголовок укріплений вертикальними стінками із бутобетону. Висота  споруди 2,8м. Ширина регульованого отвору 1,5м. Водонапірна частина  довжиною 12м. Вихідний оголовок відкритого типу. Бутобетонна берего-укріплююча стінка з отвором 1,5х2,0м. Спосіб регулювання: металевий щит, регулювання щитом ручне. Пропускна здатність становить 12,0 куб.м/с.

(перелік, характеристика і стан гідротехнічних споруд,лінійних споруд, мостових переходів, інших об’єктів (за наявності)

4. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки на дату укладення цього договору становить 229 347,67гривень.

5. Об’єкт оренди має такі недоліки, що можуть перешкоджати його ефективному використанню, відсутні.

6. Інші особливості об’єкта оренди, які можуть вплинути на орендні відносини:відсутні.

Строк дії договору

7. Цей договір укладено на 10 роки.

Після закінчення строку, на який укладено цей договір, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди на новий строк.

У такому випадку орендар повинен не пізніше ніж за 30 днів до закінчення строку, на який укладено цей договір, повідомити письмово орендодавця про намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди на новий строк.

До листа-повідомлення про укладення договору оренди на новий строк орендар додає проект відповідного договору.

Орендна плата

8. Орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі та розмірі:

за земельну ділянку:-___________ (___________________________грн. ___ коп.) на рік, що становить ________% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, код платежу_18010900 «Орендна плата з фізичних осіб»_________, р/р UA228999980334159815000006717_, щомісячно рівними частками___________________________________________________________________________

(розмір орендної плати у гривнях,із зазначенням умов її внесення відповідно до бюджетної класифікації)

за водний об’єкт: _______________ (_________________________ грн. ___ коп.) на рік, код платежу_22130002 «Орендна плата за водні об’єкти (їх частини), що надаються в користування на умовах оренди Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, районними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, місцевими радами  (міської/селищної/сільської територіальної громади), р/р UA118999980334199859000006717, щомісячно рівними частками.

(розмір орендної плати у гривнях із зазначенням умов її внесення відповідно до бюджетної класифікації)

9. Обчислення розміру орендної плати здійснюється за:

водний об’єкт - відповідно до Методики визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти, що затверджується Міндовкіллям;

рибогосподарську технологічну водойму - відповідно до Методики визначення розміру плати за використання на умовах оренди частини рибогосподарського водного об’єкта, рибогосподарської технологічної водойми, що затверджується Мінагрополітики;

земельну ділянку - з урахуванням коефіцієнтів індексації, визначених законодавством, за затвердженими Кабінетом Міністрів України формами, що заповнюються під час укладання або зміни умов договору оренди.

10. Орендна плата вноситься у такі строки:

1) за земельну ділянку державної та/або комунальної власності, набуту в оренду за результатами торгів:

за перший рік - не пізніше ніж протягом трьох банківських днів з дня укладення цього договору;

починаючи з наступного року - відповідно до Податкового кодексу України;

2) за земельну ділянку державної та/або комунальної власності, набуту в оренду без проведення земельних торгів:

за перший рік - у п’ятиденний строк після підписання цього договору;

починаючи з наступного року - відповідно до Податкового кодексу України;

3) за водний об’єкт:

за перший рік - у п’ятиденний строк після підписання цього договору;

починаючи з наступного року - щороку не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим роком.

11. Розмір орендної плати переглядається _____щороку_ у разі:

(зазначається періодичність)

1) зміни умов господарювання, передбачених цим договором;

2) зміни граничних розмірів орендної плати, визначених Податковим кодексом України, підвищення цін і тарифів, зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством;

3) зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки державної та комунальної власності;

4) погіршення стану об’єкта оренди, що сталося не з вини орендаря, що підтверджено документами;

5) в інших випадках, передбачених законом.

Розмір орендної плати за земельну ділянку державної та/або комунальної власності, яка передана в оренду за результатами земельних торгів, не може переглядатися у бік зменшення.

12. У разі невнесення орендної плати за землю та/або водний об’єкт у строки, визначені цим договором:

у десятиденний строк сплачується штраф у розмірі 100 відсотків річної орендної плати, встановленої цим договором;

стягується пеня у розмірі     0,3 %   відсотків річної орендної плати за кожний день прострочення з урахуванням вимог Закону України “Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань”.

Умови використання об’єкта оренди

13. Передача водного об’єкта в оренду здійснюється за наявності паспорта водного об’єкта, а в разі надання в оренду рибогосподарської технологічної водойми - паспорта та/або технічного проекту рибогосподарської технологічної водойми.

14. Використання земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом здійснюється лише для цілей, визначених цим договором.

15. Використання об’єкта оренди здійснюється з дотриманням Водного та Земельного кодексів України, а також інших законодавчих актів.

16. Дотримання зобов’язання щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта.

17. Експлуатація водосховищ і ставків здійснюється відповідно до встановлених Держводагентством режимів роботи.

18. Використання водного об’єкта здійснюється без створення перешкод у здійсненні права загального водокористування (крім випадків, визначених законом) та у здійсненні спеціального водокористування відповідно до виданих дозволів.

19. Інші умови використання об’єкта оренди за цільовим призначенням та у відповідності до вимог природоохоронного законодавства, здійснення заходів щодо поліпшення стану водного об’єкта, не погіршення якості води, живих біоресурсів, аборигенних видів риб.

Умови повернення об’єкта оренди

20. Після припинення цього договору орендар повертає орендодавцеві свій примірник паспорта водного об’єкта.

21. Після припинення цього договору орендар повертає орендодавцеві об’єкт оренди у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав його в оренду.

Орендодавець у разі погіршення екологічного та/або хімічного стану водного об’єкта має право на відшкодування збитків у розмірі, визначеному сторонами. Якщо сторонами не досягнуто згоди про розмір відшкодування збитків, спір розв’язується у судовому порядку.

У разі погіршення якості ґрунтового покриву та інших корисних властивостей орендованої земельної ділянки або приведення її у непридатний для використання за цільовим призначенням стан збитки, що підлягають відшкодуванню, визначаються відповідно до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 р. № 284(ЗП України,1993р., № 10, ст.193).

22. Здійснені орендарем без згоди орендодавця витрати на поліпшення об’єкта оренди, які неможливо відокремити без заподіяння шкоди цій ділянці, не підлягають відшкодуванню.

23. Поліпшення стану об’єкта оренди, проведені орендарем за письмовою згодою з орендодавцем,не підлягають відшкодуванню.

(зазначається, підлягають чи не підлягають)

Умови, обсяги і строки відшкодування орендарю витрат за проведені ним поліпшення стану об’єкта оренди визначаються окремим договором.

24. Орендар має право на відшкодування збитків, заподіяних внаслідок невиконання орендодавцем зобов’язань, передбачених цим договором.

Збитками вважаються:

фактичні втрати, яких орендар зазнав у зв’язку з невиконанням або неналежним виконанням умов цього договору орендодавцем, а також витрати, які орендар здійснив або повинен здійснити для відновлення свого порушеного права;

доходи, які орендар міг би реально отримати в разі належного виконання орендодавцем умов цього договору.

25. Розмір фактичних витрат орендаря визначається на підставі документально підтверджених даних.

Обмеження (обтяження) щодо використання об’єкта оренди

26. На орендовану земельну ділянку обмеження (обтяження) та інші права третіх осіб: встановлено згідно постанови КМУ « Про затвердження Порядку землями  водного фонду від 13.05.1996 № 502 ( безстроково)»

 (зазначається, встановлено чи не встановлено), (підстави встановлення обмежень(обтяжень)

27. Передача в оренду земельної ділянки, водного об’єкта не є підставою для припинення або зміни обмежень (обтяжень)та інших прав третіх осіб на таку ділянку і встановлених земельних сервітутів.

28. Передача в суборенду земельної ділянки у комплексі з розташованим на ній водним об’єктом іншим суб’єктам господарювання забороняється.

Права та обов’язки орендодавця

29. Орендодавець має право вимагати від орендаря:

використання земельної ділянки за цільовим призначенням згідно з цим договором;

додержання Водного та Земельного кодексів України, а також інших законодавчих актів;

дотримання режиму водоохоронних зон, прибережних захисних смуг, пляжних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон, зон особливого режиму використання земель та територій, які особливо охороняються (у разі наявності);

дотримання зобов’язання щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта;

експлуатації водосховищ і ставків відповідно до встановлених в установленому порядку режимів роботи, а також необхідність оформлення права користування гідротехнічними спорудами та права спеціального водокористування;

своєчасного внесення орендної плати за земельну ділянку та водний об’єкт.

30. Орендодавець зобов’язаний:

передати в користування земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у стані, що відповідає умовам цього договору;

під час передачі земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом в оренду забезпечувати відповідно до закону реалізацію прав третіх осіб щодо орендованої земельної ділянки;

не вчиняти дій, які перешкоджають орендареві користуватися орендованою земельною ділянкою та водним об’єктом;

відшкодувати орендарю капітальні витрати, пов’язані з поліпшенням стану об’єкта оренди, яке проводилося орендарем за згодою орендодавця;

попередити орендаря про особливі властивості та недоліки земельної ділянки, які у процесі її використання можуть спричинити екологічно небезпечні наслідки для довкілля або призвести до погіршення стану об’єкта оренди.

Права та обов’язки орендаря

31. Орендар має право:

самостійно господарювати на землі та водному об’єкті з дотриманням умов цього договору  та вимог законодавства;

отримувати продукцію і доходи;

здійснювати в установленому законодавством порядку за письмовою згодою орендодавця будівництво гідротехнічних споруд.

32. Орендар зобов’язаний:

приступати до використання земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у строки, встановлені цим договором, але не раніше дати державної реєстрації відповідного права оренди;

виконувати встановлені щодо об’єкта оренди обмеження (обтяження) в обсязі, передбаченому законом або цим договором;

у п’ятиденний строк після державної реєстрації права оренди земельної ділянки державної або комунальної власності надати копію цього договору відповідному податковому органові та територіальному органові Держводагентства;

своєчасно та в повному обсязі сплачувати орендну плату за об’єкти оренди;

здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта, експлуатації водосховищ і ставків відповідно до встановлених Держводагентством режимів роботи;

у разі необхідності оформити право користування гідротехнічними спорудами та право спеціального водокористування;

під час використання прибережних захисних смуг дотримуватися вимог щодо обмеження господарської діяльності, встановлених законодавством;

після припинення цього договору повернути свій примірник паспорта водного об’єкта орендодавцю.

33. Інші права та обов’язки сторін: орендар повинен дотримуватись встановленого режиму для зон_____________________________________________

Ризик випадкового знищення або пошкодження об’єкта оренди чи його частини, заподіяння шкоди третім особам

34. Ризик випадкового знищення або пошкодження об’єкта оренди чи його частини несе _____орендар.

(зазначається, орендар чи орендодавець)

Ризик заподіяння шкоди третім особам у результаті невиконання або неналежного виконання орендарем умов договору несе орендар.

Страхування об’єкта оренди

35. Згідно з цим договором об’єкт оренди не підлягає страхуванню на період дії

(зазначається, підлягає чи не підлягає)

цього договору у порядку, встановленому законодавством.

36. Страхування об’єкта оренди здійснює _не здійснюється.

(зазначається, орендар чи орендодавець)

Зміна або припинення договору

37. Зміна цього договору здійснюється у письмовій формі за взаємною згодою сторін.

У разі недосягнення згоди щодо зміни цього договору спір розв’язується у судовому порядку.

38. Цей договір припиняється у разі:

закінчення строку, на який його було укладено;

викупу земельної ділянки для суспільних потреб або примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом;

ліквідації юридичної особи-орендаря або припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця;

відчуження права оренди земельної ділянки заставодержателем;

смерті фізичної особи-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, зазначених у статті 7 Закону України “Про оренду землі”, від виконання цього договору;

порушення умов користування об’єктом оренди;

розірвання цього договору.

Цей договір припиняється також з інших підстав, передбачених законом.

39. Цей договір може бути розірвано за:

взаємною згодою сторін;

рішенням суду на вимогу однієї із сторін внаслідок невиконання другою стороною обов’язків, передбачених цим договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження об’єкта оренди, яке істотно перешкоджає його використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

40. Розірвання цього договору в односторонньому порядку допускається_.

(зазначається, допускається чи не допускається)

Умовами розірвання цього  договору в односторонньому порядку є ухилення орендаря від виконання обов’язків, передбачених пунктом 32 цього договору.

41. Перехід права власності на орендовану земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом до іншої особи, а також реорганізація  юридичної особи -орендаря _не є підставою_для зміни умов  договору або його розірвання.

(зазначається, є чи не є)

42. Право на орендовану земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у разі смерті фізичної особи - орендаря, засудження або обмеження її дієздатності за рішенням суду переходить до спадкоємців або інших осіб, які

(зазначається, переходить чи не переходить)

використовують об’єкт оренди разом з орендарем.

Відповідальність сторін за невиконання або неналежне виконання цього договору

43. За невиконання або неналежне виконання цього договору сторони несуть відповідальність відповідно до закону та цього договору.

44. Сторона, яка порушила зобов’язання, звільняється від відповідальності, якщо вона доведе, що це порушення сталося не з її вини.

Прикінцеві положення

45. Цей договір набирає чинності з дати його укладення.

46. Цей договір укладено у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких зберігається в орендодавця (уповноваженої ним особи), другий - в орендаря.

47. За згодою сторін у цьому договорі оренди можуть зазначатися інші умови.

48. Невід’ємними частинами цього договору є:

паспорт водного об’єкта, а в разі надання в оренду рибогосподарської технологічної водойми - паспорт та/або технічний проект рибогосподарської технологічної водойми;

витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;

розрахунок розміру орендної плати за водний об’єкт;

Реквізити сторін

Орендодавець
 

Орендар

Семенівська сільська рада

Код  ЄДРПОУ 04345463

13372, вул.Героїв Майдану, 4

с. Семенівка, Бердичівський район

р/р UA 228999980334159815000006717

________________________________

ІНП ____________________________

_______________________________,

________________________району,

________________________області

 

ГУК у Житомирській області

(ТГ с. Семенівка)

Код платежу 18010900

 

р/р UA118999980334199859000006717

ГУК у Житомирській області

(ТГ с. Семенівка)

Код платежу 22130002

 

 

 

Підписи сторін

Орендодавець

Сільський голова
 

Орендар

Н.В.Семенюк   ____________

 (підпис)

МП

_______________  ____________

 (підпис)

МП (за наявності)

 

 

     

Договір погоджено з Держводагентством

_______________ ____________________________________________
(підпис) (ініціали(ініціал власного імені) та прізвище уповноваженої    

особи Держводагентства)

МП

_____   ______________ 20__ р.

 

 

 

 

 

 

Додаток

До договору оренди землі

в комплексі з розташованим

на ній водним об’єктом

від  __ ________ 2024р.

РОЗРАХУНОК

Розміру орендної плати за наданий в оренду водний об’єкт ставок площею 7,0650 га, розташований в межах села Закутинці, Бердичівського району Житомирської області на 2024 рік.

Характеристика водного об’єкта, згідно з паспортом водного обєкта та документації із землеустрою.

Місцезнаходження: в межах села Закутинці, Бердичівського району Житомирської області.

Кадастровий         номер          земельної    ділянки       на      якій          знаходиться водний       обєкт: 1820882101:15:008:0039.

 

Складові формули розрахунку

Вихідні данні

По

Розмір плати за наданий в оренду водний

об’єкт ( у грн. за рік)

 

 

Фп

Фіксована середня плата за надані в оренду водні об’єкти по Україні

189,7

189,7

к1

Цілі надання водного об’єкта

рибогосподарські

потреби

1,2

K2

Тип водного об’єкта

ставок

1,1

К3

Місце знаходження водного об’єкта

в межах

населеного пункту

1,5

 

K4

 

Тип водного об’єкта за розміщенням

русловий, з        можливістю

регулювання

 

1,2

K5

Середня глибина водного об'єкта при HПP

0,90м

1,0

K6

Відсоток заростання водного об’єкта

35%

1,0

S

Площа водного об’єкта

7,0650гектарів

7,0650

 

Розрахунок розміру орендної плати.

По=189,7х1,2х1,1х 1,5х1,2х1,0х 1,0 х7,0650 = 3184грн.39коп.

(Три тисячі сто вісімдесят чотири  грн. 39коп.).

Розрахунок проведено відповідно до Методики визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти, затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 28.05.20l3p. №236.

 

(посада)          (П.І.П)

 

 

 

Додаток

До договору оренди землі в комплексі з

розташованим на ній водним об’єктом

від _____ __________2024р.

 

Додаток до договору оренди

землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

АКТ

Приймання –передачі об’єкта оренди земельної ділянки водного фонду разом із розташованим на ній водним об’єктом

____ __________ 2024 року                                                                с.Семенівка

Семенівська сільська рада Бердичівського району Житомирської області

в особі сільського голови Семенюк Наталії Володимирівни, що діє на підставі:

Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Семенівської сільської ради від 02/02/2024року № 919«Про затвердження умов продажу права оренди земельної ділянки» та відповідно до протоколу про результати земельних торгів №_______________________________________, з однієї сторони ,

та орендар – ______________________________, ID _________________, орган що видав  _______________, __.__._____ року, індит.код _______________________, з другої сторони, уклали цей Акт про те що, відповідно до умов Договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом №   від ___ _________ 20__ року

Орендодавець передав, а орендар прийняв у строкове платне користування Об’єкт оренди - земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом земельна ділянка загальною площею 9,0652га., у тому числі земельна ділянка під водним об’єктом 7,0650 га., землі які використовуються для технічної інфраструктури 0,0008га., пасовища 1,2630га., пасовища 0,3952га., розташований в межах с. Закутинці Бердичівського району Житомирської області, яка розташована на лівій притоці р.Гуйва, басейн р.Тетерів, для цілей рибогосподарських потреб .

Також, під відповідальне зберігання та обслуговування передається дамба гребля глуха, однорідна, земляна. Довжина по гребеню 180,0м, ширина 8,0м, максимальна висота 3,0м. Закладення укосів: верхового – 1:1,5, низового – 1:3м. водовипуск шлюз-регулятор з металевим щитом, матеріал бетон. Вхідний оголовок, укріплений вертикальними стінками із бутобетону. Висота  споруди 2,8м. Ширина регульованого отвору 1,5м. Водонапірна частина прямокутна горизонтальна шахта виконана із бутобетону  довжиною 12м. Спосіб регулювання: металевий щит, регулювання щитом ручне. Пропускна здатність становить 12,0 куб.м/с.

          Сторонами здійснено прийом-передача Об’єкту оренди. Зауваження відсутні.

 

_____________   ______________.                _____________  _______________.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь