Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення виконавчого комітету №11 «Про затвердження Плану громадської безпеки Семенівської територіальної громади на 2021 рік»

Кількість переглядів: 164
Скликання: 8 скликання
Сесія: 6
Тип документу: Проєкт рішення виконавчого комітету
Дата: 18.03.2021
Номер документу: 11
Назва документу: Про затвердження Плану громадської безпеки Семенівської територіальної громади на 2021 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                              ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

  

 ПРОЄКТ  Р І Ш Е Н Н Я

 

від 18  березня  2021 р.                                                                 №

 

Про затвердження Плану громадської безпеки

Семенівської територіальної громади на 2021 рік

 

План громадської безпеки розроблено з метою реагування на потреби та виклики, які стоять перед жителями Семенівської територіальної громади у вирішенні актуальних питань щодо розбудови миру, соціальної згуртованості та громадської безпеки, в тому числі шляхом залучення вразливих груп населення, а особливо молоді та ветеранів і учасників бойових дій, до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

 У Плані громадської безпеки терміни вживаються у таких значеннях:

  • Громадська безпека - захищеність життєво важливих для суспільства та особи інтересів, прав і свобод людини і громадянина від протиправних посягань, надзвичайних ситуацій, які створюють загрозу спричинення шкоди життю, здоров'ю та майну значної кількості осіб.[1]
  • Соціальна згуртованість відображає рівень солідарності та взаємозв’язку серед груп і членів цих груп у суспільстві. Ця концепція особливо актуальна для України, зважаючи на конфлікт, що триває на сході країни та пандемію COVID-19, яка проявила глибоку прірву в суспільстві між тими, хто живе відносно комфортно та найбільш вразливими категоріями населення. Це розриви, що розділили людей за такими критеріями, як доступ до цифрових технологій, рівень доходів, гендер, соціальний клас, етнічна приналежність та рівень освіти. Зусилля для забезпечення соціальної згуртованості часто зосереджуються на гарантуванні того, щоб кожен мав відчуття приналежності до громади та тісного зв’язку з іншими членами громади.
  • Відповідальні виконавці – органи місцевого самоврядування та місцевої влади, комунальні підприємства, організації громадянського суспільства, задіяні до виконання заходів, визначених у Плані громадської безпеки.
  • Цільова група представники органів місцевого самоврядування (далі - ОМС), об’єднання громадянського суспільства (далі - ОГС), вразливі категорії населення (люди з інвалідністю, ветерани та учасники бойових дій, ВПО та інші), молодь (до 18 років, 19-24 роки, 25-35 років), представники правоохоронних органів (поліції, ДСНС тощо) та інші категорії населення територіальної громади.

План громадської безпеки розроблено Робочою групою із громадської безпеки та соціальної згуртованості (далі - РГГБ) у  Семенівській територіальній громаді у співпраці із Неурядовою організацією «Сучасний Формат» в рамках проєкту “Підвищення місцевоі? соціальноі? згуртованості та громадськоі? безпеки у громадах Житомирськоі? областів межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовоі? підтримки Королівства Нідерландів.

Дія Плану громадської безпеки поширюється на всіх його виконавців, незалежно від їх підпорядкування, форми власності та джерел фінансування.

План громадської безпеки включає в себе заходи (Додаток 1), які є його невід’ємною частиною і направлені на соціальну реінтеграцію та психологічну і медичну реабілітацію ветеранів – учасників бойових дій, соціалізацію уразливих категорій населення, а також на залучення молоді до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

Плану громадської безпеки розроблено на період 1 (один) рік. План є операційним документом, що може переглядатися мінімум двічі на рік або у разі необхідності. Заходи Плану є невід’ємною частиною.

           

        З метою підвищення громадської безпеки та соціальної згуртованості, на виконання  постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту Міністерством внутрішніх справ" від 22.05.2019 N 507, керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконком  сільської  ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1.Затвердити План громадської безпеки Семенівської територіальної громади на 2021 рік  (Заходи додаються – Додаток 1).

2.Функції координації, розробки, внесення змін (доповнень) покласти на Носову Т.М., завідувача Центру надання соціальних послуг Семенівської територіальної громади.

3.Рішення  «Про затвердження Плану громадської безпеки  Семенівської територіальної громади на 2021 рік» в послідуючому подати на затвердження  чергової сесії .

4.Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

 

     Сільський голова                                                      Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 
 

« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь