Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №9 «Про  затвердження Положення про конкурс  на посаду директора закладу загальної середньої освіти Семенівської сільської ради Житомирської  області»

Кількість переглядів: 134
Скликання: 8 скликання
Сесія: 6
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 26.05.2021
Номер документу: 9
Назва документу: Про  затвердження Положення про конкурс  на посаду директора закладу загальної середньої освіти Семенівської сільської ради Житомирської  області
Прикріплені файли:

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПРОЄКТ   Р І Ш Е Н Н Я

 

Шоста сесія                                                                      VІII скликання

                                                                                                                                  

від  травня 2021 р.                                                              № 

 

Про  затвердження Положення про конкурс 

на посаду директора закладу загальної середньої освіти

Семенівської сільської ради Житомирської  області

 

           Керуючись  ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.29 Закону України «Про повну загальну середню освіту», беручи до уваги Типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 28.03.2018 № 291, враховуючи рекомендації Управління Державної служби якості освіти в Житомирській області,   сільська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Затвердити Положення про конкурс на посаду директора закладу загальної середньої освіти Семенівської сільської ради, що додається.

           2. Делегувати відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради  повноваження щодо призначення та звільнення з посади керівників комунальних закладів загальної середньої освіти Семенівської сільської ради.

   3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію  з питань  регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності та гуманітарних питань (освіта, фізичне виховання, культура, охорона здоров’я та соціальний захист).

Сільський голова                                                  Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

Додаток 

до рішення сесії Семенівської сільської ради

від 26.05..2021 р.

 ПОЛОЖЕННЯ

про конкурс на посаду керівника

закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності

 

  1. Це Положення визначає процедуру проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності(далі – заклад освіти), підпорядкованому відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради (далі – відділ освіти).
  2. Посаду керівника закладу освіти може обіймати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра (спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років, організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності відповідно до цього Положення.
  3. Призначення керівника закладу освіти здійснюється відділом освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради за результатами конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності (далі – конкурс), що проводиться відповідно до цього Положення шляхом укладення строкового трудового договору (контракту).
  4. Підставою для проведення конкурсу є рішення сесії Семенівської сільської ради про проведення конкурсу.

Підставами для прийняття відповідного рішення є:

1) утворення нового навчального закладу;

2) наявність вакантної посади керівника закладу освіти;

 3) прийняття рішення щодо припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з керівником закладу освіти.

  1. Рішення про проведення конкурсу приймає відділ освіти, молоді та спорту Семенівської  сільської  ради:

1) одночасно з прийняттям рішення про утворення нового закладу загальної середньої освіти;

2) не менше ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту), укладеного з керівником закладу освіти;

3) не пізніше десяти робочих днів з дня дострокового припинення договору, укладеного з керівником відповідного закладу загальної середньої освіти, чи визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

  1. Конкурс складається з таких етапів:

1) прийняття рішення про проведення конкурсу;

2) оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

3) прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;

4) перевірка поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;

5) допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;

6) ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування закладу освіти;

7) проведення конкурсного відбору;

8) визначення переможця конкурсу;

9) оприлюднення результатів конкурсу.

7.Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

8.Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на веб-сайті засновника наступного робочого дня з дня прийняття рішення про проведення конкурсу та має містити:

  1) найменування і місцезнаходження закладу;

  2) найменування посади та умови оплати праці;

  3) кваліфікаційні вимоги до керівника закладу відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту»;

  4) вичерпний перелік, кінцевий термін і місце подання документів для     участі у конкурсі;

  5) дату та місце початку конкурсного відбору, його складові та тривалість;

  6) прізвище та ім’я, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про конкурс та приймати документи для участі у конкурсі.

9.  Для організації проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти  утворюється комісія з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти Семенівської сільської ради (далі – конкурсна комісія), персональний склад якої затверджує виконавчий комітет Семенівської сільської ради за поданням відділу освіти.

10. Керівництво роботою конкурсної комісії здійснює начальник відділу освіти, молоді та спорту, а в разі його відсутності – заступник голови комісії. Веде протокол засідання відповідальний секретар комісії.

11. Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 6 до 15 осіб, до складу якої на паритетних засадах входять представники:

- засновника (депутат Семенівської сільської ради чи староста відповідного округу, в якому знаходиться заклад освіти, начальник відділу освіти, молоді та спорту – голова комісії);

-  Бердичівської районної державної адміністрації чи Державної служби якості освіти у Житомирській області;

- інститутів громадянського суспільства, громадських об’єднань керівників закладів освіти, професійних об’єднань педагогічних працівників, районної  профспілкової організації та інших громадських формувань, а також експертів, фахівців у сфері загальної середньої освіти тощо).

12. У роботі конкурсної комісії з правом дорадчого голосу можуть брати участь представники органів громадського самоврядування закладу освіти, на посаду керівника якого оголошено конкурс.

13. До складу конкурсної комісії не може бути включена особа, яка:

1) визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

2) має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;

3) відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів.

14. Члени конкурсної комісії зобов’язані:

1) брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

2) заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, , що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

15. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість членів затвердженого складу комісії. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

16. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

17. Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості ,об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускається будь-яке втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

18. Організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюється на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради протягом наступного робочого дня з дня проведення засідання конкурсної комісії.

19. Для участі у конкурсі необхідно подати такі документи:

1) заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

2) автобіографію та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);

копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

3) копію документа про вищу освіту (з додатком, що є його невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);

4) копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на день їх подання;

5) довідку про відсутність судимості;

6) довідку про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду;

7) мотиваційний лист, складений у довільній формі;

8) заяву про присутність близьких родичів у складі конкурсної комісії.

Особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості.

Визначені у цьому пункті документи подають особисто (або подає уповноважена згідно з довіреністю особа) до конкурсної комісії у визначений в оголошенні строк.

Уповноважена особа приймає документи за описом, копію якого надає особі, яка їх подає.

20. Упродовж п’яти робочих днів з дня завершення строку подання заяви та документів для участі в конкурсі конкурсна комісія:

  • перевіряє подані документи на відповідність встановленим законодавством вимогам;
  • приймає рішення про допущення та/або недопущення до участі у конкурсному відборі;
  • оприлюднює на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради перелік осіб, яких допущено до участі у конкурсному відборі (далі – кандидати);
  • делегує представника від конкурсної комісії для організації та ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування не пізніше п’яти робочих днів до початку проведення конкурсного відбору

21. До участі у конкурсному відборі не можуть бути допущені особи, які:

1) не можуть обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»;

2) подали не всі документи, визначені цим Положенням відповідно до вимог чинного законодавства, для участі в конкурсі;

3) подали документи після завершення строку їх подання.

22. Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

1) перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, зокрема Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти;

2) перевірки професійних компетентностей шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

3)публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації.

23. Кандидати, які допущені до конкурсного відбору, проходять перевірку на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти у формі письмового тестування та вирішення письмового ситуаційного завдання з метою об’єктивної оцінки та перевірки знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти та професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти.

24. Тестування та вирішення ситуаційного завдання проводяться в один день.

25. Перелік тестових питань та форма перевірки знання законодавства у сфері освіти, зразки ситуаційних завдань та критерії оцінювання тестів і завдань визначаються у додатку до цього Положення та оприлюднюються на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради.

26. Відділ освіти, молоді та спорту забезпечує відеофіксацію та, за можливості, відеотрансляцію конкурсного відбору з подальшим оприлюдненням на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради відеозапису впродовж одного робочого дня з дня його проведення.

27. Упродовж двох робочих днів з дня завершення конкурсного відбору, визначення переможця конкурсу конкурсна комісія оприлюднює результати конкурсу на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради.

28. Конкурсна комісія визнає конкурс таким, що не відбувся, якщо:

1) відсутні заяви про участь у конкурсі;

2) до участі у конкурсі не допущено жодного кандидата;

3) жодного з кандидатів не визначено переможцем конкурсу.

   У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, проводиться повторний конкурс.

29. Протягом трьох робочих днів з дня визначення переможця конкурсу засновник призначає переможця конкурсу на посаду та укладає з ним строковий трудовий договір. 

 

Секретар ради                                                        Олена ГОРТОВЛЮК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь