Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №27 «Про внесення змін до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами)»

Кількість переглядів: 90
Скликання: 8 скликання
Сесія: 8
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 08.07.2021
Номер документу: 27
Назва документу: Про внесення змін до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами)
Прикріплені файли:

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

                                              ПРОЕКТ    Р І Ш Е Н Н Я

 

Восьма сесія                                                                     VΙΙІ скликання

 

від _липня 2021 р.                                                            №


 

 
Про внесення змін до рішення сільської ради 
від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» 
по поліпшенню соціального захисту громадян 
Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки» (зі змінами)

 

 

            З метою сприяння професійній адаптації і самореалізації учасників АТО/ООС, у тому числі стимулювання розвитку підприємницької ініціативи серед ветеранів війни, відповідно рішення Житомирської обласної ради № 77 від 27.05.2021 року, яким затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення заходів із професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб,  керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

          1. Внести зміни до рішення сільської ради від 24.12.2020 р. № 80 «Про затвердження Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту  громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки», а саме:

 

1.1. Доповнити розділ І «Обґрунтування необхідності прийняття Програми» абзацом:

Реалізація заходів Програми створить умови для професійної адаптації і самореалізації учасників АТО/ООС.

1.2. Доповнити розділ ІІ «Визначення мети Програми» реченням:

          Додатковою метою Програми є відновлення та вдосконалення професійних навичок учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

1.3. Розділ VI «Основні завдання, заходи та результативні показники Програми» викласти в новій редакції:

Фінансування цільових заходів для найбільш вразливих груп малозабезпечених верств населення та інших категорій населення, що потребують соціального захисту включає :

  • одноразові грошові виплати;
  • оплата за лікування;
  • оплата дороговартісного лікування;
  • оплата наборів продуктів харчування;
  • призначення та виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі;
  • часткова або повна оплата робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків екстремальних ситуацій, нещасних випадків, пожежі, стихійного лиха;
  • безоплатне забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • безоплатне позачергове та пільгове першочергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається Міністерством охорони здоров’я України) громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • відшкодування вартості встановлення телефону та оплати абонентської плати за користування телефоном;
  • організація і проведення поховань померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів;
  • проходження освітньо-професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи (співфінансування у розмірі 50%);
  • інші заходи.

 

Виплати, компенсації та організація допомоги проводиться відповідно до наступних додатків до даної Програми:

    • Додаток №1 «Положення про надання адресної грошової допомоги громадянам сіл Семенівської сільської ради (за зверненням)»
    • Додаток №2 «Положення про надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які потрапили в тривалу екстремальну ситуацію»
    • Додаток №3 «Порядок надання коштів на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»
    • Додаток №4 «Порядок відшкодування витрат за надані  телекомунікаційні послуги пільговим категоріям громадян Семенівської сільської ради»
    • Додаток №5 «Порядок призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території Семенівської сільської ради»
    • Додаток № 6 «Порядок відшкодування витрат за зубопротезування учасників бойових дій, учасників АТО та ООС, які зареєстровані на території Семенівської сільської ради».
    • Додаток № 7 «Порядок використання коштів із місцевого бюджету для здійснення заходів із професійної реадаптації, проходження освітньо - професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці» (далі – Порядок).

 

2. Доповнити Програму «Турбота» по поліпшенню соціального захисту  громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки (зі змінами) Додатком № 7 «Порядок використання коштів із місцевого бюджету для здійснення заходів із професійної реадаптації, проходження освітньо - професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці».

 

          3. Затвердити зміни до Програму «Турбота» по поліпшенню соціального захисту  громадян Семенівської сільської ради на 2021-2025 роки (зі змінами).

 

4. Всі інші розділи залишити без змін.

 

          5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії сільської ради.

 

 

Сільський голова                                                               Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                             Додаток № 7 до Програми «Турбота»

                                                                                            по поліпшенню соціального захисту

                                                                                           громадян Семенівської сільської ради

                                                                                           на 2021-2025 роки

 

 

 

Порядок використання коштів із місцевого бюджету для здійснення заходів із професійної реадаптації, проходження освітньо - професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів із місцевого бюджету для здійснення заходів із професійної реадаптації  учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб (далі – Отримувачів послуг), проходження освітньо - професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації,   спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи (далі - послуга), які зареєстровані на території Семенівської сільської ради.

Кошти місцевого бюджету спрямовуються для Отримувачів послуг, яким установлено один із таких статусів відповідно до  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі - Закон):

учасника бойових дій - відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6  Закону;

особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

учасника війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

постраждалого учасника Революції Гідності - відповідно до статті                      16-1  Закону;

 члени сімей загиблих (померлих) вищезазначених осіб -  відповідно
 до абз.  4-8,14 пункту 1 статті 10  Закону.

2. Кошти за цим Порядком спрямовуються на умовах  співфінансування за рахунок бюджету Семенівської сільської територіальної громади (50%) та обласного бюджету (50%) за місцем реєстрації отримувача послуг.

Гранична загальна вартість послуги з професійної реадаптації на одну особу не перевищує 6 тисяч гривень.

3.  Фінансування послуги здійснюється в межах асигнувань, передбачених в бюджеті Семенівської сільської територіальної громади на відповідний бюджетний рік.

4. Семенівська сільська рада в межах відповідних бюджетних асигнувань окремо на кожного Отримувача послуг укладає тристоронні договори про надання послуг із професійної реадаптації з суб’єктами освітньої діяльності.

5. Семенівська сільська рада відшкодовує вартість наданих послуг із професійної реадаптації шляхом безготівкового перерахування коштів суб’єктам освітньої діяльності за фактично надані послуги відповідно до укладених трьохсторонніх договорів.

6. Особа для отримання послуги з професійної реадаптації письмово звертається до сільської ради за місцем реєстрації   із заявою за формою згідно з додатком № 1 до даного Порядку та документом, що засвідчує відповідний статус.

Послуги з професійної реадаптації за цим Порядком  надаються особі одноразово в порядку черговості.

7. Оплата послуг проводиться на підставі актів наданих послуг відповідно до укладеного тристороннього договору.

8. Ведення бухгалтерського обліку, відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

9. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

10. Кошти спрямовуються на професійне навчання основним засадам підприємницької діяльності, організації та відкриття власного бізнесу на базі закладів вищої освіти, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення професійної реадаптації.

Строк навчання на курсах цільового призначення становить не більше 500 годин у групах з чисельністю не більше 30 осіб.

11. Для підтвердження відповідності напряму навчання на курсах цільового призначення  Департамент  освіти і науки Житомирської облдержадміністрації надає письмове погодження на укладення тристороннього договору (за зверненням сільської ради).

12. Особи, які отримали послугу з підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення, отримують документ установленого зразка.

13. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

14. Питання, які не передбачені цим Порядком, вирішуються відповідно до чинного законодавства.   

 

Секретар сільської ради                                           Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                             Додаток № 1 до Порядку

 

___________________________________________

(найменування посади керівника міської, селищної, сільської ради)

___________________________________________

(ініціали та прізвище)

___________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові особи)

___________________________________________

(місце проживання, номер посвідчення)

 

З А Я В А
про надання послуг із професійної реадаптації, проходження освітньо - професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації  учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, спрямованих на сприяння підприємницької ініціативи, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці

 

Прошу направити мене до ____________________________________________________________________

(найменування закладу вищої освіти)

для підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення, за ___________________________________________________________________

(назва спеціальності, спеціалізації)

____________________________________________________________________

Додаток.

 1. _________________________________________________________________

 2. __________________________________________________________________

____ ____________ 20__ року

________________________________
(підпис заявника)

Я, _____________________________________________________________, даю згоду           (прізвище, ім’я, по батькові)

на використання та обробку персональних даних за умови забезпечення їх захисту відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних” та на проходження професійної орієнтації.

___________________                                         ____ ___________ 20__ року

               (підпис)


 

 
Секретар сільської ради                                Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь