A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №16 «Про  затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,  надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та затвердження умов проведення земельних торгів з продажу права  оренди земельної ділянки»

Кількість переглядів: 124
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 28.10.2021
Номер документу: 16
Назва документу: Про  затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,  надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та затвердження умов проведення земельних торгів з продажу права  оренди земельної ділянки
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.11 МБ)

 

 

 

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

 Десята  сесія                                                                              VΙΙІ скликання

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     від        жовтня 2021 р.                                                                                                 

 

Про  затвердження проекту землеустрою

щодо відведення земельної ділянки, 

надання дозволу на розроблення проекту

землеустрою щодо відведення земельної ділянки

та затвердження умов проведення земельних торгів

з продажу права  оренди земельної ділянки

 

      З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду в ринкових умовах та поповнення  бюджету сільської ради, виконання завдань по наповненню бюджету, враховуючи інвестиційну привабливість земельної ділянки та звернення громадян, відповідно до статей 12, 83, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, Закону «Про оренду землі», Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись п. 34 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Вимог щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису), затверджених постановою КМУ 22.09.2021 р. за №1013, врахувуючи рекомендації постійної  комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології, сільська рада

 

ВИРІШИЛА :

 

1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення, що перебуває у комунальній власності Семенівської сільської ради, площею 2,8313 га, кадастровий номер 1820880900:16:000:0015, з землі запасу (земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам) (16.00) на для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (01.01) розташованої на території Семенівської сільської ради за межами населеного пункту с. Великі Низгірці Бердичівського району Житомирської області.

2. Надати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення, що перебуває у комунальній власності Семенівської сільської ради, площею 11,2356 га, кадастровий номер 1820886800:06:000:0025, з землі запасу (земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам) (16.00) на для індивідуального садівництва, код класифікації видів цільового призначення земель – 01.05.

Розроблену документацію із землеустрою надати до Семенівської сільської ради для подальшого розгляду та затвердження сесією ради.   

3. Включити земельну ділянку площею 2,8313 га, кадастровий номер 1820880900:16:000:0015, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (01.01), що знаходиться на території Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, в Перелік земельних ділянок комунальної власності Семенівської сільської ради, що виставляються на земельні торги з продажу права оренди земельних ділянок.

4.  Провести окремими лотами земельні торги з продажу права оренди земельних ділянок:

- площею 2,8313 га, кадастровий номер 1820880900:16:000:0015, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (01.01), що знаходиться на території Семенівської сільської ради за  межами населеного пункту с. Великі Низгірці Бердичівського району Житомирської області,

- площею 17,2110 га, кадастровий номер 1820883000:04:000:0030, цільове призначення для індивідуального садівництва, код класифікації видів цільового призначення земель – 01.05, що знаходиться на території Семенівської сільської ради за межами населеного пункту с. Красівка  Бердичівського району Житомирської області

5.1. Затвердити умови продажу права оренди земельних ділянок, зазначених в п.4 цього рішення, на конкурентних засадах (земельних торгах), встановивши наступне:

4.1.1. Стартовий розмір річної орендної плати становить 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

4.1.2. Строк оренди становить  ____ років.

4.1.3. Реєстраційний внесок за лотом встановлюється у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому оприлюднюється оголошення про проведення земельних торгів.

 Гарантійний внесок становить 30 відсотків стартового розміру річної орендної плати, але не може бути більше 2500 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому проводяться земельні торги.

Реєстраційний та гарантійний внески сплачуються особою, яка бажає взяти участь у земельних торгах, на відкриті у банку окремі рахунки оператора електронного майданчика, з якого така особа бажає взяти участь в земельних торгах.

Розмір мінімального кроку торгів становить 1 відсоток стартової ціни лота.

Сплачені суми реєстраційних внесків поверненню не підлягають, крім випадку, встановленого частиною третьою статті 138 ЗКУ.

Гарантійні внески не повертаються та перераховуються оператором електронного майданчика на рахунки організатора земельних торгів, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика з гарантійного внеску переможця):

- усім учасникам, якщо жоден з них не зробив кроку аукціону (торгів) на підвищення стартової ціни, крім випадку, встановленого абз.3 ч.5 ст. 138 ЗКУ;

- переможцю, якщо ним в установлений строк не підписано протокол про результати земельних торгів, договір за результатами проведення земельних торгів, не сплачено належної суми за придбаний лот та суми витрат на підготовку лота до продажу;

- переможцю, якщо він не відповідає визначеним ЗКУ вимогам до особи, яка може набувати земельну ділянку або права на неї, не подав документи або відомості, обов’язковість подання яких встановлена ЗКУ, подав неправдиві відомості про себе.

Гарантійний внесок, сплачений переможцем земельних торгів до початку торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика, через який учасник став переможцем електронних земельних торгів), зараховується до ціни продажу лота.

4.1.4. Земельні торги проводяться не раніше 30 днів та не пізніше 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення земельних торгів.

4.1.5. Протокол про результати земельних торгів та договір оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів підписуються організатором та переможцем торгів шляхом накладення кваліфікованих електронних підписів.

Переможець земельних торгів підписує протокол про результати земельних торгів протягом трьох робочих днів з дня, наступного за днем його формування електронною торговою системою. Організатор земельних торгів підписує протокол про результати земельних торгів протягом шести робочих днів з дня, наступного за днем його формування електронною торговою системою.

Протягом п’ятнадцяти робочих днів з дня, що настає за днем формування протоколу про результати земельних торгів, переможець земельних торгів зобов’язаний здійснити забезпечувальний платіж як забезпечення виконання зобов’язання сплати належної суми за придбаний лот в розмірі запропонованої ним цінової пропозиції (з урахуванням різниці між розміром сплаченого гарантійного внеску і розміром винагороди оператора електронного майданчика) та суми витрат підготовки лота до продажу на рахунок оператора електронного майданчика, через який таким переможцем подано заяву для участі в земельних торгах.

4.1.6. Договір оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів укладається між організатором та переможцем земельних торгів протягом 20 робочих днів з дня, наступного за днем формування протоколу про результати земельних торгів.

4.1.7. Протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору оренди земельної ділянки за результатами проведення земельних торгів, переможець сплачує на рахунки, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів, ціну продажу та витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу у сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів.

4.1.8. Уповноважити Селищного голову Семенюк Наталію (або іншу уповноважену особу) підписати протоколи про результати земельних торгів та укласти (підписати) договори оренди за результатами земельних торгів.

4.1.9. Затвердити проект договору оренди земельної ділянки, який пропонується укласти з переможцем земельних торгів, згідно з додатком 1 до цього рішення.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології

 

 

Сільський голова                                                     Наталія СЕМЕНЮК

 

 

 

Додаток 1

до рішення сесії Семенівськоїсільської ради

 від _______ 2021 року №  

 

ПРОЕКТ

 

 

ДОГОВІР ОРЕНДИ ЗЕМЛІ

с.Семенівка

Бердичівського р-ну

Житомирської обл.                                                           ___» _________ 202_ р.


 

       Орендодавець Семенівська сільська рада Бердичівського району Житомирської області в особі  – сільського голови Семенюк Н.В., яка діє на підставі Регламенту  сільської  ради та Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,  яка є власником земельної ділянки, з однієї сторони, та

Орендар – ___________________, в особі _________________________________, що діє на підставі _________, з другої сторони, в подальшому разом іменуються Сторони, уклали цей договір про нижченаведене:

 

 

1. Предмет договору

1. Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку для ________________________ з кадастровим номером __________________, яка розташована за адресою: Житомирська область, ___________________ район, _____________________.

 

2. Об’єкт оренди

2.1. В оренду передається земельна ділянка площею _____ га, в тому числі: ____ - _____ га.

2.2. На земельній ділянці об’єкти нерухомого майна відсутні, а також інші об’єкти інфраструктури відсутні.

2.3. Земельна ділянка передається в оренду без будинків, без будівель, без споруд, без інших об’єктів.            

2.4. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки з кадастровим номером __________ на день укладення договору становить: _____ грн. ____ коп.

2.5. Земельна ділянка, яка передається в оренду, не має недоліків, що можуть перешкодити її ефективному використанню.

2.6. Орендар ознайомлений із земельною ділянкою, із документами, що стосуються права користування земельною ділянкою, характеристиками об’єкта оренди, всіма відкритими даними щодо земельної ділянки. Орендар (Представники Орендаря) виїжджав/ли для огляду земельної ділянки. Фактом підписання цього договору Орендар підтверджує відсутність будь-яких претензій та зауважень до земельної ділянки.

 

3. Строк дії договору оренди

3.1. Договір укладено на ____  (_________) років, який набирає чинності з моменту укладання. Дата закінчення терміну договору _____ __________   року.

3.2. Право оренди земельної ділянки виникає у Орендаря з моменту його державної реєстрації відповідно до закону.

3.3. Після закінчення строку дії Договору Орендар, за умови належного виконання обов’язків, відповідно до умов цього Договору та вимог чинного законодавства України, має переважне право на його поновлення на новий строк за умови, якщо це передбачено чинним законодавством. У цьому разі Орендар зобов’язаний письмово (листом – повідомленням) повідомити Орендодавця про намір продовжити його дію не пізніше ніж за 30 (тридцять) днів до закінчення строку дії Договору.

3.4. При поновленні Договору оренди землі його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов Договору, переважне право Орендаря на укладення Договору оренди землі на новий строк припиняється.

 

4. Орендна плата

4.1. Орендна плата за користування земельною ділянкою, право оренди якої набуто на земельних торгах, згідно з протоколом земельних торгів №________  від ____________ року, становить ____ % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки чинної на базовий податковий (звітний) період.

4.2. За перший рік оренди орендна плата складається з сплаченого Орендарем гарантійного внеску у розмірі ___ грн. _____ коп. (_______  грн. _____ коп.) та суми у розмірі ________ грн. _____ коп. (_______ грн. _____ коп.), яка підлягає сплаті переможцем не пізніше не пізніше п’яти робочих днів з дня підписання цього договору на р/р ____________, отримувач ____________, банк отримувача ___________, код отримувача ___________, код платежу ________.

4.3. Натуральна та відробіткова форма розрахунку і розмір даним договором не передбачається.

4.4. Нормативна грошова оцінка застосовується з урахуванням коефіцієнта індексації відповідно до вимог чинного законодавства.  У разі зміни коефіцієнтів індексації  відповідно до вимог чинного законодавства до застосування підлягають коефіцієнти індексації чинні на початок бюджетного періоду (календарного року) без внесення змін та доповнень до даного Договору.

4.5. Базовий  податковий  (звітний) період дорівнює календарному року. У разі зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки відповідно до вимог чинного законодавства до застосовування для розрахунку орендної плати підлягає нова нормативна грошова оцінка земельної ділянки чинна на початок поточного бюджетного періоду (календарного року) без внесення змін та доповнення до даного Договору.

4.6. Обчислення розміру орендної плати за землю здійснюється щорічно з урахуванням її цільового призначення та коефіцієнтів індексації, визначених законодавством, за затвердженими Кабінетом Міністрів України формами.

4.7. Орендна плата за наступні роки вноситься Орендарем щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, у розмірі 1/12 частини річної орендної плати, на розрахунковий рахунок __________  ради Житомирської області, призначення платежу: «Орендна плата з юридичних осіб» код платежу: ________.

4.8. Обчислення розміру орендної плати за земельну ділянку здійснюється Орендарем самостійно з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного законодавством. У разі зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки розмір орендної плати розраховується з урахуванням відповідних змін та ставки річної орендної плати у розмірі _______% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки без внесення змін та доповнення до даного Договору.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь