A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Проєкт рішення сесії №16 «Про утворення старостинського округу та затвердження Положення про старостинські округи Семенівської сільської ради»

Кількість переглядів: 95
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10
Тип документу: Проєкт рішення сесії
Дата: 28.10.2021
Номер документу: 16
Назва документу: Про утворення старостинського округу та затвердження Положення про старостинські округи Семенівської сільської ради
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)
  2. Файл 2 (0.08 МБ)

 

Україна

СЕМЕНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПРОЕКТ    Р І Ш Е Н Н Я

 

Десята сесія                                                                               VΙIІ скликання

 

від                   2021 р.                                                                №

 

Про утворення старостинського округу та

затвердження Положення про старостинські округи

Семенівської сільської ради

 

Відповідно до п. 6-1 ст. 26, ст. 54-1, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» , у зв’язку з необхідністю приведення нормативних актів сільської ради у відповідність з нормами діючого законодавства,   з метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів, що увійшли до Семенівської сільської ради, враховуючи проведений перепис жителів по старостинським округам Семенівської сільської ради, яким  визначено фактичну кількість по селам: с.В.Низгірці - 752 жителя, с.Нова Олександрівка - 45 жителів, с.Красівка - 334 жителів, с.Дубівка - 174 жителів; с.Терехове - 485 жителів, с.Кикишівка - 186 жителів, с.Іванківці - 657 жителів; с.Хажин – 874 жителів, с.Закутинці – 271 жителів, с.Сингаївка – 170 жителів, с.Малі Гадомці – 63 жителя, с. Садки - 362 жителя, с. Великі Гадомці - 207 жителів, сільська рада

  •  

ВИРІШИЛА

 

1.Межі старостинських округів лишити без змін:

  • Великонизгірецький  старостинський  округ з центром у с. Великі Низгірці, що складається із сіл Великі Низгірці і Нова Олександрівка;
  • Красівський  старостинський  округ з центром у с.Красівка, що складається із сіл Красівка і  Дубівка;
  • Терехівський  старостинський  округ з центром у с.Терехове, що складається із сіл  Терехове і Кикишівка;
  • Іванковецький  старостинський  округ з центром у с.Іванківці, що складається із  с.Іванківці;
  • Хажинський  старостинський  округ з центром у с.Хажин, що складається з с. Хажин;
  • Закутинецький  старостинський  округ з центром у с.Закутинці, що складається із сіл Закутинці, Сингаївка та Малі Гадомці.

2.Утворити на території Семенівської сільської ради  Садківський старостинський округ з центром у с. Садки, що складається із сіл Садки і Великі Гадомці.

                                                                                                                       00003. Визначити, що за адресою: 13354, Житомирська область, Бердичівський район, село Садки, вулиця Центральна, будинок, 6,  знаходиться адміністративна будівля Садківського старостинського округу Семенівської сільської ради, яка є робочим місцем старости, осередку органу місцевого самоврядування даного старостинського округу.

4. Затвердити Положення про старостинські округи Семенівської сільської ради ( додається).

        5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності та гуманітарних питань (освіти, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціального захисту).

 

Сільський голова                                                             Наталія СЕМЕНЮК

 

Додаток

До рішення сесії сільської ради

 Від _____________2021р.№

 

ПОЛОЖЕННЯ

про старостинські округи

Семенівської сільської  ради

 

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Положення про старостинські округи Семенівської сільської ради (далі – Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та визначає статус старостинських округів, порядок їх утворення, зміну території та ліквідацію.

1.2. Положення та зміни до Положення затверджується рішенням Семенівської сільської ради (далі – рада).

1.3. Питання не врегульовані цим Положенням, регулюються чинним законодавством.

1.4. Якщо у випадку зміни діючого законодавства, норми даного Положення будуть суперечити чинному законодавству, то надалі, до внесення доповнень і змін у Положення, слід керуватись нормами чинного законодавства.

 

II. СТАТУС СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

 

2.1. Старостинський округ – частина території Семенівської сільської ради, у складі одного або декількох населених пунктів (крім адміністративного центру територіальної громади – с. Семенівка), на території якого(яких) проживає не менше 500 жителів, з метою забезпечення представництва інтересів жителів такого населеного пункту (населених пунктів) старостою. При утворенні старостинських округів враховуються історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток таких старостинських округів та громади.

Жителі – кількість населення, яке проживає на території відповідного старостинського округу (за офіційними даними старост).

 2.2. Для кожного старостинського округу Семенівська сільська рада виготовляє відповідні печатки та штампи, які передаються відповідному старості або іншій відповідальній особі старостинського округу для використання.

2.3. В старостинському окрузі, окрім старости, можуть функціонувати окремі структурні підрозділи сільської ради, працювати закріплені працівники сільської ради, організовуватись громадські та інші роботи тимчасового характеру.

 

III. УТВОРЕННЯ, ЛІКВІДАЦІЯ ТА ЗМІНА ТЕРИТОРІЇ СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

 

3.1. Правом утворення, ліквідації та зміни території старостинських округів наділена виключно Семенівська сільська рада, яка на пленарному засіданні приймає відповідне рішення більшістю голосів.

3.2. З метою утворення, ліквідації, зміни території старостинських округів право вносити обґрунтовані пропозиції мають сільський голова, секретар сільської ради, депутати сільської ради, постійні комісії сільської ради, виконавчий комітет сільської ради, загальні збори громадян.

3.3. Утворення старостинського округу – це формування частини території, що є складовою частиною територіальної громади з сукупністю жителів одного чи декількох населених пунктів (крім адміністративного центру громади), яка потребує забезпечення представництва своїх інтересів старостою у виконавчих органах відповідної ради.

3.4. Рішення про утворення старостинських округів повинно містити таку інформацію:

  • найменування старостинських округів та їх центрів (найменування старостинського округу може бути похідним від найменування населеного пункту, визначеного його умовним центром).
  • перелік населених пунктів, що входять до складу кожного старостинського округу;
  • адреси адміністративних будівель, де знаходяться робочі місця старост.

3.5. Зміна території старостинських округів – формування частини території відбувається через:

  • збільшення їх кількості, шляхом поділу деяких старостинських округів;
  • зменшення їх кількості, шляхом об’єднання деяких старостинських округів;
  • перенесення населених пунктів з одного старостинського округу до іншого без збільшення чи зменшення кількості самих округів.

3.6. Ліквідація старостинського округу – це повне припинення старостинського округу та виключення його з нормативних документів ради. З прийняттям такого рішення сільською радою застосовуються пункту 3.4. та 3.5. цього Положення.

3.7. Кількість старостинських округів чи їх територія можуть змінюватися радою нового скликання до затвердження на посаду старост.

В окремих випадках, таких як дострокове припинення повноважень старости, смерть старости та з інших підстав, кількість старостинських округів та/або їх територія можуть змінюватись під час поточного скликання ради.

 

 

 

Секретар сільської ради                                     Олена ГОРТОВЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь