Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Хажинський дитячий садочок «Калинонька»

Дата: 08.09.2021 13:47
Кількість переглядів: 254

 

Фото без опису Фото без опису

На зображенні може бути: 4 людини, дитина, люди стоять та у приміщенні На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

 

 У цьому дописі розповімо вам про колектив та вихованців Хажинського дитячого садочку «Калинонька». Сьогодні ми провели день у навчальному закладі та побачили чим займається там дорослі та малеча.

Отже, навчальний процес в садочку забезпечує 9 бджілок з яких 4 педагогічних працівники: завідувачка Олена Хміль, 2 вихователя Людмила Савелко та Світлана Сіроцька, музичний керівник Олександра Пилипенкова, а також 5 технічний працівників: 2 помічники вихователя, 2 кухаря та 1 підсобний працівник.

Дітки розподілені на дві групи: до старшої групи «Сонечко» увійшло 14 діток п’яти- та шестирічного віку, які вже наступного року підуть до школи, а до молодшої групи «Метелики» 25 діток три- та чотирирічного віку.

Як і зазвичай, сьогоднішній день в садочку розпочався о 8:00 годині з прийому дітей. Одразу після прийому дошкільнят проводиться ранкова бесіда, самостійні ігри дітей та ранкова гімнастика, яка триває близько 10 хвилин. Після гімнастики розпочинається підготовка до сніданку. До прикладу, сьогодні дітки снідали молочною вівсяною кашею з бутербродом та чаєм.

О 9:30 годині розпочинаються навчальні заняття під час яких діти займаються музикою, ознайомлюються з природою, роблять різні аплікації, малюють, ліплять з пластиліну, тощо. В 10:35 діти одягаються та разом з вихователем йдуть на прогулянку та бавитись на дитячому майданчику. Після повернення з прогулянки вихованці ретельно миють руки і готуються до обіду. Сьогодні діти їли суп овочевий, картопляне пюре, м’ясну котлету, салат з бурячка та запивали усю цю смакоту персиковим соком.

Далі, згідно встановленого режиму дня, о 12:30 дітки готуються до сну. Для того, щоб дитячий сон був солодким їм співають колискових пісень та читають українські народні казочки. Як правило сон триває до 15:00 год. Після пробудження вихованців здійснюється гімнастика на ліжечках лежачи на спинці і загартовуючі вправи: ходьба по масажним доріжкам, приймаються повітряні ванни, а також проводяться дихальні вправи.

О 15:30 розпочинається вечеря. Сьогодні дітки смакували відвареними макаронами з маслом, вареним яєчком та пили какао на молочці. Після прийому вечері проводиться самостійна художня діяльність. Потім о 16:00 дітки виходять на другу прогулянку, яка триває близько 1 години та чекають на своїх батьків.

Педагогічне кредо колективу Хажинського ЗДО «Калинонька»: До кожної дитини ключ знайти, у праці результат хороший мати, упевнено і творчо до мети іти: з любов’ю серце дітям віддавати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь