A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Заможна громада — вчасно сплачені податки!

Дата: 23.03.2018 09:12
Кількість переглядів: 686

Податок на доходи фізичнихосіб (ПДФО) належить до основнихбюджетоутворюючихджерелнадходжень у структурідоходівсільського бюджету. В ціломуйогочастка становить 57% відзагальногообсягудоходів, без урахуваннятрансфертів.Саме від рівня надходження зазначеного податкузалежить стан сільського бюджету, соціально – культурнийрозвитокгромади та добробут самих громадян. 

Відтак, зрозумілим є те, що особлива увага зосереджена саме на адмініструванні ПДФО, пошуку можливостей щодо розширення бази оподаткування, виявленні та реалізації наявних резервів, легалізації трудових відносин, підвищенню рівня заробітної плати на економічно активних суб’єктах господарювання та на інших заходах, метою яких є нарощування надходжень від даного податку.

Стартувала кампанія декларування громадянами свого майнового стану і доходів за минулий рік, яка триватиме до 1 травня 2018 року.

Подати декларацію зобов’язані ті платники податків, які отримували доходи від надання в оренду земельної ділянки, паю, житлової нерухомості - квартир, будинків, рухомого майна,інших доходів, громадяни (одноосібники), які самостійно обробляють земельні частки (паї).

Згідно чинного законодавства такігромадянизобов’язанівключити суму отриманихдоходів до загальногорічногооподатковуваного доходу та подати до 1 травня 2018 року річнуподатковуДекларацію про майновий стан і доходи за наслідкамизвітного 2017 року, а такожнарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18 % до 1 серпня 2018 року та військовийзбір за ставкою 1,5 %.

Декларування – не добровільнийвчинок, а обов’язок кожного, хтоотримуєприбутки.

Одночасно повідомляємо, що порушенняподатковоїдисциплінитягне за собою накладенняштрафів. Платникиподатківнесутьвідповідальність, передбачену нормами Податкового Кодексу, зокрема, у разіподанняподатковоїдекларації з порушеннямграничнихтермінівабонеподанняподатковоїдекларації, застосовується штрафна санкція, передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПКУ та адміністративнавідповідальність штрафна санкція, передбачена ч.1 ст.164-1 КУпАП.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь