A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

У Городницькій ОТГ на Житомирщині розпочався дводенний форум «Можливості молоді в громаді в умовах децентралізації»

Дата: 22.06.2018 09:57
Кількість переглядів: 890

Школярі, студенти та молоді фахівці впродовж 21-22 червня на базі опорного навчального закладу «Городницька ЗОШ І-ІІІ ст.» розроблятимуть нові напрямки молодіжної політики, адаптовані до можливостей та перспектив реформи децентралізації.

Захід проходить з ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мета форуму – зібрати молодих та активних жителів різних ОТГ Житомирщини та  розробити нові напрямки життя громади, зробивши її такою, аби після закінчення університету туди хотілося повернутися, бо там будуть робота та перспективи  для розвитку. Тож учасники форуму мають можливість ознайомитися з можливостями, які дає децентралізація, вивчити позитивний досвід інших громад та розробити свої проекти для втілення в межах кожної окремої громади», - акцентував радник з комунікації Житомирського ЦРМС Дмитро Клименко.

У Городницькій ОТГ молодь уже активно залучають до процесу прийняття рішень і втілення креативних ідей.

«У нас створена молодіжна рада і за кілька місяців їй уже вдалося залучити спонсорів та встановити у Городниці дитячий майданчик та розробити ландшафтний дизайн нашого парку. Голова молодіжної ради є членом виконкому, що дозволяє реально залучати молодих і прогресивних людей до процесу прийняття рішень», - розповів голова Городницької ОТГ Іван Онищук.

На форум до Городниці приїхали також представники молодіжних громадських організацій, органів місцевого самоврядування, які курують молодіжну політику та представники житомирських університетів. Під час панельної дискусії «Роль молоді у розвитку громад» всі одностайно підтримали ідею про те, що сучасна молодь активна, прогресивна і творча, а тому має потужний потенціал для того, аби змінювати країну, починаючи зі своєї громади.

Після знайомства учасників форуму поділили на три групи, кожна з яких працювала зі своїми спікерами. Школярі отримали нагоду поспілкуватися із представниками Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського державного технологічного університету та Житомирського державного університету ім. І. Франка. Студенти вивчали особливості проектного менеджменту. Натомість молоді фахівці, які працюють в ОТГ, ознайомилися з особливостями молодіжної політики в Житомирській міській раді у процесі аналізу конкретних програм, проектів та ідей.

Друга частина першого дня форуму була більш практичною, адже учасники вчилися  писати програми розвитку молодіжного середовища та шукати  грантові програми і ресурси для їх реалізації. Крім того, наймолодшим учасникам тренінгу запропонували заняття із профорієнтації.

Форум сьогодні завершиться будівництвом пластового табору серед лісу на мальовничому березі річки, де й ночуватиме молодь. Організатори обіцяють на вечір знайомство із організацією «Пласт» та історією українського скаутського руху. До того ж, пластуни поділяться досвідом створення осередків організації у тергромадах.

Молодіжний форум продовжиться у п’ятницю, 22 червня.  На завтра запланована панельна дискусія «Програма розвитку молодіжного середовища громади», а також три блоки тренінгів «Громада очима дітей. Яким має бути молодіжний центр громади?», «Молодіжний кластер органічного підприємництва» та «Проекти розвитку реалізовані у Житомирі».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь