A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

У Семенівській ОТГ планують відкрити Молодіжний центр

Дата: 11.08.2018 10:30
Кількість переглядів: 825

Фото без опису

У Семенівській ОТГ на Житомирщині в приміщенні колишньої бібліотеки планують відкрити Молодіжний центр. За результатами роботи із молоддю громади, сьогодні необхідно створювати умови для розвитку потенціалу молодих людей.

«Вільного простору для молоді, де можна отримати нові знання, підтримку чи проявити свій потенціал сьогодні обмаль, особливо у сільській місцевості. Тому ми акцентуємо свою увагу на розвитку молодіжного руху та створенню Молодіжного центру», - наголосила Наталія Семенюк, голова Семенівської ОТГ.

Фото без опису

Після реформування бібліотечної системи громади вивільнились приміщення, які, зокрема у селі Іванківці, будуть використанні для створення нових молодіжних інституцій. Будівля бібліотеки потребує ремонту, але вже за короткий час її можна використовувати за призначенням, і паралельно шукати кошти на модернізацію.

«Багато моїх друзів їздять у Бердичів на різні гуртки та клуби. Але можливість така є не у всіх. Якщо такий центр з’явиться у громаді ми зможемо розвивати свої ідеї та працювати тут, а не їхати в інші міста», - вважає Максим Ваколюк, учень місцевої школи.

Фото без опису

Для пошуку ідей розвитку молодіжного середовища у громаді відбувся тренінг «Проекти та програми розвитку молодіжної політики», який ініціював Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. Понад 30 учнів місцевих шкіл, студентів, вчителів та фахівців місцевих рад за п’ять годин роботи зібрали понад 35 ідей та проектів. Зокрема, учні шкіл напрацювали ідею створення астрономічного клубу, де діти зможуть вивчати космос та сучасні технології.

«У більшості сільських громад змістовного дозвілля для молоді просто немає. Тому цю нішу заповнюють вулиця, алкоголь та сигарети. У всіх громадах, де ми проводимо такий тренінг діти генерують ідея, які мають покращити дозвілля, створити молодіжні середовища та проекти для комунікації між молоддю та владою», - переконує Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

За результатами цього тренінгу було зібрано низку ідей, які ляжуть в основу програми розвитку молодіжної політики громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь