A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Староста - герой нового часу!!! Старости Семенівської ОТГ поділилися злагодженою роботою,успішним досвідом

Дата: 30.01.2019 14:27
Кількість переглядів: 883

Староста - герой нового часу !!!Під такою назвою було проведено семінар для бувших сільських голів, а нині виконуючих обов‘язки старост новостворених об’єднаних громад. Також на заході були присутні бувші секретарі сільських рад, які в парі зі старостами будуть виконувати повноваження в межах старостинських округів.

Представники Гришковецької, Вчорайшенської, Вільшанської, Райгородоцької та Швайківської ОТГ з головою занурились у теми:
??Роль старости в системі органів місцевого самоврядування [Розповів про повноваження та завдання, які стоять перед виконуючими обов‘язків старост
Практичні аспекти діяльності старости ,успішним досвідом та злагодженою роботою поділились старости Семенівської ОТГ.
Трансформація системи охорони здоров‘я: первинна ланка медицини в сільській місцевості  Александр Зарицкий розкрив секрети надання якісної медичної послуги

Стоп‘ятсот питань функціонування інституту старост в об‘єднаній громаді виникало ще під час громадських обговорень. Нині, кількість питань подвоїлась чи навіть потроїлась. Районна влада миттю передає в ОТГ заклади освіти. Наполегливо вимагає грошей на охорону здоров‘я. Ви не знаєте за що хапатись і з чого починати. Де шукати кадри. Хоча ще вчора запевняли, що якісних фахівців у вашому селі вдосталь.

Все буде добре!
Але за однієї умови: якщо сила бажання навести лад у сферах де його кілька десятиліть не було, здолає опір системи, що шепоче на вухо залишити усе на своїх місцях.

Потрібно буде прийняти низку непопулярних рішень: звільнити людей, які ходять на роботу, а не працюють; відмовитись від утримання приміщень, які ніхто не відвідує або переформатувати їх діяльність (наповнити їх новим змістом); закривати малокомплектні школи; підштовхнути жителів громади до сортування сміття та підписання відповідних договорів; змусити суб‘єктів господарювання платити податки та збори; почати відмовляти кумам, сватам, сусідам, родичам і нажити тим самим ворогів.

Але з часом, все буде добре. Громада розквітне. Вдихне на повні груди свіже повітря та почне стрімко розвиватись. А межею розвитку стане лише межа ваших найвеличніших амбіцій ????

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь