A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Звіт сільського голови Семенівської сілської ради за 2019 рік

Дата: 15.04.2020 11:15
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

Шановна    громадо!

Настав час третього за рахунком звіту сільського голови, так як виповнилося вже три повних роки від старту моєї першої каденції на посаді Семенівського сільського голови.

         У відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту роботи Семенівської сільської ради я, як сільський голова, звітую перед вами про виконання своїх повноважень за 2019 рік.

Ми живемо в умовах непростого сьогодення, яке переповнене різними соціально-економічними, політичними проблемами. Саме проблеми людей і необхідність їх вирішення змушують нас мобілізуватися і шукати альтернативні шляхи виходу із численних непростих ситуацій.

Підсумовуючи роботу за минулий 2019 рік, можна сказати, що все-таки нам вдалося подолати труднощі, витримати всі випробування, підтримати та забезпечити діяльність усіх комунальних установ сільської ради та закласти основу для подальшого зростання і розвитку громади в цілому.

         Не можна сказати, що було легко, проте у нас працьовиті, небайдужі, чуйні, цілеспрямовані люди, які переймаються майбутнім нашої громади і країни.

         Щиро вдячна всім, хто бере активну участь у житті громади, підтримує, хто йде до нас із своїми пропозиціями, ідеями. Насамперед всім депутатам, в.о старост, виконкому, які в тісній співпраці опікуються своїми округами та мешканцями. Дякую за те, що ми, шановні колеги, втілюємо цілі та завдання у реальні справи. А вони - у відремонтованих дорогах, в освітлених вулицях, у комфорті для дітей у дитячих садках та школах, у турботі про ветеранів та інвалідів, у підтримці малозабезпечених мешканців. Це вже не перші кроки, які ми зробили всі разом.   

         Виконання сільського бюджету, забезпечення належного функціонування дитячих садків і шкіл, покращення благоустрою громади (ремонт доріг, освітлення вулиць), запровадження енергозберігаючих технологій - ось пріоритети у роботі сільської влади.

Станом на 01.01.2020 року структура виконавчого органу Семенівської сільської ради  становить 39 штатних одиниць та складається з 7 відділів.

         У 2019 році проведено 13 сесій сільської ради та прийнято 289 рішень, проведено 16 засідань виконавчого комітету та прийнято 152 рішення. Пленарні засідання відбуваються по усіх старостинських округах громади для ближчого ознайомлення з підпорядкованими територіями і можливістю бути присутніми жителям нашої громади.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова здійснює свої повноваження шляхом видання розпоряджень. За 2019 рік видано 706 розпоряджень.

   У 2019 році від громадян надійшло 1038 звернень (в тому числі керівництву та спеціалістам на особистому прийомі – 226, письмових – 812), з яких 876  – вирішено позитивно, 28 направлено за належністю та на 134 – надано вичерпні роз’яснення.

На особистому прийомі сільського голови, заступників сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, в.о. старост порушенні громадянами питання щодо соціального захисту населення, вирішення в межах компетенції ради земельних питань,   розвитку інфраструктури сіл громади, а також благоустрою, екології та питань освіти.

Найбільш поширеними та  актуальними у звітному періоді залишаються питання щодо виділення земельних ділянок у приватну власність, надання матеріальної допомоги (підтримки) жителям які потрапили в екстремальну ситуацію, тяжкі життєві обставини та потребують дорого вартісного лікування вирішення земельних спорів в межах населених пунктів Семенівської сільської ради, стан доріг державного і місцевого значення та вирішення питання про їх ремонт.

         Протягом 2019 року до сільської ради зверталися жителі громади та особи, які брали участь у антитерористичній операції, операції об’єднаних сил із проханням про матеріальну допомогу, всі заяви розглядаються на засіданні виконавчого комітету, де і приймаються відповідні рішення.

Виходячи з наявних фінансових можливостей, протягом 2019 року сільською радою за рахунок коштів сільського бюджету надавалася одноразова грошова матеріальна допомога, з них:

         - 46 жителям громади з тяжкою або тривалою хворобою на лікування та/або на придбання медикаментів, на оперативне втручання в загальній сумі 111 600 грн;

         - 46 жителям громади, які брали участь у антитерористичній операції, операції об’єднаних сил в загальній сумі 23 199 грн.

            За 2019 рік до  сільського бюджету об’єднаної територіальної громади   зараховано всього надходжень в сумі 45,6 млн. гривень. Власних надходжень до сільського бюджету надійшло 25,4 млн. гривень, до спеціального фонду надходження склали  2,3  млн. гривень. Трансфертів з державного бюджету надійшло в сумі 18,0 млн. гривень. В структурі дохідної частини сільського бюджету найбільшу частку займають власні надходження загального фонду - 55,6% та міжбюджетні трансферти- 39,5%.

         Виконання доходної частини сільського бюджету по загальному фонду за 2019 рік (без урахування міжбюджетних трансфертів) становить 117,9%.

Всього з сільського бюджету за 2019 рік  використано коштів на суму 41,7 млн. грн.

ОСВІТА

         Шановна громадо! Можу впевнено стверджувати, що освітянська галузь є пріоритетом. Педагоги  плідно працюють над забезпеченням високої якості освіти, побудовою нової безпечної школи, дружньої до дитини та родини в рамках реалізації Концепції «Нова українська школа».  

         Освіта впевнено крокує шляхом реформування, вчасно реагуючи на зміни, тож обов’язково забезпечить високу якість навчання, успішність випускників.

Фото без опису

 

Найбільшу питому вагу в структурі загального фонду сільського бюджету -  це 59,4% складають видатки  на утримання закладів освіти.

         У громаді налічується 4 загальноосвітні школи І – ІІІ ступенів,  2 загальноосвітні школи І – ІІ ступенів та 5 закладів дошкільної освіти, в яких станом на 01.09.2019 року навчається та виховується 541 дитина. Кількість вчителів, вихователів, логопедів та технічного персоналу, які працюють у штаті Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради, становить 190 осіб.

Діяльність Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради забезпечує відділ бухгалтерського обліку та звітності та методичний кабінет.

Так, на  установи освіти спрямовано кошти в сумі 21,6 млн. гривень, з них:

- на загальноосвітні школи спрямовано коштів в сумі 17,4 млн. гривень;

-  на утримання дошкільних навчальних закладів – 3,2 млн. гривень;

- на утримання методичного кабінету та централізованої бухгалтерії установи освіти спрямовано коштів в сумі 960,7 тис. грн.

Витрати на заклади загальної середньої освіти

         Виплата заробітної плати вчителям становить 12,5 млн. гривень

         Виплата заробітна плата технічному персоналу становить 2,7 млн. гривень

         Витрати на енергоносії – 1,6 млн. гривень

         Придбання та ремонтні роботи в закладах загальної середньої освіти  -1,3 млн. гривень

         Витрати на підвіз учнів та вчителів – 209 тис. гривень 

         Витрати на харчування учнів – 242 тис. гривень

 З метою збереження існуючої мережі шкіл на фінансування закладів загальної середньої освіти з місцевого бюджету у 2019 році було виділено – 5,9 млн. гривень.

            За  рахунок коштів місцевого бюджету організовано харчування 95 дітей пільгових категорій  (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України « Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників АТО, учасників операції Об’єднаних сил, дітей з інвалідністю).

           В школах громади гарячим харчуванням охоплені 184 учні та                   133 вихованці дитячих садочків.

         Вартість 1 дитинодня у школі у 2019 році  - 16 грн.22 коп.

         Вартість 1 дитинодня у дитячому садочку у 2019 році  - 37 грн.

Встановлено батьківську плату за харчування дітей в дитячому садочку у розмірі 50% від вартості харчування.

           3 шкільних автобуси забезпечують стовідсотковий підвіз учнів,  вихованців  та педагогічних працівників до шкіл, закладів дошкільної освіти.  

         У 2019 році в закладах освіти проведено наступні ремонтні роботи:

  • проведено капітальний ремонт внутрішніх та зовнішніх мереж тепло- і водопостачання  у Красівській ЗОШ на суму 223 тис. гривень;
  • встановлено металопластикові вікна у Великонизгірецькій ЗОШ на суму 27 тис. гривень;
  • замінено лінолеум в коридорі Іванковецької ЗОШ на суму 10,3 тис. гривень;
  • встановлено бетонну огорожу в Семенівському  ДНЗ «Дзвіночок» на суму 64,6 тис. гривень.

        Протягом 2019 року придбано:

  • столи, стільці, шафи для початкових класів в усі школи на суму 123,9 тис. гривень;
  • для Красівської ЗОШ придбано комплекти одягу для шкільної команди джурів (15 тис. грн.), перфоратор (2 тис. грн), трансформатор (2 тис. грн.);
  • у Хажинську ЗОШ принтер (4,5 тис. грн), магнітні дошки (3,4 тис. грн);
  • у Великонизгірецьку ЗОШ столи та лавки для їдальні (17,400 тис. грн.), електроконвектор, трансформатор (4 455  тис.грн.);
  • двері металеві в Іванковецьку ЗОШ ( 5 900 тис.грн.);
  • крейдові дошки в Терехівську ЗОШ (5 058 тис.грн.);
  • холодильник в Красівський ДНЗ «Казка», Іванковецький ДНЗ «Журавлик» (17 400 тис.грн.);
  • плиту електричну в Іванковецький ДНЗ «Журавлик» (8 200 тис.грн.);
  • електробойлер в Хажинський ДНЗ «Калинонька» (2 664 тис.грн.);
  • електропила та витяжка у Красівський ДНЗ «Казка» (6 100 тис.грн.);
  • Принтер (4 800 тис.грн.) та тротуарну плитку (5 500 тис.грн.) у Великонизгірецький ДНЗ «Золотий ключик».

 

З метою реалізації Концепції Нової української школи в Іванковецьку ЗОШ та Семенівську ЗОШ придбано та встановлено інтерактивні комплекси на суму 99,4 тис. грн.

За рахунок державної субвенції на розвиток інфраструктури та за кошти місцевого бюджету в Хажинську ЗОШ придбано 11 ноутбуків, 2 інтерактивні дошки, 2 проектори на суму 166 тис. гривень, а також спортивне обладнання на суму 11,5 тис. гривень.

Фото без опису

 

            Враховуючи пропозиції батьків, у 2019 році функціонували групи подовженого дня у трьох навчальних закладах: Хажинській ЗОШ І-ІІІ ст. (30 учнів), Іванковецькій ЗОШ І-ІІІ ст. (30 учнів), Красівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ц.Л.Посудевського (30 учнів).

         Також, з метою розвитку творчих здібностей учнів у Хажинській ЗОШ, Іванковецькій ЗОШ та  Красівській ЗОШ організовано гурткову роботу.

         В 2019 році 15 дітей громади за кошти сільського бюджету (56,0 тис. гривень) відпочивали в  Комунальному закладі  «Оздоровчий дитячо-юнацький табір «Березовий гай».

         Цікавою практикою стало започаткування проведення уроків-діалогів сільським головою з учнями старших класів для того, щоб діти розуміли, що таке громада, володіли інформацією для того, щоб мати можливість бути включеними у громадське життя і бути успішними та корисними у ньому. Нам доросли є над чим працювали, а для цього необхідно створювати дієві молодіжні ради у громадах аби не займатись розвитком молоді без залучення самої молоді

Фото без опису

МЕДИЦИНА

Діяльність КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради забезпечує 21 працівник. Станом на 01.01.2020 року лікарями КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради підписано 3896 декларації про вибір лікаря, які надають первинну допомогу населенню, з пацієнтами.

До складу КНП «ЦПМСД» Семенівської сільської ради входить 1 амбулаторія загальної практики сімейної медицини, 3 фельдшерсько-акушерських пункти та 6 фельдшерських пунктів.

Фото без опису

Для КНП «Центр ПМСД» у 2019 році спрямовано кошти в сумі 597,6 тис. грн, з них на оплату енергоносіїв в сумі 100,6 тис. грн, для придбання медикаментів в сумі 87,4 тис. грн, 359,7 тис. грн - інші поточні видатки (проведено поточні ремонти у ФАП с. Хажин – 11,6 тис. грн, Сингаївка – 82,6 тис. грн та в амбулаторії с. Семенівка – 41,5 тис. гривень), придбання аналізатора сечі в сумі 31,5 тис. грн та кошти в сумі 18,4 тис. грн спрямовані для відшкодування вартості лікарських засобів по програмі «Доступні ліки».

Фото без опису

          В рамках Програми «Доступна сільська медицина» КНП «Центр ПМСД» отримало автомобіль Renault Duster, 55,0 тис. гривень було витрачено з сільського бюджету на переоформлення автомобіля, встановлення газової установки та придбання інших комплектуючих.

Фото без опису

У 2019 році за рахунок медичної субвенції з державного бюджету в цілому на утримання закладів охорони здоров’я вторинного рівня для надання медичних послуг жителям Семенівської громади  Бердичівському районному бюджету для КНП «Бердичівська районна лікарня» спрямовані кошти в сумі 2,9 млн. грн та бюджету м. Бердичева для КНП «Центральна міська лікарня» в сумі 352,0 тис. грн.

Крім того, Бердичівському районному бюджету була спрямована медична субвенція, яка надійшла з обласного бюджету на медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб в сумі 4,6 тис. грн.

Також, варто зазначити, що з сільського бюджету Семенівської громади для придбання медикаментів для КНП «Бердичівська районна лікарня» передано кошти в сумі 10,0 тис. грн, для придбання програмного забезпечення кошти в сумі 40,0 тис. грн та палива в сумі 50,0 тис. грн, на оплату послуг по зубопротезуванню в сумі 7,0 тис. грн.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

         Центр надання соціальних послуг Семенівської сільської ради обслуговує людей похилого віку, одиноких, непрацездатних та людей з інвалідністю. Станом на 01.01.2020 року - 84 особи. Також, на обліку у сільській раді станом на 01.01.2020 року стоїть 25 сімей, в яких виховуються діти, що опинилися у складних життєвих обставинах (58 дітей).

На утримання центру надання соціальних послуг у 2019 році спрямовані кошти  в сумі 865,3 тис. грн.

Штатна чисельність центру становить 12 одиниць.

Фото без опису

На оплату праці працівникам  центру надання соціальних послуг сільської ради спрямовані кошти в сумі  854,3 тис. грн,  на енергоносії в сумі 3,2 тис. грн, на оплату відряджень в сумі 5,0 тис. грн та на інші видатки спрямовано 2,8 тис. грн.

З сільського бюджету у 2019 році відповідно до Програм по відшкодуванню коштів за  перевезення  пільгових категорій громадян населення Семенівської сільської ради залізничним та автомобільним транспортами  на 2019 рік» профінансовані компенсаційні виплати відповідно в сумі 2,0 тис. грн та 456,9 тис. грн.

На виконання Програми забезпечення та захисту прав дітей для придбання новорічних подарунків  дітям громади  використано коштів в сумі 36,3 тис. грн.

Із сільського бюджету передано коштів Бердичівському районному бюджету на компенсаційні виплати фізичним особам, що надають соціальні послуги в сумі 38,7 тис. грн, на оплату пільг за послуги зв’язку в сумі 4,1 тис. грн.

КУЛЬТУРА

         Центр культури та дозвілля Семенівської сільської ради об’єднав навколо себе 9 клубів-філій, 7 бібліотек, а також музей ім. Джозефа Конрада в с. Терехове.

На утримання  сільських бібліотек спрямовано кошти в  сумі 449,4  тис. гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв 4,6 тис. грн, на оплату відряджень в сумі 0,9 тис. грн, на інші видатки   22,9 тис. грн.

На утримання  музею ім. Джозефа Конрада спрямовано кошти  в сумі 52,6 тис. грн.

На утримання будинків культури, клубів спрямовано кошти у сумі 1188,3 тис. грн, з них на заробітну плату з нарахуваннями 816,1 тис. грн, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв спрямовано 5,6 тис. грн, на інші поточні видатки в сумі 366,6 тис. грн.

Крім того, у 2019 році за рахунок коштів бюджету розвитку:

- придбано та встановлено дитячий ігровий майданчик в с. Семенівка в сумі 80,6 тис. грн;

Фото без опису

- проведено капітальний ремонт приміщення клубу с. Дубівка на суму 228,4 тис. грн, з них 159,0 тис. грн (субвенція з державного бюджету) та 69,4 тис. грн за кошти сільського бюджету.

Проведено поточний ремонт даху в будинку культури с. Семенівка Семенівської сільської ради на суму 199,0 тис. гривень та встановлено огорожу біля будинку культури в с. Іванківці на суму 19,6 тис. гривень.

БЛАГОУСТРІЙ

Витрати з благоустрою сіл у 2019 році склали 641,9 тис. грн:

- кошти в сумі 212,7 тис. грн спрямовані на оплату електроенергії;

 - кошти в сумі 419,6 тис. грн спрямовані на утримання мереж зовнішнього освітлення та на облаштування пам’ятників, кладовищ.

Крім того, 9,6 тис. грн спрямовано  на оплату праці за громадські роботи, які проводились  на території сільської ради, відповідно до Програми зайнятості населення. 

У 2019 році завершено роботи по реконструкції вуличного освітлення с. Іванківці на суму 472,1  тис. грн та оприбуткувано об’єкт меморіалу на місці масових поховань жертв голокосту за межами села Хажин в сумі 1,6 млн. грн (реконструкція меморіалу здійснювалася за рахунок коштів уряду Німеччини).

Фото без опису

На утримання та поточний ремонт доріг у 2019 році використано коштів в  сумі 623,8 тис. грн:

- поточний ремонт доріг сіл Красівка  - 199,7 тис. грн, Іванківці в сумі 37,5 тис. грн, Семенівка - 98,4 тис. грн, Хажин - 267,6 тис. грн,  за послуги по чистці доріг від снігу витрачено коштів в сумі 20,7 тис. грн.

За рахунок субвенції з державного бюджету за рахунок інфраструктурної субвенції кошти в сумі 1,4 млн. грн спрямовано на капітальний ремонт дороги по вул. Центральна, Корольова та пров. Корольова в с. В. Низгірці. Приведено до належного стану зупинки нашої громади.

Фото без опису

Також, у 2019 році кошти в сумі 32,2 тис. гривень з сільського бюджету витрачено на поновлення нормативно-грошової оцінки земель в межах населеного пункту с. Закутинці та 10,0 тис. гривень на обстеження земельної ділянки в с. Семенівка біля будинку культури для встановлення дитячого майданчику.

ЗАХОДИ З ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

З метою продовження реалізації проєкту «Капітальний ремонт будівлі (термомодернізація) Хажинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Семенівської сільської ради Житомирської області за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, с. Хажин, вул. Двірська, 42» у 2019 році спрямовано кошти з сільського бюджету обласному бюджету в сумі 369,7 тис. грн.

         Проведено та затверджено експертизу проєкту «Реконструкція-термомодернізація Красівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Цезаря Леоновича Посудевського Семенівської сільської ради за адресою: с. Красівка, вул. Миру, 24, Бердичівського району, Житомирської області», остаточна вартість проєкту 6 млн. 172 тис. 028 гривень.  

         З сільського бюджету Семенівської громади відповідно до прийнятих Програм надано у 2019 році фінансову підтримку Бердичівському об’єднаному міському військовому комісаріату в сумі 10,0 тис. гривень та Управлінню ДСНС у Житомирській області в сумі 40,0 тис. грн.

ПІДСУМКИ

Минуло три роки з часу створення Семенівської об’єднаної територіальної громади. Завдяки злагодженій роботі керівництва громади, депутатського корпусу, керівників підприємств, установ та організацій, підприємців, а також активних мешканців нам вдалось реалізувати чимало із поставлених завдань і досягнути позитивних результатів.

Роботу громади можна охарактеризувати як конструктивну та послідовну, і не зважаючи на політичні та економічні труднощі у державі, нам з Вами вдається зберігати стабільність та приймати виважені рішення.

На 2020 рік пріоритетними завданнями залишаються удосконалення діяльності та матеріально-технічної бази закладів освіти та дошкільних навчальних закладів, створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей, впровадження енергозберігаючих заходів у закладах освіти та в населених пунктах громади, ремонт та приведення до належного рівня стану доріг територіальної громади, забезпечення доступу всіх жителів сільської ради до медичного обслуговування. 

Переконана, що ми завжди разом будемо вирішувати всі проблеми нашої громади, допомагаючи одне одному, проявляючи й надалі людську мудрість та толерантність.

Фото без опису

         Громада розвивається, впевнено крокує в ногу з часом і цілеспрямовано йде до виконання все нових завдань. Ми відкриті та прозорі у прийнятті рішень, цінуємо та підтримуємо громадські ініціативи. Ми впевнено рухаємось вперед, тому що час вимагає змін, енергійного розвитку, наполегливої праці та виважених рішень. Дякую кожному за допомогу і підтримку.  Бажаю кожному із нас миру та злагоди, здоров’я та натхнення на нові звершення, любові, радості та благополуччя. 

З повагою,

Голова Семенівської сільської

об’єднаної територіальної громади

НАТАЛІЯ СЕМЕНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь