A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Наші рідні села...

Дата: 02.06.2020 13:20
Кількість переглядів: 481

Наші рідні села –  це місця де ми живемо, де зростають наші діти та онуки. Але, нажаль, вони не завжди виглядають привабливо як нам хотілося б. Стихійних звалищ, смітників з’являється все більше.

Та не варто завжди нарікати на когось. Адже всі знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити.

Довідково: Особливістю твердих побутових відходів (ТПВ) є велика різноманітність і непередбаченість їх складу. Через присутність органічних компонентів (особливо харчових відходів, які швидко загнивають і біологічно розкладаються), збудників інфекційних та паразитарних хвороб та внаслідок високої бактеріальної і гельмінтологічної забрудненості виникає санітарно-гігієнічна та епідеміологічна небезпека. Смітник - місце перебування щурівкомах і інших тварин, що поширюють епідемії. Полігон твердих побутових відходів належить до об'єктів підвищеної екологічної небезпеки, які створюють негативний вплив на гідросферу. Несанкціоновані або погано обладнані смітники є загрозою для навколишнього середовища. Отруйні речовини зі смітників проникають в ґрунтові води, а також природним водотоком забруднювати річки й інші водойми. Атмосферне повітря забруднюється при горінні сміття, надходженні забруднюючих речовин, що утворюються внаслідок розкладання органіки, а також випаровування з поверхні сміттєзвалища.

Якщо говорити в загальному про стан боротьби з несанкціонованими звалищами сміття, то слід відмітити, що в Семенівській ОТГ створено комісію з питань перевірки санітарного стану населених пунктів, виявлення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ при виконавчому комітеті, якою впроваджується ціла низка заходів. Проте всі ці заходи потребують постійного фінансування, і звичайно розуміння людей.  Тільки суспільне, громадське розуміння даної проблеми допоможе ефективно вирішити її. Просимо бути небайдужими та не триматися осторонь при виявленні факту вивезення та скидання сміття в неналежних місцях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь