A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

До уваги платників податків! ФОП І-ІІІ груп зобов’язані зберігати Книгу обліку доходів, яка велась до 01 січня 2021 не менше 1095 днів з дня подання декларації, для складення якої вона використовувалась

Дата: 26.04.2021 18:47
Кількість переглядів: 450

                                                                                               

До уваги платників податків!

ФОП І-ІІІ груп зобов’язані зберігати Книгу обліку доходів, яка велась до 01 січня 2021 не менше 1095 днів з дня подання декларації, для складення якої вона використовувалась

 

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області області нагадує, що  з 01 січня 2021 року ФОП -  платники єдиного податку І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів, а  ФОП - платники єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

З 01 січня 2021 року втратили чинність форми книги обліку доходів, книги обліку доходів і витрат та порядки їх ведення, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579 та скасовано реєстрацію таких книг у податкових органах.

 Проте ці зміни, запроваджені з 01.01.2021 Законом України від 14.07.2020 № 786-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців»», щодо форми обліку доходів і витрат у довільній формі (в паперовому вигляді  чи в електронному вигляді) не скасовують обов’язку дотримуватися платниками єдиного податку І - ІІІ груп вимог заповнювати податкову декларацію платника єдиного податку  - ФОП на підставі первинних документів у відповідності до норм п. 44.1 ст. 44 ПКУ, які мають право вивчати та перевіряти контролюючі органи під час проведення перевірок згідно з п.п. 20.1.6 п. 20.1 ст. 20 ПКУ.

У разі втрати книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат), яка велася до 01.01.2021, ФОП - платник єдиного податку (І-ІІІ груп) зобов’язана у 5-денний строк з дня такої події письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку та відновити втрачену Книгу протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.
У разі не відновлення Книги вважається, що вона була відсутньою у такого платника єдиного податку на час складання податкової декларації.
Книга зберігається не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації, для складення якої вона використовується, а в разі ліквідації платника податків документи за період його діяльності не менш як 1095 днів, що передували даті його ліквідації.

 

 

                                                           Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь