Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Нашестя лисиць

Дата: 05.07.2021 10:01
Кількість переглядів: 544

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Нашестя лисиць

Останнім часом домогосподарства Семенівської громади потерпають від нашестя лисиць. Хижаки легко проникають на подвір'я та полюють на курей. Лісники підтверджують, що у лісах справді розвелося чимало лисиць, тож тварини йдуть у села в пошуках їжі.

Ми, місцева влада, не можемо залишатись осторонь проблем наших людей, тому сьогодні в приміщенні Будинку культури села Семенівка перш ніж провести засідання депутатських комісій, запросили Рибака Віктора Анатолійовича, голову товариства мисливців та рибалок Бердичева і Бердичівського району та Самуся Олексія Володимировича, керівника громадської організації «Мисливський клуб «Блазер». На превеликий жаль, на запрошення відгукнувся лише Віктор Анатолійович.

Спеціаліст надав депутатам та старостам вичерпні відповіді по можливих варіантах вирішення проблеми з лисицями, які тероризують практично всі села нашої громади.

Що дізнались?

Дізнались, що ближче 200 метрів до домогоспордарств забронено стріляти з висливських рушниць; Що така проблема по всій Україні; Законодавство з цих питань недосконале; В наявності 5 єгерів, які мають право носити зброю, проте це дуже мало на Бердичівський район; Протягом 2020 року відстріляли 360 лисів; Отрута для лис відсутня в продажі.

Що вирішили?

Виявляти нори лисиць та звертатись до старост, які даватимуть письмову заявку Рибаку В.А.

Рекомендації:

1. Територію навколо курників (вольєрів, пташників) зберігати в чистоті: прибрати порожні ящики, бочки, дошки, купи торішньої трави і листя. Адже під ними легко можуть сховатися лисиці і інші хижаки.

2. Щоб лисиці і тхори не зробили підкоп під вольєр, зовні, впритул до сітки, укладають плоскі камені або плити.

3. У магазинах продаються спеціальні апарати для відлякування лисиць, бродячих собак і навіть вовків - ультразвукові відлякувачі. Вони випускають ультразвукові хвилі, які викликають у тварин почуття страху і бажання покинути прилеглу територію. Такі відлякувачі добре працюють.

4. Кращий спосіб порятунку від хижаків - завести сторожову собаку. Для такої роботи не підійде звичайний дворовий пес - занадто маленьку і боязку собаку хижаки просто покусають. Найкраще підійдуть тварини таких порід, як ягдтер'єр, фокстер'єри, кавказькі вівчарки, тощо.

5. Також для того, щоб упіймати хижаків, які пробрались на територію домогосподарства використовують пастки або капкани.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь