A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Збори у Садківському старостинському окрузі

Дата: 20.07.2021 12:00
Кількість переглядів: 617

 

На зображенні може бути: 1 особа, сидить та у приміщенні

20 липня, за ініціативи батьківського комітету, відбулись збори у Садківському старостинському окрузі. Побудова нової системи освітянської сфери – це те, до чого спонукає нас держава – транформація та фінансова ефективність. Під час чергового зібрання жителі активно завдавали питання та дискутували з цього приводу.

Саме відповідно до вимог чинного законодавства здійснюється системна трансформація сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної освіти – до середньої освіти. Час не стоїть на місці і вимоги також. Ніхто не казав, що у час реформ буде легко і це не зачепить нашу систему освіти.

Закривати школи ніхто не хоче, але ми всі чітко розуміємо, що так як було вже не буде. І це не забаганка когось із депутатів чи сільського голови. Діти мають зростати у конкурентному середовищі серед своїх однолітків і для цього мають бути створені сучасні умови.

З кожним роком населення у громаді зменшується. От якби мітинги і збори якимось чином вплинули на збільшення народжуванності. Та, на превеликий жаль, всього лише 10 дітей у нашій громаді народилось з початку цього року, з них одна дитина у селі Садки. І така невтішна тенденція вже не один рік.

Люди старшого покоління лишаються, а молодь виїзджає. І все ніби є в наших селах: школи, садочки, медичні працівники та й зайнятість населення хоч і не у великій кількості та все ж є. Поряд місто де також можна працевлаштуватись хоч не на «закордонну» зарплатню, але поруч з родиною.

Ці труднощі виникли не сьогодні і швидко не зникнуть. Безперечно, для подолання проблем нам всім необхідно об’єднувати зусилля і разом виробити шляхи вирішення, а не шукати когось крайнього.

Наталія Семенюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь