A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Здорове харчування - здорова нація

Дата: 13.08.2021 15:43
Кількість переглядів: 256

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Здорове харчування - здорова нація

У місті Буча відбувся перший регіональний форум щодо реалізації реформи шкільного харчування в Україні, який ініціювала перша леді Олена Зеленська.

З її ініціативи започатковано реформу шкільного харчування.

Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Говорили про особливості нового Санітарного регламенту для шкіл у контексті здорового харчування дітей, типові порушення норм щодо організації харчування у школах, досвід регіонів.

Наголосили на типових проблемах і викликах, виявлених у школах за результатами перевірок ДПСС.

За словами спеціалістів Держпродспоживслужби здійснено заходи державного нагляду відносно закладів освіти у сферах санітарного законодавства, безпечності харчових продуктів.

Повідомили про актуальні зміни санітарного законодавства у сфері організації шкільного харчування.Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом МОЗ від 25.09.2020 №2205, містить низку новацій, спрямованих на забезпечення здорового харчування дітей. З-поміж цих новацій:

* дозвіл організовувати кейтеринг, який має відповідати вимогам безпечності харчових продуктів за системою НАССР;

* особливу увагу приділено контролю за вживанням цукру та солі;детально розписано вимоги щодо організації харчування та до самих харчових продуктів, на основі яких має формуватись меню;

* визначено вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин.

У обговоренні також взяли участь Міністр освіти Сергій Шкарлет, Міністр охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші представники Уряду, експерти.

Незмінною в усіх значущих заходах є участь Ivan Lukerya заступника Міністра розвитку громад та територій України.

Окрім теоретичних заходів ,на наших очах ,команда професійних кухарів приготувала сім базових страв здорового харчування на 600 чоловік за майже 45 хвилин .

Швидко ,якісно,корисно.

Основною метою такого майстер -класу було показати ,навчити ,впровадити на практиці.

Вимоги і виклики стоять перед нами

великі .Штрафи ніхто не відміняв ????Фінансовий ресурс на харчування маємо значно збільшити- це факт .

Роботи багато,маєм впоратись.Сильніші разом??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь