A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська громада
Житомирська область, Бердичівський район

«Збережи себе – живи безпечно!»

Дата: 06.11.2021 12:06
Кількість переглядів: 486

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Проблема насильства продовжує бути актуальною і значущою для усіх мешканців Семенівської громади. Випадки насильства в сім’ї трапляються досить часто, але про низ не прийнято говорити.

Мовляв, що люди скажуть?

Долати стереотипи цього ганебного явища, ламати страхи і перестороги взялися представники новоствореної мобільної кризової служби (МКС) з протидії домашньому насильству в рамках Проекту, що фінансується Представництвом фонду міжнародної солідарності в Україні (Solidarity Fund PL, Solidarity Fund PL in Ukraine).

???????? ????????

Днями в рамках реалізації проекту розпочалася інформаційна кампанія «Збережи себе – живи безпечно!». Перший захід відбувся в с. Іванківці. На зустріч з місцевими мешканцями прийшли всі представники дотичних до вирішення цієї проблеми органів: дільничий офіцер поліції Леонід Марчук, юрист безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Невдовиченко, фахівець з соціальної роботи Єлізавета Апатова, психолог Центру надання соціальних послуг Ірина Власенко. На захід завітала також й голова Семенівської громади Наталія Семенюк. Захід організовано за сприяння старости Іванковецького старостинського округу Марії Швець.

За оцінками учасників – захід був дуже корисним і інформативним: присутні розібралися не лише у формах насильства та їх проявів, а й отримали практичні поради та алгоритм дій у разі виявлення випадків насильства у сім'ї.

Суттєвим інформаційним доповненням до виступів спікерів стали буклети, які були розроблені і надруковані за фінансової підтримки Фонду міжнародної солідарності. В буклетах містяться контакти всіх спеціалістів, до яких можна звернутися за допомогою, доступно і лаконічно викладена необхідна основна інформація, яка може стати у нагоді в різних ситуаціях.

Підтвердженням корисності таких заходів став телефонний дзвінок, який отримали учасники МКС одразу по закінченню зустрічі – сигнал про можливе здійснення насильства. Група відреагувала одразу. І тут же виїхала за вказаною адресою.

Отож, шановні мешканці Семенівської громади! Будьте пильними, бережіть себе і своїх рідних, не замовчуйте факти насильства! Будемо долати це явище спільними зусиллями!

Татьяна Носова ????

#сильні_разом ?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь